ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Jegyzet
Elhurcolták „a bölcsesség szeretetének” tudósa szobrát Ma reggel – a fővárosi közgyűlés elé terjesztett és többségi javaslattal elfogadott határozat alapján – elhurcolták a világhírű magyar filozófus, esztéta, a 20. század egyik nagy gondolkodójának és tudományos iskolateremtőjének a szobrát a budapesti, XIII. kerületi Szent István parkból.
Tragédiákról öt percben Az asszonnyal szemben kérek helyet és huppanok le a buszon. Kint zuhog. Rám mosolyog félszegen, aztán mintha ismernénk valahonnan egymást, talán innen, a Földről, megjegyzi, jólesik a földnek ez az eső. Tegnap remek idő volt, tett-vett a kertben, ami napról napra nagyobb lesz. Amíg ketten csinálták, csodájára járt a szomszédság. Mint egy kis paradicsom a családi ház körül.
címkék:  borsóbuszcukorbajesőházkertráktragédiavérnyomásözvegy
Gábor György: Beszéd Fáj, hogy sokan értelmetlen, összefüggéstelen, agresszív, ócskán manipulatív és persze képzavaroktól hemzsegő beszédnek tartják Orbán Viktor ma elmondott szavait. Pedig volt ott szó a nemzet gerincéről és történelmi vérvonaláról, mészárossegédről és hentesmesterről (ez utóbbiról kétszer is), a magyarról mint józan fajtáról... (A képen a szerző.)
Winnetou visszatér Emlékszem a szinkronokra. Roger Moore „angyali” hangján egykoron csak Láng József szólalhatott meg, Tony Curtist Sztankay István, a női szépségeket Dallos Szilvia tolta a fülünkbe. Nekünk a magyar színészek voltak a sztárok, a világhírességek csak azért kellettek, hogy a film ne tűnjön föl rádiójátéknak.
Momentum örökzöld Mi aztán tudunk titkot őrizni. Adhatják a körmöst, hasíthatják hátunkból a szíjat, akkor sem mondjuk meg, hogy mibe kerül Paks-2, kié a letelepedési biznisz, mennyit szórtunk ki az ablakon megutált olimpiára, nem használt tankönyvekre, senki által nem olvasott tanulmányokra. És nem áruljuk el, miként lesznek, százezres fizetésekből milliárdos vagyonok, istentagadókból igehirdetők, a mindennapos hazugságokból örök igazságok.
Pá, pá kedves öt karika! Visszavonuló. Már hivatalos, nem akarjuk a 2024-i olimpiát. A Fővárosi Közgyűlés belátta, nincs közakarat, ráadásul a vetélytársaknak könnyű teher, amibe mi belerokkannánk. Elmarad a népszavazás, a sportból nem lesz háború. Egy örökké békétlen, saját magát is feldaraboló, a hibáiból soha sem tanuló országnak nem való olimpia. (A képen: a szerző.)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >