ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Multimédia
A Pokémontól a reklámig és tovább – a marketingig Mielőtt a Pokémon GO-val megérkeztünk a „kiterjesztett valóság” (augmented reality, azaz AR) mérföldkövéhez, igencsak hosszú utat tett meg a valóság-szimuláció a kutató-központoktól a szórakoztatóiparig. Ma már viszont marketing-kommunikációs célú AR-tartalmakat is készítenek.
Haza viszi a mozit a K650i LED vetítő Megjelent az Acer K650i jelű vetítője. Használói különleges élményt kínáló, saját házimozi-rendszert építhetek ki a segítségével. A projektor-újdonság tartalmazza a gyártó saját DynamicBlack, LumiSense+, ColorPurity+, ColorBoost 3D és ColorSafe II technológiáit, valamint a teljesen új TI TRP DMD-t is, miáltal az eredetivel megegyezők a vetített képek, filmek, videók színe – intelligens fényerő-szabályozással gazdagítva.
Gyémánttal jutalmazott PocketBook A hazánkban is népszerű PocketBook e-könyvolvasó márka nyerte el az otthoni szórakoztató berendezések gyémánt nagydíját a Monacóban megrendezett Distree EMEA konferencián, bizonyítékául annak, hogy a forgalmazók szerint az elektronikus könyvolvasók piaca töretlenül fejlődik.
ANGL-app: élő mobilközvetítés hírportálok számára Bemutatta az Artklikk Kft. az általa fejlesztett ANGL mobilalkalmazást. Az app valós idejű mobil videó-közvetítések indítását és megtekintésére alkalmas. Hírportálok, blogok üzemeltetői számára azért érdekes, mert az ANGL-lel készített videók beágyazhatóak bármilyen online tartalom mellé.
ESAudio: a hangtechnika haszna a színházban A Békéscsabai Jókai Színház Lear király előadásban a hanghatásokat az ESAudio gyár új hangtechnikai rendszerén keresztül ismerhettük meg.Elek Sándorvezetésével Magyarországon hozták létre és színházteremben először itt építették ki ezt a korszerű hangrendszert. Az ötlet abból a felismerésből indult ki, hogy a moziélmény megszerzésében ma már kétötöd részt befolyásolják a nézőt a különböző hanghatások; a színházakban ez az érték még a tíz százalékot sem éri el.
Múmiák Sharp-közelből – egyedülálló kiállítás a Szépművészetiben A Szépművészeti Múzeum gyűjteményében őrzött négy múmiát, valamint a rajtuk nemrég elvégzett tudományos vizsgálatok eredményeit mutatja be a ma megnyílt egyedülálló kiállítás. A tárlat segít megismerni az egykor élt egyiptomiak hitvilágát, a mumifikálás technikáját, a korszak halotti művészetét. A bemutatót kísérő film technikai hátterét a Sharp szolgáltatja a XV-Z17000 típusjelzésű „3D Ready” házimozi-vetítője által.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >