ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Pályázat, ösztöndíj, verseny
Hófehérke és a törpék várják a pályázókat Pályázatot hirdet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szociálisan hátrányos körülmények között élő, kiemelkedő eredménnyel tanuló, a zene és általában a művészetek iránt különös érdeklődést tanúsító általános iskolások részére, akik szeretnék megnézni a budapesti Erkel Ferenc Színház Hófehérke és a 7 törpe című táncjáték előadását. 
Bekker Balázsé a Komáromy Gábor-ösztöndíj A kommunikációs szolgáltatásaival Budapesten, Prágában, Szófiában, Bukarestben és Varsóban jelen lévő Cook Communications pr-ügynökség, valamint a budapesti Mathias Corvinus Collegium (MCC) arról értesítette szerkesztőségünket, hogy Bekker Balázs (20), a Budapesti Corvinus Egyetem szociológiaszakos hallgatója nyerte el az idei Komáromy Gábor-ösztöndíjat.
KRESZ-teszt diákoknak – a nyeremény: ingyen jogsi, robogó Háromfordulós KRESZ-versenyt hirdetett a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány. A játék ingyenes online-teszttel kezdődött, amit bárki kitölthet, a következő két fordulóban viszont már csak a legügyesebb 14–24 év közöttiek vehetnek részt. A szervezők két nyertest hirdetnek, az egyik ingyen szerezhet jogosítványt, a másik egy robogót kap.
A legjobb matek- és fizikatanárokat keresik – megvalósulhat egy álom Általános és középiskolákban fizikát vagy matematikát oktató pedagógusok nyerhetik el az Ericsson Magyarország kutatási és fejlesztési igazgatósága által 1999-ben alapított díjat, melynek célja az itthon és a nagyvilágban is kiemelkedő matematikai és természettudományos alapképzés támogatása, elismerése és erősítése.
Lőrincze Lajos emlékére: könyvtárbővítés fél áron Pályázatot írt ki a Tinta Könyvkiadó a magyar könyvtárak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival témakörben – közölte szerkesztőségünkkel Kiss Gábor, a kiadó Lőrincze Lajos-díjas igazgató-főszerkesztője. Az indíttatásról elmondta: egy felmérés szerint a hazai könyvtárak nagy többségében ugyanis csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók.
Az év fiatal vezetője: Kindli Erna Mintegy negyven pályázó közül Kindli Erna, a Tresorit informatikai vállalkozás marketing- és értékesítési igazgatója lett „az év fiatal vezetője – 2016” pályázat győztese. A szervezők az idén kategória-győzteseket is hirdettek nonprofit, kkv- és nagyvállalati kategóriákban. (A képen: Kindli Erna; foto: Beszedics Szilvia.)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >