17. AV Trend & Hifi Show
Gábor Zsazsa – Hollywood Néhány héttel századik születésnapja előtt távozott az élők sorából Gábor Zsazsa (1917–2016) magyar születésű amerikai filmsztár. A Golden Globe-díjas színésznő Gábor Sári néven, Budapesten indult neki eseménydús életének, s 1936-ban már Miss Hungaryként kezdhette építeni nem mindennapi karrierjét.
Puskás Ferenc – Melbourne A melbourne-i Olimpiai parkban 2017 februárjától áll Puskás Ferenc bronzszobra. A magyar futballcsillag az ötödik kontinensen is edzősködött, mégpedig egyhelyi görög csapat mestereként, annak nyomán, hogy a Panathinaikosszal még 1971-ben elérte a  BEK-döntőt.
II. Rákóczi Ferenc – Jindřichův Hradec Az év elején emléktáblát kapott II. Rákóczi Ferenc a dél-csehországi városkában, ahol az erdélyi fejedelem 1688–90 között a helyi jezsuita gimnáziumban diákoskodott. A régió múzeumában évtizedekig külön állandó kiállítás mutatta be a fejedelem életét és munkásságát, illetve az ehhez kapcsolódó helyi érdekességeket, ám azt a rendszerváltás idején bezárták.
Megváltó Krisztus piros–fehér–zöldben – Rio de Janeiro Tegnap, december 30-án egy órára piros–fehér–zöldbe öltözött a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szobra, elismerve hazánknak a kereszténység védelmében tett erőfeszítéseit, illetve a brazíliai magyar közösségek hozzájárulását az ország fejlődéséhez.
Magyar emlékek a nagyvilágban Ezzel a címmel az idén 180 folytatásban jelent meg az Infovilágban sorozatunk, amelynek ez a nyitó és egyúttal lezáró darabja. Előzményül szolgált a Népszabadságban 2000-ben publikált, millenniumi cikksorozat, majd 2009-től a lap online felületén a továbbfejlesztett, egyre bővülő változata.
Magyar emlékek – a világűrben Az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan és az őt – negyedszázadra rá – követő Charles Simonyi űrturista nyomában mi is kilépünk a kozmoszba, ahol meglepően sok elnevezés őrzi jeles magyarok emlékét. A sorozatunkban szereplők közül többek címét – a teljesség igénye nélkül – feltüntetjük.      

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >