ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Hírek
A kormány semmibe veszi a nyugdíjasokat Az MSZP szerint a kormány semmibe veszi a nyugdíjasokat, akiknek elegük van a megalázásból. Korózs Lajos, az országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, nyolc éve nem emelkedett az öregségi nyugdíjminimum mértéke, ami még mindig 28 500 forint, miközben... (Kép: abendzeitung.de)
Elhunyt Szalay Zoltán fotóriporter Életének 82. évében elhunyt Szalay Zoltán, a magyar fotóriporterek doyenje, képszerkesztő - tudatta a család kedden az MTI-vel. A közlés szerint Szalay Zoltánt kedden hajnalban otthonában érte a halál. Temetéséről később intézkednek.  Kiemelkedő tehetségét számos hazai és külföldi kiállításon bizonyíthatta. A Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás szellemi atyja, ötletgazdája és harminc éven át, kisebb megszakítással, a kiállítások rendezője volt. (Foto: Szigeti Tamás)
Megszűnt a fogyasztóvédelmi hatóság, éljenek a járási hivatalok (?) Január 1-jétől alapvetően átalakult a fogyasztóvédelem intézményi rendszere. Megszűnt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, ezzel egyidejűleg a fogyasztói bejelentéseket első fokon a járások kezelik. Mindez érinti a kereskedők, szolgáltatók panaszkezelési és tájékoztatási folyamatait is. A múlt év végéig érvényes fogyasztóvédelmi adatok közlése megtévesztő információnak számít, amiért a hatóság százezres bírságot is kiróhat –tájékoztatta szerkesztőségünket tájékoztatta szerkesztőségünket Siklósi Máté, a CP Contact ügyvezető partnere.
Párbeszédek a rock and rollról A rock and roll sosem magányos alkotás, a rock and roll mindig csapatmunka. Az NKA Cseh Tamás Program, a Jaffa Kiadó és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága összefogásának köszönhetően kötet formában is olvashatók a beat-pop-rock legendáinak ritka fotókkal illusztrált anekdotái. A Csatári Bence és Poós Zoltán beszélgetései nyomán készült közös alkotás ezekben a napokban jelent meg.
Internet: húsz szolgáltató vetélkedik az ügyfelek többségéért A hűségidő lejártával főként az internetes szolgáltatáscsomag váltására nyitottak a hazai ügyfelek – derül ki a Netrisk.hu távközlési szolgáltatási oldalán, a Telenet.hu-n végzett felmérésből. A mintegy hétezer válaszból az is kiolvasható, hogy az átlagos ügyfél ragaszkodik valamelyik jól ismert szolgáltatóhoz, 72 százalék számára ugyanis fontos a kiválasztott szolgáltató ismertsége.
Mégsem közhivatalnokok kézbesítenek Orbán Viktor miniszterelnök kérésére Lázár János konzultációra hívta a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének képviselőit. A miniszterelnökséget vezető miniszter elfogadta az érdekképviseleti vezetők észrevételeit a nyugdíjasoknak szánt, 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványok kézbesítésével kapcsolatban. A felek végül megállapodtak abban, hogy a járási és kormányhivatalok munkatársait mentesítik az utalványok házhoz szállítása alól. A miniszter a Magyar Postától kér gyorsabb és olcsóbb megoldási javaslatot.      

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >