17. AV Trend & Hifi Show
Paraguay, az új Eldorádó – hatalmas lehetőségek magyar befektetőknek Egy kis ország a dél-amerikai kontinens közepén, amelyet egy hatalmas folyó oszt ketté, ez a régió legfőbb szállítási útvonala. Aranyló búza- és kukoricamezők, elképesztő arányú sertéstenyésztés. Diktatúrák sújtotta történelem 1989-ig, az utóbbi években nemzeti összefogáson alapuló demokrácia, szárnyaló gazdaság.
Elég volt a titkolózó államokból! Az Emberi Jogok Európai Bírósága november 8-án dönthet az információszabadság európai szintű védelmének kiterjesztéséről – vagy megfutamodik, és enged a magyar és a brit kormány nyomásának. Az Európai Emberi Jogi Egyezménynek nem biztosítja a közérdekű adatok megismeréséhez való jogot mindenki számára.
Ki lesz az ENSZ következő főtitkára? Az ENSZ hivatalos szervei az ENSZ Társaságok Világszövetségét (WFUNA) kérték fel, hogy az új ENSZ-főtitkár megválasztását megelőző, a Biztonsági Tanácsban a jelöltekről történő próbaszavazások eredményeit nyilvánosságra hozza. Az információt prof. emer. dr. Gömbös Ervin, a WFUNA végrehajtó bizottságának tagja bocsátotta szerkesztőségünk rendelkezésére.
Elhunyt Walter Scheel, volt német szövetségi elnök Elhunyt Walter Scheel (1919-2016). A volt szövetségi elnök halála alkalmából a magyarországi német nagykövetség vendégkönyvet helyez el a részvétnyilvánítók számára a diplomáciai képviselet épületében, amelybe augusztus 26-án, pénteken 10-12.30 és 08.29-én, hétfőn 10-15 között van lehetőség részvét-nyilvánításokat bejegyezni. (Foto: Bundesregierung Lothar Schaak)
Miközben a miniszter vezényel, a protokollos mosolyog Szerfölött kínos protokollos hiba történt a minap, amikor az Európa-bajnokság előtti utolsó hazai meccsét játszotta a magyar labdarúgó-válogatott a Grupama-stadionban az Afrika Kupa legutóbbi győztesével, az Elefántcsontpart tizenegyével. A nézőtér VIP-szektorában egymás mellé ültették Ilan Mort, Izrael Állam Magyarországra akkrediált rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét egy szélsőjobboldali magyar párt vezetőjét a családjával együtt.
Elmarasztaló menekültügyi jelentés Magyarországról Ma megjelent az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) Magyarországról, az ország menekültügyi helyzetéről szóló legújabb jelentése. Az elemzés a 2015 júliusa és 2016 márciusa közötti időszakban született vonatkozó új jogszabályokat, illetve jogszabály-módosításokat, valamint azoknak a gyakorlati megvalósulását és következményeit veszi górcső alá – közölte lapunkkal Simon Ernő, az UNHCR magyarországi szóvivője.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >