ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Dokumentum
A kormány ellehetetleníti a magyar piacon működő médiavállalatokat A kormány az Európai Bizottság 2016. november 4-i határozatára és az Európai Bíróság március 24-i végzésére reagálva tegnap benyújtotta azt törvénytervezetet, amely szerint az eddigi 5,3% helyett az idén január 1. és május 31. között 0% lesz a reklámadó mértéke, majd június elsejétől 9%-ra emelkedik az adóteher.
A MÚOSZ állásfoglalása az etikátlan médiatartalmakról Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján a magyar sajtóban kezd meghonosodni egy olyan, korábban csupán elvétve alkalmazott káros gyakorlat, amelyben a közzétett médiatartalmak publikálásának célja a valós információk és összefüggések bemutatása helyett a tény- és jogalap nélküli lejáratás, hírnévrontás és személyeskedés.
A MÚOSZ állásfoglalása az Opimus-médiaüzletről A MÚOSZ felkéri a médiahatóságot és a versenyhivatalt, hogy vizsgálják meg az Opimus-csoport körül kiépülő médiabirodalom létrejöttének körülményeit, és gondoskodjanak arról, hogy az érintett piaci szegmensekben az új tulajdonos piacra lépése után is érvényesüljön a sajtó alkotmányban előírt sokszínűsége, a szabad tájékoztatás feltételeinek biztosítása, a politikai érdekcsoportoktól való függetlenség, valamint a tartalomelőállítók közötti verseny.
Abszurd jogsérelem a pszichiátriákon Sérül a nem-önkéntes pszichiátriai gyógykezelés alá vont személyek hatékony jogorvoslathoz való joga - állapította meg a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) beadványa alapján az állampolgári jogok biztosa. A jelentés a sürgősségi és a kötelező gyógykezeléssel kapcsolatos több más problémára is felhívta a figyelmet.
A kétségbeesés tervrajza: nem szabad megismételni az EU–Törökország-alkut Az EU és Törökország között tavaly létrejött megállapodás menekültek és migránsok ezreit kényszeríti nyomorúságos és veszélyes körülmények közé, ezért semmi esetre sem szabad más országokkal hasonló alkukat kötni a jövőben – jelentette ki az Amnesty International az alku közelgő évfordulója előtt.
Nem több látszatintézkedésnél: módosították a gyermekvédelmi törvényt Szülők, tanárok, gyermekvédelmi szakemberek kérték a múlt hetekben közösen az országgyűlési képviselőket, hogy ne szavazzák meg a gyermekvédelmi törvény szigorítását, ami nem alkalmas a tragédiák megelőzésére, viszont a szülők fenyegetésére nyújt lehetőséget. Másfél hét alatt a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet felhívására 636 állampolgár küldött levelet a képviselőjének, hogy szavazzon nemmel a veszélyes látszatintézkedésre.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >