ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Áremelések
Előfizetői jogok szolgáltatói szerződésmódosítás esetén Az előfizetői szerződés két részből áll: az egyedi előfizetői szerződésből, amely többek között a szerződő felek adatait és a választott szolgáltatásokat tartalmazza, valamint az Általános Szerződési Feltételekből (ÁSZF), melyeket az NMHH rendszeresen ellenőriz abból a szempontból, hogy azok megfelelnek-e a hírközlésre vonatkozó jogszabályi előírásoknak.
A hírközlési hatóság átmenetileg megtiltotta a Telekomnak és a Telenornak a díjemelést Az NMHH hivatalból általános hatósági felügyeleti eljárást indított a Magyar Telekom Nyrt. és a Telenor Zrt. ellen. Több ponton felvetődött ugyanis a jogszabályok megsértésének gyanúja a két mobilszolgáltatónál megkötött előfizetői szerződések július 1-jétől tervezett, számos díjemelést tartalmazó módosításával és annak közlési módjával kapcsolatban.
Egy hónap alatt 30 forinttal drágult a benzin Négy forinttal emeli a 95-ös benzin és kettővel a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol. Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 358–359 forintra, a gázolajé 372–373 forintra nő. A benzinár tavaly szeptember és 2015. január között mintegy 100 forinttal csökkent, az utóbbi egy hónapban ugyanakkor fokozatosan összesen 30 forinttal emelkedett. A gázolaj literjéért 24 forinttal kell többet fizetni, mint február elején. Az autósok 15–25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.    
Átlagosnál nagyobb élelmiszerdrágulás Júliusban a fogyasztói árak 1,8%-kal voltak magasabbak, mint egy esztendővel azelőtt. Az alacsony éves árnövekedés fő oka a háztartási energia árak 10%-os mérséklése. A tartós fogyasztási cikkek körében szintén árcsökkenés történt, mialatt a szeszes italok, dohányáruk, az élelmiszerek és a szolgáltatások átlag felett drágultak egy év alatt.
Júniusban emelkedtek az ipari termelői árak A belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként 2013. júniusban az ipari termelői árak 0,3%-kal emelkedtek az előző hónaphoz képest. Az árak – kettő kivételével – minden ágazatban növekedtek, legnagyobb mértékben a gyógyszergyártásban (4%).

1 2 3 4 5 6 7 8 9   >