17. AV Trend & Hifi Show
Faros Ikarus a Közlekedési Múzeum új szerzeménye Értékes műtárggyal, egy Ikarus 66-os (közismert nevén „faros”) autóbusszal gyarapodott a megújuló Közlekedési Múzeum. Az Ikarus gyár nagy sorozatban gyártott buszait eddig nélkülözte a gyűjtemény. Miután restaurálták, a ma még meglehetősen rossz állapotú jármű a múzeum városligeti épületében nyíló új állandó kiállítás egyik fontos eleme lesz, a hazai autóbuszgyártás sikeres, kedvelt és páratlan formavilágú típusa.
Közlekedési eredménytábla 2016: Magyarország a 7. helyen Az Európai Bizottság ma nyilvánosságra hozta az „Uniós közlekedési eredménytábla” 2016-os kiadását, ami a tagállamok teljesítményét hasonlítja össze a közlekedés minden aspektusát lefedő 30 kategóriában. Az eredménytábla célja, hogy segítsen a tagállamoknak azonosítani azokat a területeket, ahol kiemelt beruházásokra vagy más intézkedésekre van szükség. Bemutatja, hogy az EU hogyan fejleszti a közlekedés belső piacát és segíti az alacsony kibocsátással járó mobilitás felé történő elmozdulást. Mindkét terület a Juncker-Bizottság prioritásai közé tartozik.
Véres drónok – életmentő robot-szitakötők A világon elsőként Ruandában indították útjára azt a drón-csomagkézbesítő szolgáltatást, amellyel naponta akár 150 sürgősségi vérszállítmányt lehet célba juttatni. A nyáron már a Balatonon is működött kísérleti jelleggel egy mentőövet célba juttató drón, ami minden vízi mentőnél gyorsabban tudta ledobni az övet a bajba jutottnak.
Kész a nyári menetrend – utascsábíó akció Két további járat Berlinbe, Nürnbergbe és gyakoribb felszállás három további városba, valamint új úti célként East Midland – egyebek mellett ez szerepel a piacvezető fapados cég 2017. évi nyári menetrendjében. A Ryanair a debreceni repülőtérrel tárgyal.
Jönnek a robotok: másfélmillió munkahely szűnhet meg a logisztikában A következő tíz évben több százezer segédmunkás munkahelye szűnik meg a logisztikai robotizáció miatt – figyelmeztet a Roland Berger legújabb tanulmányában. Ha a vállalatok nem készülnek fel megfelelően az átállásra, az eurózóna 1,5 millió munkahelyet veszít el. A legsúlyosabban érintett szektorok várhatóan a kereskedelem és a feldolgozóipar illetve ezek logisztikai szolgáltatói lesznek.
EU-pénzből tíz, új nemzedékű FLIRT motorvonatot vásárol a GYSEV Tíz FLIRT 3 típusú motorvonatot vásárol a GYSEV Zrt. a Stadler Konzorciumtól. Az első új járművek 2018-ban állhatnak forgalomba a vasúttársaságnál napjainkban már 10 FLIRT-szerelvény közlekedik a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd, a Sopron-Győr és a Szombathely-Rajka vonalon.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >