ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Közlekedés
Feléledhet a rajkai határátmenet: vonattal Pozsonyba A szlovákok közvetlen járatokat szeretnének Pozsony és Magyarország között. A ta3.com információi szerint a szlovák szaktárca megrendelésére már az idei decemberi menetrendváltástól naponta csúcsidőben tíz vonatpár közlekedhet Rajkán keresztül Pozsony és Magyarország között. Olyan menetrend kialakítása a cél, ami megfelelő csatlakozást nyújthat Budapest irányába.
Egységes forgalomirányítás a hazai vonalhálózaton Az új központi forgalomirányító és ellenőrző rendszer mintegy 7,7 milliárd forintos beruházással épült ki. A fejlesztésnek köszönhetően hatékonyabb lesz a forgalomszervezés, gazdaságosabb az üzemeltetés, kevesebb a késés. Rendkívüli események bekövetkezésekor gyorsabban lehet visszaállni az üzemszerű működésre.
Faros Ikarus a Közlekedési Múzeum új szerzeménye Értékes műtárggyal, egy Ikarus 66-os (közismert nevén „faros”) autóbusszal gyarapodott a megújuló Közlekedési Múzeum. Az Ikarus gyár nagy sorozatban gyártott buszait eddig nélkülözte a gyűjtemény. Miután restaurálták, a ma még meglehetősen rossz állapotú jármű a múzeum városligeti épületében nyíló új állandó kiállítás egyik fontos eleme lesz, a hazai autóbuszgyártás sikeres, kedvelt és páratlan formavilágú típusa.
Közlekedési eredménytábla 2016: Magyarország a 7. helyen Az Európai Bizottság ma nyilvánosságra hozta az „Uniós közlekedési eredménytábla” 2016-os kiadását, ami a tagállamok teljesítményét hasonlítja össze a közlekedés minden aspektusát lefedő 30 kategóriában. Az eredménytábla célja, hogy segítsen a tagállamoknak azonosítani azokat a területeket, ahol kiemelt beruházásokra vagy más intézkedésekre van szükség. Bemutatja, hogy az EU hogyan fejleszti a közlekedés belső piacát és segíti az alacsony kibocsátással járó mobilitás felé történő elmozdulást. Mindkét terület a Juncker-Bizottság prioritásai közé tartozik.
Véres drónok – életmentő robot-szitakötők A világon elsőként Ruandában indították útjára azt a drón-csomagkézbesítő szolgáltatást, amellyel naponta akár 150 sürgősségi vérszállítmányt lehet célba juttatni. A nyáron már a Balatonon is működött kísérleti jelleggel egy mentőövet célba juttató drón, ami minden vízi mentőnél gyorsabban tudta ledobni az övet a bajba jutottnak.
Kész a nyári menetrend – utascsábíó akció Két további járat Berlinbe, Nürnbergbe és gyakoribb felszállás három további városba, valamint új úti célként East Midland – egyebek mellett ez szerepel a piacvezető fapados cég 2017. évi nyári menetrendjében. A Ryanair a debreceni repülőtérrel tárgyal.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >