ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Linux
Linux-szerelmeseknek: Mint 18 – Sarah A Linux Mint csapat nagy örömmel jelenti be, hogy megérkezett a Linux Mint 18. kiadása, a Sarah, amely az Ubuntu legújabb, áprilisban megjelent, 16.04-es, hosszan támogatott (LTS) változatán alapul. A Linux Mint támogatási modelljének megfelelően ez a verzió 2021-ig kap frissítési támogatást, így a hibajavítások öt éven keresztül lesznek elérhetők ehhez a rendszerhez.
BeLin 2.5 – beszélő Linux ingyen vakoknak Az Informatika a látássérültekért Alapítvány kiadásában megjelent a Beszélő Linux disztribúció legfrissebb változata, a BeLin 2.5. A múlt évek során számos, látássérült emberek által gyakran használt alkalmazás vált elérhetővé a BeLin-ben, ilyen például az állandóan tökéletesített nagyító- és képernyőolvasó-program, az internetböngésző és levelezőszoftverek, a vakbarát játékok használatának lehetősége.
A Smart Technologies bejelentette: Smart Notebook 10 nevű programja elérhető a Linux operációs rendszert forgalmazók számára is. A Smart jelenleg az egyetlen olyan interaktív tábla gyártó, amelyik mindhárom piacon kapható operációsrendszerrel, a Linuxszal, a Windows-zal és MAC-kel is kompatibilis. A Smart Notebook 10 szoftver most már támogatja az öt nagy Linux-alapú szolgáltatót, beleértve az Ubuntu 8.04-et, az openSUSE 10.03-at, a Red Hat Enterprise Linux 5.1-et, a Fedora Core 9-et, és a Debian 4.0 (Etch) r3-at is. A Smart Notebook program minden Smart Board interaktív táblával, Sympodium interaktív írásvetítővel, AirLiner vezeték nélküli jegyzettáblával, valamint Smart Document kamerával együtt kapható. A Smart Notebook szoftver 1999 óta kapható Linux operációs rendszerre, így ez egyben a hatodik Linux-kompatibilis kiadás.
A Red Hat Enterprise Linux 5 lett az év terméke A Red Hat bejelentette, hogy a Red Hat Enterprise Linux 5 „Az év terméke” kitüntetésben részesült Linux Server Distributions kategóriában a SearchEnterpriseLinux.com 2007-i díjátadásakor.
Vállalati Linux-újdonság: Red Hat Enterprise Linux 5 Harmat Lajos tudósítása Mai bejelentés: a Linux rendszerek élvonalbeli fejlesztője, a Red Hat cég megjelentette Enterprise Linux szoftverének 5-ös verzióját. A Red Hat cégvezetése ezzel a fejlesztéssel hosszú távú értékteremtésben gondolkodik, így az ügyfelekkel történő eddigi legfontosabb együttműködésnek minősíti. További lépésként, olyan terveket is a nyilvánosság elé tár, melyek az együttműködésen alapuló szolgáltatásokat és partneri kapcsolatokat céloznak.
címkék: 
Cáfol a Novell: nem szűnik meg a SuSE A napokban a világhálón olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Novell leállítaná a teljes asztali Linux-vonal és a SuSE 10 fejlesztési munkálatait, a vállalat azonban gyorsan cáfolta az értesülést.
címkék: 

1 2 3 4   >