Nem mindennapi
Krasznahorkai László lett az idei Aegon-díjas Magyarország legnagyobb pénzjutalommal járó magánalapítású elismerése az Aegon Művészeti Díj. Az immár tizenkettedik alkalommal átadott elismerés az előző év legkiemelkedőbb kortárs szépirodalmi alkotását díjazza. Az idén Krasznahorkai László kapta meg az Aegon Művészeti Díját és a vele járó nettó hárommillió forintot a Báró Wenckheim hazatér című regényéért.
Magyar Civil Becsületrend, 2017 Az Ars Humanica Hungarica Kör, a keresztény humánum alapvető értékeit képviselő és hirdető szellemi társulás, amelyet tudósok, egyházi személyek, művészek és a művészet pártolói hoztak létre, az idén hatodik alkalommal adta át az általa alapított Magyar Civil Becsületrend kitüntetéseit.
Jegyet ér a csók: szerelmespároknak fél áron A közelgő Bálint nap jegyében szombattól keddig, vagyis február 11-től 14-ig a szerelmespárok ketten egy jeggyel látogathatják a Fővárosi Állat- és Növénykertet. A jogosultság igazolásához csak annyi kell, hogy belépéskor csókot váltsanak egymással.  február 14-én ünnepli ugyanis negyedik születésnapját Asha, a Budapesten született elefántborjú.
Norvég dráma olvasópróbája a Pesti Magyar Színházban Van valami titokzatos az olvasópróbában. Olyan, mint a még meg nem született gyerek, aki körül az egész család már tesz-vesz. Vagy mint amikor az ember a folyóparton, mondjuk, a Szajna mellett odaáll egy festő mögé, és nézi, hogy lesz majd a vásznon kép. Az olvasópróbán a színészek még alig-alig tudnak valamit, a rendező meg már mindent, vagy sok mindent.
Korinna koronája: Európa 1. és a világ 5. legszebbje Kocsis Korinna szépségével, kedvességével, finom nőiességével és intelligenciájával meghódította a világot, így a Miss Supranational 2016 világversenyen elnyerte az Európa legszebbjének járó díjat, valamint nemzetközileg az 5. helyet – India, Venezuela, Suriname és Sri Lanka képviselője után.
Ingyenes ünnepi rendezvények 2300 gyermeknek A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) – már hagyományosan – az idén karácsonykor is ünnepi programokkal és sok-sok ajándékkal örvendeztet meg 2300 magyarországi és határon túli, rossz anyagi körülmények között élő, hátrányos helyzetű, rászoruló gyermeket.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >