ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Nem mindennapi
Ózdtól Tokióig – Farkas Gábor vendégprofesszor lesz Japánban Nemrég új szólólemezzel jelentkezett Farkas Gábor; az album a Steinway & Sons Records gondozásában látott napvilágot. A zongoraművész nemrég a budapesti Opera Zongorateremben vehette át azt az oklevelet, amely tanúsítja, hogy Farkas Gábor immáron a Steinway Artist cím birtokosa. (Kép: Katona Csilla)
Ismét lesz karmesterverseny! – várják a jelentkezőket Felelevenítette az egykoron az egész ország által figyelemmel kísért nemzetközi karmesterversenyek hagyományát a Filharmónia Magyarország. Az eseményt októbertől decemberig rendezik meg. Eddig 26 országból – Kínától Oroszországon át Amerikáig – több mint száz pályázót regisztráltak, de május 1-jéig még nyitott a jelentkezés az 1979. január 1. után született karmesterek számára. (A képen: Sir Georg Solti.)
Krasznahorkai László lett az idei Aegon-díjas Magyarország legnagyobb pénzjutalommal járó magánalapítású elismerése az Aegon Művészeti Díj. Az immár tizenkettedik alkalommal átadott elismerés az előző év legkiemelkedőbb kortárs szépirodalmi alkotását díjazza. Az idén Krasznahorkai László kapta meg az Aegon Művészeti Díját és a vele járó nettó hárommillió forintot a Báró Wenckheim hazatér című regényéért.
Magyar Civil Becsületrend, 2017 Az Ars Humanica Hungarica Kör, a keresztény humánum alapvető értékeit képviselő és hirdető szellemi társulás, amelyet tudósok, egyházi személyek, művészek és a művészet pártolói hoztak létre, az idén hatodik alkalommal adta át az általa alapított Magyar Civil Becsületrend kitüntetéseit.
Jegyet ér a csók: szerelmespároknak fél áron A közelgő Bálint nap jegyében szombattól keddig, vagyis február 11-től 14-ig a szerelmespárok ketten egy jeggyel látogathatják a Fővárosi Állat- és Növénykertet. A jogosultság igazolásához csak annyi kell, hogy belépéskor csókot váltsanak egymással.  február 14-én ünnepli ugyanis negyedik születésnapját Asha, a Budapesten született elefántborjú.
Norvég dráma olvasópróbája a Pesti Magyar Színházban Van valami titokzatos az olvasópróbában. Olyan, mint a még meg nem született gyerek, aki körül az egész család már tesz-vesz. Vagy mint amikor az ember a folyóparton, mondjuk, a Szajna mellett odaáll egy festő mögé, és nézi, hogy lesz majd a vásznon kép. Az olvasópróbán a színészek még alig-alig tudnak valamit, a rendező meg már mindent, vagy sok mindent.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >