ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Vírusfigyelmeztetõ
Zsaroló trójai a víruslista élén Minden hónapban összeállítja az ESET a világszerte terjedő számítógépes vírusok listáját, amelyből megtudható, éppen milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a számítógépemket. A biztonságtechnológiai cég egyúttal azt is bejelentette, hogy Smart Security 9 megoldása elnyerte a legnagyobb európai informatikai magazin, a ComputerBild legjobb otthoni biztonsági megoldásoknak járó „Golden Computer” díját.
Vírustámadás az Oscar-gála ürügyén Szeretne többet megtudni Sandra Bullock és Meryl Streep forró csókjáról (a képen) ami az Amerikai Filmakadémia díjátadóján csattant el? Érdekli, hogy miért keverték le Roger Ross Williams és Elinor Burkett, az Oscar-díjas „Music by Prudence” alkotóinak köszönőbeszédét? Csak óvatosan! Ha nem vigyáz, kedves Infovilág-olvasó, egyetlen kattintással óriási károkat okozhat számítógépén.
Bredolab: ismét rohamoz a trójai Két hónap sem telt a legutóbbi offenzíva óta, s már ismét hullámokban borítja el a világhálót egy elhíresült számítógé-pes kártevő, a Bredo-lab – jelentette a VirusBuster. Az informatikai biztonság hazai specialistája azon kevés szoftvergyártó közé tartozik, amelynek antivírus programja kezdettől fogva eredményesen véd a támadás ellen.
Sok kicsi trójai sokra megy Februárban az új szereplőnek számító Conficker féreg mellett hat trójai is szerepel a vírusok listájának élén. Ez jelzi, hogy a legtöbb károkozót még mindig magunk telepítjük.
A Panda Security figyelmeztetése szerint újabb „hibrid” vírus jelent meg: a különleges kártevő a hagyományos technikákat keveri az új, pénzügyi motivációjú támadási módszerekkel. A «Sality.AO» kártevő részben a régi technikát használja, nevezetesen az eredeti fájlt módosítja, illetve a víruskódokat egy legitim fájl kódjainak „üres soraiba” szúrja bele. Mindkét módszer megnehezíti a vírus felfedezését és eltávolítását.  
A negyedév első hónapjában, októberben némileg emelkedett a kéretlen levelek aránya: a teljes e-mail forgalom 70,5 százalékát tették ki. A Symantec azt is megfigyelte, hogy a spammerek a hónap folyamán a már régi „slágereknek" számító image és PDF spamek új alternatíváit fejlesztették ki.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >