ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Biztonság
Cisco-jelentés a kiberbiztonságról: visszatérnek a klasszikus módszerek Éppen évtized óta teszi közzé a Cisco az éves biztonsági jelentését, követvén a kiber-bűnözéssel kapcsolatos fejleményekeket. Az idei a kiber-biztonsági támadások üzleti hatásait is vizsgálta, és a többi között megállapította: a kiber-biztonsági incidensek következtében a vállalatok bevételeik és ügyfeleik akár egyötödét is elveszíthetik.  
Egyre inkább offline fenyegetésekké válnak az online veszélyek Kétségtelen, hogy fogyasztók online tevékenysége – az e-kereskedelemtől a távmunkáig – egyre inkább hatással van a fizikai világra is. Az Ericsson ConsumerLab legújabb jelentése az online és a valódi világ közötti határ elmosódását vizsgálta; a jelentés rávilágít, hogy az online tevékenységek fizikai veszélyekkel is járhatnak, a kutatás pedig azt is megvizsgálta, ez milyen hatással van a fogyasztók biztonságérzetére.
A digitális káosz következményei Az alkalmazások robbanásszerű megjelenésével és a telefonok tárolókapacitásának növekedésével egyre nagyobb körülöttünk a digitális zűrzavar. A Kaspersky Lab új tanulmánya rávilágít az internet-használókat sújtó világméretű elektronikus káosz okozta problémákra.
Https-forgalom: rossz, ha elemzik az antivírusok A Google, a Mozilla, a Cloudflare és két egyetem kutatói tanulmányban kritizálják, hogy az antivíruscégek végpontvédelmi termékei elfogják a https-forgalmat. A https-forgalom elemzése alapesetben nem lenne lehetséges. A vírusirtó szoftverek azonban telepíthetnek egy saját tanúsítványt, így már képesek elemezni a titkosított internet-kapcsolatokon átfutó adatokat.
Telefonotok frissíteni nem kell félnetek jó lesz A többség – hozzáértés híján – nyűgnek tartja az okostelefonok szoftverfrissítéseit. Csakhogy: elhagyásuk kiberbiztonsági kockázat. Mi történik akkor, ha – mondjuk – az Amerikai Egyesült Államok elnökének a marokfonja sem naprakész? Belegondolni is szörnyű!
Nyomtató: a biztonság mostohagyereke Kevesen tudják: a világhálóra (vagy csak a helyi hálózatra) csatlakoztatott munkahelyi, intézményi nyomtató is biztonsági kockázat lehet. Rengeteg rosszindulatú szoftver, zsarolóvírus és egyéb beavatkozás számára lehet kiskapu a kellő biztonsági védelem nélkül működtetett nyomtató.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >