ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Vezeték nélküli hálózatok
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Mobil mindenütt a tajvani gyártó eszközeivel Új LTE-megoldásaival jelenik meg a barcelonai mobil-világkongresszusra a tajvani hálózati kommunikációs vállalat, a Zyxel. A szakmai eseményen a márka elsősorban a hálózatüzemeltetők részére mutatja be 4G képes, mobil Wi-Fi kapcsolódás is alkalmas eszközeit, amelyekkel a használók a nehezen elérhető helyeken is gondtalanul élvezhetik a biztos, nagy teljesítményű internet-csatlakozást.
címkék: 
A Telenor megsértette a hálózatsemlegességet Megsértette a hálózatsemlegességi előírásokat a Telenor a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) határozata szerint azzal, hogy kiemelt bizonyos tartalomtípusokat, valamint előnyben részesített egyes alkalmazásokat és szolgáltatásokat, ezért a hatóság a jogsértő állapot beszüntetésére szólította fel a szolgáltatót.
Jövő a jelenben: okos technika felsőfokon Távolról irányítható otthon, vezető nélküli tömegközlekedési eszközök, önműködő autók, robotok által végzett műtétek – az eddig csak sci-fi filmekre álmodott technológiák ma már mind gyakrabban jelennek meg köznapi életünkben. Mely területeken érzékelhető a leginkább az „okoseszközök támadása”? A HTE (Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület ) Infokom-konferencián szakemberek sora igyekezett válaszolni a kérdésre.
WiFi-hálózatkezelés felhő alapon Hatodával nőtt a felhő-technológia világpiaca tavaly – állapította meg a Gartner Intézet. Minden esélye megvan tehát  arra, hogy a technológia egyik fő irányává, csapásává váljék, kitűnő eszköz a hálózatok kiépítésére és fenntartására. Hasonlóan nagy változás tapasztalható a WiFi-technológiában is. A vezeték nélküli internet, a hatékonyan működő WiFi-hálózat mérettől függetlenül nélkülözhetetlen az élet minden területén.
Minden ficakot besugároz Otthoni, WiFi-hatósugár növelő eszközt kínál a Netgear. A gyártó állítása szerint a Nighthawk X4 WiFi Range Extender a holt zónákba, a lakásnak azokba a szögleteibe is továbbítja az internetjelet, ahol a WiFi látszólag érthetetlen okból gyengül, netán teljesen megszűnik.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >