ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Személyi hírek
Fejeket követel a Telenor korrupciós botránya – magyarországi vezető is érintett A Telenor Magyarország egyik felsővezetője is érintett a norvég anyavállalat eddigi talán legnagyobb korrupciós botrányában, melyben eddig négy vezetőt függesztett fel a cég. Eddig a pénzügyi vezető, valamint további három felsővezető felfüggesztésével járt a norvég Telenor Csoport eddigi egyik legnagyobb, közvetett korrupciós botránya. A felfüggesztett cégvezetők egyike Ole Bjørn Sjulstad, aki idén július 1-jétől töltötte be a Telenor Magyarország vállalatfejlesztési divíziójának vezető posztját. Sjulstad korábban a cégcsoport oroszországi irodájának volt a vezetője - a botrány éppen itt, a Telenor résztulajdonában álló VimpelCom üzbegisztáni gyanús ügyletei miatt robbant ki.
„Mikor nyert meg háborút egy nő?” – történelmet formáló amazonok Mikor nyert meg háborút egy nő? A kérdés – váratlanul – „nemzetbiztonságilag” vált napirenddé, történetesen a Kossuth Rádióban. Közvetlen célpontja pedig – még meglepőbb –  Angela Merkel lett. Abban a meghökkentő megfogalmazásban, hogy bár jelenleg dr. Angela Merkel német szövetségi kancellár teljesen alkalmas Európa, a kontinens vezetésére, mégis: „Mikor nyert meg háborút egy nő?” A teljes igazsághoz tartozik, hogy az erről nyilatkozó hozzátette, háború alatt nem azt érti, hogy lőni kell, de „Európát meg kell védeni, mert Európát megtámadták”, válsághelyzetben pedig „egészen más rendtartást kell kialakítani”.
Muzsay András (1946-2015) – gyászol az Infovilág szerkesztősége Halottja van az Infovilág szerkesztőségének, ezért közzé tesszük, hogy értesüljön róla mindenki, aki ismerte, szerette és tisztelte: remek kollégánk, az Infovilág színházi és filmkritikusa, Muzsay András újságíró hosszan tartó, súlyos betegség után ma éjszaka Budapesten elhunyt. Nem érhette meg a hetvenedik születésnapját. Szerkesztőségünk valamennyi munkatársa őszintén gyászolja és jó szívvel, barátsággal, tisztelettel emlékezik Andrásra, a kitűnő kollégára és kedves, csupa szív emberre. Nyugodjék békében!
Pásztor János lesz az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó főtitkár-helyettese Ban Ki Mun ENSZ főtitkár felkérésére Pásztor János, a WWF megbízott természetvédelmi igazgatója február 1-jétől az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó főtitkárhelyettese lesz. Ez a változás egyszerre mérföldkő Pásztor János WWF-nél betöltött szerepében, az ENSZ éghajlat-változással kapcsolatos stratégiájában, és a nemzetközi természetvédelem jövőjét illető magyar szerepvállalásban. – „Túl korai lenne még arról beszélni, pontosan milyen eredményekre számítok, de annyi biztos: a sikeres konszenzus ott kezdődik, hogy a globális átlaghőmérséklet nem emelkedik több mint két Celsius fokkal” – jelentette ki Pásztor.
Elhunyt Horn Gyula (1932–2013), a Magyar Köztársaság harmadik miniszterelnöke Nyolcvanegyedik születésnapja előtt két héttel, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Horn Gyula, a Magyar Köztársaság volt miniszterelnöke. A nemzetközileg is nagy tisztelettel övezett szocialista politikus 1994–98 volt kormányfő. A kormány részvétét és együttérzését fejezi ki az elhunyt családjának. 1989. június 27-én ő volt az, aki osztrák kollégájával ünnepélyesen átvágta a vasfüggönyként ismert műszaki határzár szögesdrótját, valamint bejelentette: 1989. szeptember 11-től a magyar hatóságok átengedik a nyugati határon a Német Demokratikus Köztársaság (NDK) azon állampolgárait, akiket Ausztria vízum nélkül hajlandó fogadni. A határ október 7-ig állt nyitva. A döntés bejelentésekor mintegy hatvanezer keletnémet volt Magyarországon. Ez a határnyitás történelmi lépésnek bizonyult később a német újraegyesítés folyamatában.
Boldog születésnapot! – Színésznő létére lovaggá ütötték Halász Juditot Gimnazista korában válogatott díjugrató volt, és József Attila- meg Petőfi-összest olvasott Halász Judit. Ismert színésznőként magamagára osztotta máig tartó sikeres szerepkörét, az énekesit. A koncertjeire járó családokban a szülők is az ő dalain cseperedtek fel. Még nagyköveti megbízatást is kiérdemelt művészetével. Sorolhatnánk a Kossuth-díjjal megkoronázott állami kitüntetéseit, de Halász Juditot azok az elismerések teszik a legboldogabbá, amelyeket politikamentesen, civil szervezetektől és a nézőktől kapott. Gyerekközönsége a Mosoly-rend lovagjául választotta. És éveken át töltötte be az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF jószolgálati nagyköveti tisztét.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >