ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Pillantás a kulisszák mögé
„Leszámolás velem” – egy kényes téma bravúros színrevitele A jó színház = katarzis. Nekem legalábbis. Összetett érzés, aminek végeredménye, hogy tapsolni még csak-csak tudok, de megszólalni, beszélgetni nemigen. Fejbe kólint az élmény, s az érzés hosszú ideig kiragad a mindennapok rutinjából. Legutóbb az Orlai Produkciós Iroda „Leszámolás velem” című monodrámája okozta ezt az állapotot. (A képen: a szerző.)
A hullaégető – amikor a múlt fogja a kezünket Megtéveszt a taps. Színházban ritka az ilyesmi, a dübörgő mindig a sikert, a halk, majdhogynem bénázó az udvarias elfogadást jelenti, ennél csak ritkábban többet. Most, hogy vége az előadásnak, már-már dermesztő a csend. A nézők kábán ülnek, egymást nézegetik, szinte kérdezik: tényleg csodát láttunk?
Numera egy, kettő, három Egy évtizeddel ezelőtt a Tűzvonalban tévés sorozatában vetélkedtek egy nőért: mintha ezt folytatnák. A két nagyszerű színész: Stohl András és Schmied Zoltán, most a Centrál Színházban veszi vissza egykori vagy hasonló szerepét. A szomszéd kertje mindig zöldebb, a másik felesége mindig kívánatosabb: ennél nagyobb közhellyel is lehet darabot bukni, de e szégyen most nem fenyeget. Ellenkezőleg.
Berlin egy kicsit fura Kell a védőügyvéd. Látszatra rossz az előadás, a közönség ügyészként vádol, nem tapsol vagy legalábbis erőtlenül. A színészek megsértődve(?) maradnak a függöny mögött, a színház világában ritka az ilyen engedetlenség, szóval, ha valaki bűnöst kiált, nem kell sokáig keresgélnie.
A valóság házon kívül A néző feszeng a székében. A néző nevet, szinte restelli, hogy ennyire jól érzi magát. A nézőtér meleg, a szél, az eső, a nyirok után szinte simogat. A büfében pezsgő, a falakból nem nő gyom, a padló talán még nem is látott kutyagumit...
címkék: 
Egy szerep az élet Méltósága volt és tervei voltak. A színpadon legtöbbször kisemberként csetlett-botlott, otthonában papucsot viselt, szerelmeiben ritkán sejlett fel a remény. Lubickolt e szerepekben, de igazából idegen maradt bennük. Szivarozott, szerette a whiskyt, a jó sört, szabadidejében golfozott.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >