17. AV Trend & Hifi Show
Megállapodás az online tartalomszolgáltatások hordozhatóságáról Az uniós tárgyalófelek – az Európai Parlament, a tagállamok és az Európai Bizottság – között létrejött megállapodásnak köszönhetően hamarosan lehetővé válik, hogy az európai polgárok az EU-n belül bárhol teljes körűen igénybe vehessék filmekre, sporteseményekre, e-könyvekre, videojátékokra vagy zenei szolgáltatásokra való előfizetéseiket.
Minden eddiginél többen vesznek részt a 30 éves Erasmus+ programban Az Európai Unió egyik legsikeresebb programja az Erasmus. A létrejötte óta eltelt 30 év alatt lehetőséget adott a résztvevőknek, elsősorban a fiataloknak, hogy bizonyos időt külföldön eltöltve, új tapasztalatokra tegyenek szert és szélesítsék látókörüket. Magyarország 1998 óta vesz részt az Európai Unió által támogatott oktatási programokban.
Schengeni térség: javaslat az ideiglenes határellenőrzés fenntartására Az Európai Bizottság ma javasolta a Tanácsnak, hogy engedélyezze a tagállamok számára az egyes ausztriai, németországi, dániai, svédországi és norvégiai schengeni belső határokon érvényben lévő ideiglenes határellenőrzés fenntartását további három hónapra.
Intézkedések a szociális jogok európai pillérjének létrehozásáért A szociális jogok európai pillérével foglalkozó, ma Brüsszelben zajló nagyszabású konferencia több mint 600 résztvevője – tagállami hatóságok, uniós intézmények, szociális partnerek és civil szervezetek képviselői, köztük 20-nál több tagállami miniszter és a biztosi testület több tagja – megvitatja a szociális jogok európai pillérjéről szóló nyilvános konzultáció eredményét.
Fogyasztóvédelem – autókölcsönzés Előfordult már Önnel, hogy az interneten bérbe vett autó átvételekor azzal szembesült, hogy a vártnál többet kellett fizetnie? Csak tavaly Európában több, mint kétezer fogyasztó fordult ezzel a problémával az Európai Fogyasztói Központokhoz, amelyek határon átnyúló utazás vagy vásárlás esetén segítséget nyújtanak a fogyasztóknak.
Uniós finanszírozás: 160 millió € kkv-knak Az Európai Beruházási Alap (EBA) és az UniCredit ma garanciamegállapodást írt alá, melynek révén nyolc országban, köztük Magyarországon könnyebben juthatnak finanszírozáshoz az innovatív kis- és középvállalkozások (kkv-k) és a közepes piaci tőkeértékű vállalatok.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >