ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Bűnüldözés
Közös fellépést az öngyilkosságra buzdító netes tartalmak ellen Az eddiginél sokkal nagyobb társadalmi összefogást várnak a médiumoktól és az internetezőktől a Safer Internet Program (SIP) hazai képviselői a közösségi médiában megjelenő, autoagresszióra (önsebzésre) buzdító oldalakkal és a rosszindulatú kommentelőkkel szemben. 
Orosz kibermaffia: napi 30 millió forint nyereség zsarolóvírusokból Tavaly a Kaspersky Lab kutatói 62 új zsarolóprogram-családot fedeztek fel, amelyből 47-et oroszul beszélő internetes bűnözők fejlesztettek. Ez csak az egyik megállapítása annak az összegző kutatásnak, amelyet a kibertanácsadó cég szakemberi végeztek az orosz anyanyelvű kiberbűnözői világról. 
Világméretűvé terebélyesedik a zsarolóvírus elleni leszámolás A Kaspersky Lab nemzetközi közreműködésének köszönhetően 2500-nál is több áldozat hatástalanította a zsarolóvírusokat, valamint megközelítőleg egymillió dollárt sikerült megmenteni a ’No More Ransom’ program kapcsán. Mindössze 3 hónappal a ’Leszámolás a zsarolóvírussal’ (No More Ransomware) kezdeményezés meghirdetése óta a magyar bűnüldöző szervek további 13 országgal karöltve veszik fel a harcot a zsarolóvírusok ellen.
Föllélegezhetnek a megzsaroltak: megvan a a Polyglot dekódolója A Polyglot zsarolóvírus áldozatai már visszaszerezhetik fájljaikat a Kaspersky Lab szakértői által fejlesztett dekódoló kulcsnak köszönhetően. A védelmi szoftverek Trojan-Ransom.Win32.Polyglot és PDM:Trojan.Win32.Generic néven azonosítják a zsarolóvírust.
Lurk(ó) bérbe adta a kulcsot – lebukott a hírhedt kiberbűnöző-csoport A Kaspersky Lab közreműködésével letartóztatták az utóbbi évek legelvetemültebb pénzügyi kiberbűnözőit, a Lurk-csoport tagjait, akik több, mint 45 millió dollárt loptak orosz cégektől és bankoktól. A Lurk-vírus vizsgálatából kiderült: a hackerek más kiberbűnözőknek is bérbe adták exploit-csomagjukat, amelynek rosszindulatú programjai alkalmasak bármely szoftver biztonsági résének kihasználására, miközben titokban további vírusokat telepítenek a számítógépre.
Egyre veszélyesebb a kibertér – álságos alakok, valóságos bűnözők Egy szomorú esemény híre rázta meg a világot a napokban, amelynek sajnos egy 15 éves magyar áldozata is volt. Egy 18 éves német–iráni kettős állampolgár előbb kilenc ember lelőtt, majd öngyilkos lett egy müncheni bevásárlóközpontban. Bár tragédiák bárhol, bármikor történhetnek, mégis érdemes végig gondolni, hogy miben lehetünk minden eddiginél óvatosabbak, hogyan védhetjük meg magunkat és szeretteinket. Az egészséges gyanakvásnak, óvatosságnak ugyanis a digitális térben legalább annyira helye van, mint a való világban.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >