ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Szakirodalom
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Dohnányi-hagyatékkal gazdagodott az Akadémia kutatóközpontja Az MTA Lendület programjának kutatói hozták haza a magyar és egyetemes zeneművészet meghatározó alakja, Dohnányi Ernő hagyatékának újabb részét. A nemzeti kulturális örökség felbecsülhetetlen értékű dokumentumai az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontban őrzött Dohnányi-gyűjteményt gyarapítják. (Kép: ichef.bbci.co.uk)
Tudással a fejlődésért – kézikönyv és konferencia csúcsirányítóknak Hamarosan nálunk is kapható lesz a projektvezetők „bibliájának” is nevezett alapmű legfrissebb változata. Az angol nyelvű eredeti után az Akadémiai Kiadó az elsők között jelenteti meg a Projektmenedzsment útmutatót (PMBOK), amelynek eddig öt kiadása is napvilágot látott – külföldön.
Halandó halhatatlan – Shakespeare: az ember és a művész Színház az egész világ – az angol drámaíró ismert bölcsességét variálta könyvének címében Bill Bryson. „Shakespeare – Az egész világ színház” című kötetét ünnepélyes rendezvényén, tartalmas beszélgetés keretében mutatták be. Bill Bryson ősrégi koholmányokat, féligazságokat és arcátlan hazugságokat vizsgál meg, és megpróbálja kideríteni, milyen ember rejtőzik a remekművek mögött.
Magyarország névjegye – akadémiai atlasz a régióról Fontos közfeladatokat lát el a Magyar Tudományos Akadémia; közéjük tartozik az oktatásban is használható térképgyűjtemények kiadása. A napokban mutatta be az intézmény illetékes kutatóközpontja a honismeret tanulmányozásában és a megalapozott döntéshozatalban nélkülözhetetlen kiadványát. A kötet, amely a Kárpát-medence és szomszédsága etnikai arculatát tárja elénk, az új Nemzeti Atlasz Program részeként jelent meg.
Linux programozás – második, átdolgozott kiadás Akinek már akadt dolga valamilyen Tanuljuk meg a ... programozást 24 óra alatt című könyvvel, abban felvetődhet, hogy lehetetlen feladat egy alig több mint hatszáz oldalas könyv alapján egy egész operációs rendszer és a hozzá való alkalmazások fejlesztését megismerni és megtanulni. A „24 órás” könyvek olvasói valószínűleg már az első pár oldal után rájönnek, hogy a harsány cím átverés, senkiből sem lesz másnapra programozó.

1 2 3 4 5   >