ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Programajánló
Hollókői húsvéti fesztivál: lány s asszony nem marad szárazon Éppen harminc évvel ezelőtt választotta az UNESCO a világörökség részének az egyetlen magyar falut, a Palócföld szívét, Hollókőt. Az ottani házak, népviseletek, népszokások mind-mind az egyetemes kultúra részei, és a palócok büszkén s vidáman őrzik is a hagyományaikat. Húsvét közeledtével a lányok kinézik az udvar legszebb tyúkját, és különleges étrenddel dédelgetik, hogy minél gömbölyűbb tojásokat tojjék.
Nyári káprázat Pécsett – Zsolnay Fényfesztivál Tavaly látogatók tízezrei előtt mutatkozott be a baranyai megyeszékhelyen a Zsolnay Fényfesztivál. Az idén június 30. és július 2. között esténként ismét fényárba borul a pécsi belváros, az ország legjobb fényfestő-csapatai keltenek életre több mint tízezer négyzetméternyi vetített felületet, mely európai összehasonlításban is kimagasló, varázslatos látványosság.
Hegedűbe zárt történelem – japán szólista a Müpa-ban Hamarosan a világhírű hegedűművésszel, Akiko Suwanaival lép színpadra a Pannon Filharmonikusok zenekara. A nemzetközi Csajkovszkij-verseny eddigi legfiatalabb győztesének mély és érzelmekkel átitatott játékát hallhatja a Müpa közönsége a március 10-i koncerten. Az estet Enescu I. román rapszódiája és Sibelius népszerű II. szimfóniája keretezi. Az együttest az észt Olari Elts dirigálja.
Mackófesztivál a pesti állatkertben Csütörtöktől vasárnapig, azaz négy napon át tart a Mackófesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kilencedik alkalommal megrendezendő eseménysorozaton változatos programkínálattal, látványetetésekkel, állatbemutatókkal, kézműves foglalkozással, méhészeti bemutatóval, zenés családi programokkal és kedvezményekkel várják a nagyközönséget.
Két produkció egy jegy áráért – olasz est a Müpában Örülhetnek az olasz zene rajongói, ha ellátogatnak január 21-én a Művészetek Palotájába, hiszen két produkciónak is tapsolhatnak a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Előbb az ifjú zenészpáros, Ilaria Graziano és Francesco Forni melegíti be a közönséget, majd az est második részében az olasz világzene állócsillaga, Vinicio Capossela gondoskodik a hangulat további fokozásáról.
Csepeli óvoda javára zenél az ünneplő Budapest Bár December 12-én dupla koncerten mutatja be az „Ünnep” című új lemezét a Budapest Bár a budai MOM Kulturális Központban. Összesen tizenhárom dalt rögzítettek a korongra: kilenc magyar és angol nyelvű feldolgozást, valamint négy új szerzeményt, a Budapest Bár zenészeinek saját dalait.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >