Programajánló
Nyári káprázat Pécsett – Zsolnay Fényfesztivál Tavaly látogatók tízezrei előtt mutatkozott be a baranyai megyeszékhelyen a Zsolnay Fényfesztivál. Az idén június 30. és július 2. között esténként ismét fényárba borul a pécsi belváros, az ország legjobb fényfestő-csapatai keltenek életre több mint tízezer négyzetméternyi vetített felületet, mely európai összehasonlításban is kimagasló, varázslatos látványosság.
Hegedűbe zárt történelem – japán szólista a Müpa-ban Hamarosan a világhírű hegedűművésszel, Akiko Suwanaival lép színpadra a Pannon Filharmonikusok zenekara. A nemzetközi Csajkovszkij-verseny eddigi legfiatalabb győztesének mély és érzelmekkel átitatott játékát hallhatja a Müpa közönsége a március 10-i koncerten. Az estet Enescu I. román rapszódiája és Sibelius népszerű II. szimfóniája keretezi. Az együttest az észt Olari Elts dirigálja.
Mackófesztivál a pesti állatkertben Csütörtöktől vasárnapig, azaz négy napon át tart a Mackófesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kilencedik alkalommal megrendezendő eseménysorozaton változatos programkínálattal, látványetetésekkel, állatbemutatókkal, kézműves foglalkozással, méhészeti bemutatóval, zenés családi programokkal és kedvezményekkel várják a nagyközönséget.
Két produkció egy jegy áráért – olasz est a Müpában Örülhetnek az olasz zene rajongói, ha ellátogatnak január 21-én a Művészetek Palotájába, hiszen két produkciónak is tapsolhatnak a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Előbb az ifjú zenészpáros, Ilaria Graziano és Francesco Forni melegíti be a közönséget, majd az est második részében az olasz világzene állócsillaga, Vinicio Capossela gondoskodik a hangulat további fokozásáról.
Csepeli óvoda javára zenél az ünneplő Budapest Bár December 12-én dupla koncerten mutatja be az „Ünnep” című új lemezét a Budapest Bár a budai MOM Kulturális Központban. Összesen tizenhárom dalt rögzítettek a korongra: kilenc magyar és angol nyelvű feldolgozást, valamint négy új szerzeményt, a Budapest Bár zenészeinek saját dalait.
Legendák születnek újjá a MOM-színpadon Az Atlas, a Kex, a Liversing, a Bajtala-trió, a Taurus és a Syrius dalai szólalnak meg egy koncerten ezen a hétvégén a budai MOM Kulturális Központban. A beatzenekarok neve jól csengett a hatvanas években, s várható, hogy örömmel fogadják a szellemidézést az akkori ifjak – a folytatás azonban kétséges.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >