ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Oktatás, képzés
Új világot nyit a budapesti játszóház Az első olyan játszóház épül a fővárosban, amelynek célja, hogy gondoskodjék a közös játék lehetőségéről a fogyatékossággal élő és tipikus fejlődésű gyermekeknek. A kezdeményezést ma, a Down-világnapon a Vígszínházban mutatta be a Down Egyesület.
HUNGRAIL Vasútakadémiát alapítottak A vasúti alágazat versenyképességének növelése és a magas színvonalú szakemberképzés támogatása céljából a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület létrehozta a Vasútakadémiát, hogy a fiatalok számára is vonzóvá tegye a vasutas hivatást, valamint tovább-, illetve átképzésekkel segítse a munkatársak szakmai fejlődését, előrelépési lehetőségét, mérsékelje a szakemberhiányt és az elvándorlást.
A Trump-kabinet hatalompolitikai súlya Donald Trump beiktatásával egy új politikai és gazdasági érdekcsoport kerekedett fölül Amerikában – ennek a körnek a megismerését szolgálja a kormányzati pozíciókba emelkedők életútjának összehasonlítása. A radikális, vagy akár előzmény nélküli változással szemben valójában csak a különböző hatalmi csoportok hullámzó erőviszonyait tükrözi az új vezetés megalakulása – olvasható ki a Corvinus Egyetem szakértői által kiadott kötetből.
Németül jól kell tudni: új szakma a duális képzésben Új szakmai lehetőség nyílik az Audi Hungaria duális szakképzésében. A vállalat ugyanis különösen fontosnak tartja az érettségi utáni szakmai képzést is, idegen nyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző szakmával bővül a kínálat. Az oktatás nagyrészt német nyelven zajlik, középpontban az integrált szakmai készségek, tudás, személyes adottságok állnak.
Évindító – YouTube Híradóval Hétfőtől nézhető a Középsuli csatornáján az elsősorban diákokat megszólító YouTube Híradó, amely a legfrissebb és legérdekesebb online híreket, videókat és különlegességeket foglalja össze. Az „adásra” egyelőre kéthetente kattinthatunk rá.
Számunkra lesújtó a legfrissebb PISA-felmérés eredménye Navracsics Tibor, az Európai Unió oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa, valamint Douglas Frantz, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkár-helyettese ma mutatta be a 2015-i Nemzetközi tanulói teljesítménymérés (PISA-felmérés) eredményeit. A hatodik alkalommal, és ezúttal a világ 72 országában végzett vizsgálat a 15 éves tanulók teljesítményét hasonlítja össze.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >