ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Recenzió
V. V. háborúja: Mit akar Oroszország? Háború Oroszországgal 2017. Egy magyarul most megjelent regény viseli ezt a címet. Főhőse egy családnév nélküli orosz államfő, akit – csakúgy, mint a hivatalban lévő elnököt – Vlagyimir Vlagyimirovicsként tisztelnek. Ez a V. V. érdekes módon minden ízében hasonlít nagyra becsült vendégünkre, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinra. A szerző egy brit nyugállományú NATO-tábornok, Sir Richard Shirreff (a képen; foto: gcsp.ch). A könyről Miklós Gábor eszmefuttatását adjuk közre a 168 Óra szerkesztőségének engedélyével.
Budapest – szlovák szemmel… – Megjegyzések Petro Lászó könyvéhez „Szlovák Budapest” címmel kétnyelvű könyv megjelentetésében segítette a szerzőt, Ladislav Petro Lászlót (a képen) a Fővárosi Szlovák Önkormányzat. Hiányt megszüntető mű ez, amely kevéssé vagy egyáltalán nem ismert tényekkel és adatokkal gyarapítja a magyar főváros múltja iránt érdeklődő pestiek és az ide látogatók ismereteit.
Már a sumérok is ittak – könyv a Soproni Sörgyárról Mezopotámiában „fedezték fel” a söritalt, majd a suméroktól a főzési tudományt i. e. 2000 körül a babiloniak vették át. Európában a görögök az egyiptomiaktól tanulták el a sörgyártást. A hunok királyának, Attilának korában azonban még csak a szolgák itták az árpából erjesztett nedűt.
A történelmi Magyarország – képes album mindenkinek A Fucskár szerzőpáros, Ágnes és József Attila első kötete 2007-ben jelent meg a Hargitáról, melyet sokak örömére 16 másik követett (hét a Székelyföld csodái sorozatban, valamint a Felvidék, Máramaros, Kárpátalja, Pécs, Horvátország, Itália, Magyarország, Várak Magyarországon, Magyarország rejtőzködő kincsei) szép sorjában. A legújabb 176 oldalon a történelmi Magyarország legszebb tájait és emlékeit tárja elénk.
Csokoládé: boldogság olvasni, hát még elkészíteni Ha valamikor, hát karácsonyt tájt nagy a keletje a csokoládés édességeknek, mindenekelőtt pedig a háziasszonyok körében a „magam készítette” süteményeknek. Segítségképpen ajánljuk a Nagy csokoládékönyvet Filep Kata szerkesztésében. Lapozgatom-olvasgatom az Alexandra Kiadónál megjelent könyvet, és közben a felejthetetlen Hollós Ilona „Cso-ho-ho-ho-ho-ho-csokoládé, csokoládé...” kezdetű dala – az ugyancsak felejthetetlen G. Dénes György szövegével – zsong az emlékezetemben.
Börtönháromszög Ne gondoljon a kedves olvasó igazi börtönre: Kálmán Marinak az Atlantic Press Kiadó gondozásában a minap megjelent kisregényében az emberi érzelmek zárnak össze szétzúzhatatlan „falak” közé két férfit és egy nőt. Barátság, szerelem, gyűlölet fűzi őket megbonthatatlanul egymáshoz. Nem szokványos háromszögtörténet az övék, Háromszög másképp, ahogy a címben a szerző mellébeszélés nélkül, szikáran megadja.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >