ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Forráskód, szabvány
Megkezdődött a CMMI-képzés – belépő az amerikai szoftverpiacra Hazánkban is elérhetővé vált a CMMI- és Cobit-minősítések, módszertanok elsajátítása, ami belépő lehet az amerikai piacra a szoftverfejlesztéssel foglalkozó hazai vállalatok számára. A Polygon Kft. és az SQI Kft. által szervezett képzéseken bárki megismerkedhet az Egyesült Államokban alapkövetelménynek számító szoftverminőség-biztosítási rendszerekkel.
Állami, honvédelmi, gazdasági cégek is kezdik az átállást a közösségi, nyílt forráskódú, azaz Open Source-szoftverekre. Ennek egyik élharcosa, a Liferayhttp://infovilag.hu/hir-20445-liferay_bemutatkozott_magyar.html nemrégiben Budapesten tartott regionális szimpóziumot. A Liferay mindösszesen hat év alatt vált Open Source Java portálkészítőből nagyvállalati informatikai megoldássá. A mintegy 35 ezres, önkéntes közösségből toborozták a cég munkatársainak jórészét.
Open Source, 2011 – Technológiák harca Február 24-én rendezi meg az IDG Hungary Kft. / Computerworld az Open Source 2011 – Technológiák harca című konferenciát a budapesti Aréna Plaza Cinema Cityben
Informatikai töréstesztek – wikire teszik az etikus hekkelésről írt könyvet A május 7-i Ethical Hacking konferencián megnyílik az a wiki, melyen az eredetileg is publikus terjesztésre készített «Informatikai töréstesztek» című szakkönyv teljes anyaga elérhető. Az etikus hekkelésről készült tudásanyaghoz elsőként a konferencia résztvevői férhetnek hozzá.
Sun GlassFish: a sikerben sütkérező üveghal A Sun Microsystems bejelentette az eddigi legteljesebb, nyílt forráskódú, nagyteljesítményű webes platformját, a Sun GlassFish Portfoliót. A megoldás az iparág legtöbb használó által letöltött alkalmazás-kiszolgálójára a GlassFishre épül.
A Samsung Electronics és a Microsoft bejelentette legújabb megállapodását, amelynek értelmében a két vállalat kölcsönösen használhatja egymás szabványait. Tavaly az Egyesült Államokban a Samsung volt a legnagyobb szabványkérelmező, egyúttal egyike az USA legtöbb szabvánnyal rendelkező vállalatainak. A megállapodástól a Samsung és a Microsoft egyaránt azt reméli, hogy a termékfejlesztési folyamataik felgyorsulnak.

1 2   >