ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Gazdaság, pénzügy
Az Aegon és a Signal Iduna lett „2016 ügyfélbarát biztosítója” A kis- és közepes biztosítók kategóriájában a Signal Iduna nyerte el, a nagy biztosítók közül az Aegon megőrizte a tavaly már megérdemelt „Az Év Ügyfélbarát Biztosítója 2016” díjat. A A legnagyobb online biztosításközvetítő portál, a Netrisk.hu felhívására mintegy 40 ezer ügyfél szavazata arról is döntött, hogy a nagy biztosítók közül a K&H és az Allianz,  a kis- és közepesek sorában az Union és a Genertel szerzett dobogós helyet.
címkék: 
Az euró stabil, az arany véd a kockázatok ellenében Szenvedni fog a német gazdaság annak ellenére, hogy a versenyképessége kiváló. A német gazdaságra leselkedő veszélyeket azonban lehetetlen számszerűsíteni. Semmi jót nem sejtet az a tény, hogy Németország teljes exportjának csaknem ötöde irányul az USA-ba és az Egyesült Királyságba. Egyebek közt ezt mondja a majna-frankfurti székhelyű Allianz Global Investors befektetési igazgatója.
Tanuló, pénz – tanulópénz Az év első hetei a félévvégi hajrá mellett sok szülő és gyerek számára a „sorsdöntő” a középiskolai felvételi miatt is különösen megterhelő időszak. A középiskolába lépés minden területen, így pénzügyi gondolkodás szempontjából is a gyermekek nagyobb fokú önállóságát hozza a családok életébe. A kérdés, hogy a küszöbön álló megmérettetés és változás miként fordítható a gyermek hasznára, előnyére.
Vegyünk-e használt autót hitelre? A válságos 2008/2009-es évek igencsak elbátortalanították azokat, akik a bankoktól kapott kölcsönökkel valósították meg álmaikat. A bedőlt devizahitelek miatt ugrott az autó, a lakás, előfordult, hogy néhány házban egymásnak adták a kilincset a végrehajtók. Jó másfél éve azonban megfordult a tendencia. Óvatoskodva ugyan, de ismét mernek a pénzintézetektől kölcsönözni az emberek.
Harmadik hónapja emelkedik a GKI konjunktúraindexe Januárban immár harmadik hónapja javult a GKI konjunktúraindexe, amely ezzel megközelítette az egy évvel ezelőtti értékét. A GKIáltal, az EU támogatásá­val végzett felmérés szerint az üzleti várakozások csak 2016 nyári szintjükre emelkedtek, a fogyasztóiak viszont legutóbb tizenegy éve, 2006 februárjában voltak a mostaninál kedvezőbbek.
Orvosok, ügyvédek (és kaszinók?) számára is kötelező az online pénztárgép használata A legnagyobb hazai pénztárgép-forgalmazó azt szorgalmazza, hogy ne legyenek kivételezett szakmák, vállalkozások az online pénztárgépek használatában. Novák Zoltán, a Micra-Metripond ügyvezetője szerint üzenetértékű, hogy a plasztikai sebészeknek is kötelező lesz az online pénztárgépek használata január 1-jétől, de szerinte az ügyvédekre, az összes orvosra és akár fodrászokra is ki kellene terjeszteni a rendeletet, még akkor is, ha ez konfliktusokkal jár.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >