ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Testi-lelki egészség
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
A víz: lelki egyensúly, harmónia Az ENSZ 1948. április 7-én alapította meg a WHO-t, az Egészségügyi Világszervezetet. Erre emlékezvén rendezik meg április 7-én az egészség világnapját. A WHO vezetői minden évben új programot hirdetnek meg, és egész évben fáradoznak a megvalósításán. Döntésük alapján az idei téma a depresszió, a levertség, a nyomott kedélyállapot elleni küzdelem.
Gyógyítható a szürkehályog – ne féljünk a műtéttől! Napjaink modern műtéti technikájával rutinszerűen gyógyítható a szürkehályog. Erre hívja fel a figyelmet a Magyar Műlencse Implantációs és Refraktív Sebészeti Társaság, amely a napokban tartja éves kongresszusát. A betegség főként az idősebb korosztályt érinti. Kezdetben az elváltozás mértéke még alig észrevehető, de később akár teljes vakságot is okozhat.
Elsőként Szegedre gurul a fogászati rendelő Évek óta járja az országot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza: a gyógyítást önként és ingyen vállaló fogorvosok az idén is csaknem húsz helységet, jórészt iskolát keresnek föl vizsgálat, kezelés és szaktanácsadás céljából. A programot évek óta támogatja a Colgate-Palmolive Magyarország: fogkefét és fogkrémeket ajándékoznak a gyerekeknek, ezzel is segítik a helyes fogápolási szokások kialakítását. 
Új módszerrel mutatható ki a cukorbetegség A gének és a szervezetben található zsírmolekulák évekkel azelőtt jelezhetik a 2-es típusú cukorbetegség várható kialakulását, hogy annak tünetei megmutatkoznának. A felfedezéshez két tudóscsoport eredményei vezettek el. Az egyik megtalálta a 2-es típusú diabétesz megjelenéséért felelős gént, az Elovl2-t.
Víz és napja – élet és egészség A víz minden élet forrása. Földünk felszínének csaknem hetven százalékát víz borítja, sőt, testünk kétharmad része is ebből a nélkülözhetetlen elemből áll. Az emberiség ősidők óta tisztelettel tekint erre a természeti csodára, s hamar felismerte, hogy óvni, védeni kell bolygónk áttetsző kincsét.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >