Testi-lelki egészség
Elsőként Szegedre gurul a fogászati rendelő Évek óta járja az országot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza: a gyógyítást önként és ingyen vállaló fogorvosok az idén is csaknem húsz helységet, jórészt iskolát keresnek föl vizsgálat, kezelés és szaktanácsadás céljából. A programot évek óta támogatja a Colgate-Palmolive Magyarország: fogkefét és fogkrémeket ajándékoznak a gyerekeknek, ezzel is segítik a helyes fogápolási szokások kialakítását. 
Új módszerrel mutatható ki a cukorbetegség A gének és a szervezetben található zsírmolekulák évekkel azelőtt jelezhetik a 2-es típusú cukorbetegség várható kialakulását, hogy annak tünetei megmutatkoznának. A felfedezéshez két tudóscsoport eredményei vezettek el. Az egyik megtalálta a 2-es típusú diabétesz megjelenéséért felelős gént, az Elovl2-t.
Víz és napja – élet és egészség A víz minden élet forrása. Földünk felszínének csaknem hetven százalékát víz borítja, sőt, testünk kétharmad része is ebből a nélkülözhetetlen elemből áll. Az emberiség ősidők óta tisztelettel tekint erre a természeti csodára, s hamar felismerte, hogy óvni, védeni kell bolygónk áttetsző kincsét.
Amiről az orvos nem mindig beszél – egészségmagazin a Kossuthtól „Ne árts, segíts és tájékoztass!” – Ez lehetne a mottója a most útjára indított új egészségmagazinnak, amely Magyarországon a sokatmondó Amiről az orvos nem mindig beszél címet kapta. Az eredeti brit folyóirat (What doctors don't tell you) – a magyar kiadással együtt – immár a világ 14 országában jelenik meg.
Közérdeket szolgáló kampány a kórházi fertőzések ellen Kampányba kezd a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) a kórházi fertőzések elleni fellépés végett. A jogvédő szervezet arra kéri az állampolgárokat, osszák meg azokat az eseteket, amelyekben ők vagy családtagjuk kórházi fertőzés áldozatai lettek. A TASZ a személyes történetek alapján arra szólítja fel az ÁNTSZ-t: folytasson soron kívüli ellenőrzéseket az érintett intézményekben, feltárva a fertőzések okait.
Fél áron teljes élvezet a hazai fürdőkben Még javában dúlt az indián nyár, amikor a meteorológiai előrejelzés már azzal riogatott, hogy az idén szokatlanul hideg télnek nézünk elébe. És valóban. Az utóbbi hetekben többször süllyedt a hőmérő higanyszála nulla fok alá, mint afölé. Mit tehet Ilyenkor az ember? Bízik a természet körforgásában, hogy előbb vagy utóbb, de az idén is beköszönt a tavasz.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >