ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Idegenforgalom
Középkor újratöltve Visegrádon, avagy jöttünk, láttunk, újra főzünk Kicsit nosztalgiázni mentem a visegrádi várba, ahol 25 éve is jártam, amikor aláírták a visegrádi négyek együttműködéséről szóló megállapodást. Fantasztikus élmény volt együtt látni a kelet-európai rendszerváltás hőseit, Lech Walesát, Václav Havelt, Antall Józsefet, Göncz Árpádot…  Erre is emlékeznek az idén Visegrádon, ahol a modern kori Visegrádi Együttműködés aláírásának 25. évfordulója alkalmából különleges műsorral várja a középkor iránt érdeklődő magyar és külföldi vendégeket a régió legrangosabb szabadtéri hagyományőrző fesztiválja. (Képek: Gyarmati László, Interfesz Press)
Visegrádi nemzetközi palotajátékok: jönnek Európa legjobb hagyományőrzői Július második hétvégéjén harmincegyedik alkalommal rendezik meg az ország egyik legjelentősebb történelmi fesztiválját, a visegrádi nemzetközi palotajátékokat. Cseke László, főszervező, a Pro Visegrád Kulturális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője ma délben újságírók előtt a többi között elmondta, hogy a háromnapos szabadtéri esemény hét helyszínén százféle hagyományőrző programmal – mindenekelőtt lovagi tornákkal, bajvívó- és solymász-bemutatókkal, régizenei koncertekkel, kézműves vásárral, középkori gyermekjátékokkal, vetélkedőkkel, élő sakkal és éjszakai lovagi tornákkal – várják a látogatókat.
Az egri vár újabb titkai tárulnak föl – visszatérnek a Végvári vitézek az EU támogatásával (is) Nagy nyüzsgés várja az idén az egri várba érkezőket, csaknem akkora, amekkorát 1551–52-ben tapasztalhatott az ostromra készülő várnép. Ez évtől a vár és erődrendszer látványosságfejlesztési programja részeként új, interaktív kiállítások nyílnak, bővül a várbéli 3D-mozi kínálata, műszakilag felújítják a kazamata-rendszert és eddig feltáratlan területekkel bővül. Május 4-én kezdődik az Egri csillagok-túra; sokan kíváncsiak ugyanis arra: hol próbált meg Éva és Miklós belopódzni a Várba és sokan szeretnék tudni, hogy hol volt Bornemissza Gergely tudós műhelye, s honnan indultak harcba a hős egri nők a várvédelem idején. Az Egri Csillagok-túrán ilyen és hasonló regénybeli titok tárulnak föl.
Alpesi nagy túrák – Svájc idegenforgalma is megsínyli a frank magas árfolyamát Ez alkalommal is őszinte volt Urs Weber, a Schweiz Tourismus Ausztriáért és Magyarországért felelős igazgatója, amikor a nyitás előtt álló pesti Aria szállóban beszámolt a svájci idegenforgalmi ernyőszervezet eredményeiről és terveiről. Az Infovilág szerkesztőjének érdeklődésére – Milyen hatással van a jó ideje különösen drága frank az alpesi ország idegenforgalmára, a beutazó turizmusra? – ekként válaszolt: "Svájc idegenforgalmára valóban kedvezőtlenül hat nemzeti valutánk magas árfolyama – kezdte a szakember. – Elöljáróban annyit, hogy a turisták fele belföldi; az országban élők számára teljesen mindegy a nemzeti valuta árfolyama, hiszen ők a saját pénzükkel fizetnek...
Utazás-kiállítás vasárnapig a kőbányai vásárvárosban – zsebbe vágó tanácsok Az immár hagyományos tavaszi turisztikai szakkiállítás és vásár február 26. és március 1. között várja az érdeklődőket: 258 kiállító ajánlatai közül válogathatunk a Hungexpo területén, húszezer négyzetméteren. Az idei külföldi díszvendég Románia, a belföldi pedig a Fejér megyei székhely, Székesfehérvár. A seregszemléhez két szakkiállítás is kapcsolódik: az Afrika Expo és a Bringaexpo. – A kiállításon rengeteg utazásszervező ajánlja a legkülönfélébb lehetőségeket. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság néhány hasznos információt szeretne adni a szerződésekkel kapcsolatban. A legalapvetőbb tanács: mindenki olvassa el az általános szerződési feltételeket, és ne olvasás nélkül írja alá.
Szeptember 27.: a turizmus világnapja – új vezetők a magyar idegenforgalom élén A hazánkban negyedik alkalommal megrendezendő turizmus-világnap előestéjén bemutatkoztak a sajtónak és a szakmának a hazai turizmus új vezetői: dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár és dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. A kiemelkedő minőségű szolgáltatások és termékek fejlesztését szeretné munkája középpontjába helyezni dr. Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár, aki igyekszik kihasználni a lehetőséget, amely szerint mostantól egy kézben, a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alatt áll az idegenforgalmi ágazat szakmai irányítása és a marketingtevékenység, továbbá itt dől el a turizmust érintő EU-s fejlesztések sorsa is. A főtisztviselő fontosnak tartja, hogy együttműködjék más tárcákkal és szakmai szervezetekkel. (A képen: Győr a haza barokk egyik legszebb városa: az Apátúr-ház homlokzata.)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >