ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Évforduló
Mozdony ünnepi ruhában – 650 éves a Pécsi Tudományegyetem Ma mutatták be az alapításának 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem jubileuma alkalmából felmatricázott mozdonyt a Nyugati pályaudvaron. Az eseményen elhangzott: a hazai első egyetem színes programokkal készül az évforduló megünneplésére. Tudományos konferenciákat rendeznek a baranyai megyeszékhelyen, és világszínvonalú hangversenyre invitálják a közönséget.
Százötven esztendős a Magyar Posta – jubileumi kiállítás a Benczúr-házban Az idén másfélszáz éve alakult meg a Magyar Királyi Posta. A tiszteletre méltó évfordulóról vándorkiállítással is megemlékezik a budapesti Postamúzeum. A jubileum előestéjén jelent meg „A triciklivel kezdődött” című tanulmánykötet a múzeum gondozásában.
Sebő 70 – monográfia a zenetudós  népzenészről Napra pontosan 70. születésnapján mutatták be ma Jávorszky Béla Szilárd vadonatúj könyvét a közkedvelt énekesről, gitárosról, tekerőlantosról, dalszerzőről, népzekekutatóról és népzenészről, a hazai táncház-mozgalom kezdeményezőjéről, a Nemzet Művészéről, a Kossuth-díjas Sebő Ferencről.
Regiomontanus 550 éve érkezett Magyarországra Alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a Magyar Posta Regiomontanus Magyarországra jövetelének 550. évfordulóját. A bélyeg Kara György grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 200 ezer példányban. A 235 forint névértékű, négyszín-offszet eljárással készült  újdonság már kapható.
Magyar és liechtensteini bélyegkakasok A kínai horoszkóp szerint a 2017. január 28. és 2018. február 15. közötti időszak a kakas éve, amelyet a Magyar Posta bélyeg-kisíven örökít meg. A ma megjelent kétféle bélyegkép főmotívuma a kakas figurája. A kompozíciót a dombornyomás és aranyfólia teszi különlegessé.
Nikon-centanárium a nyáron Július 25-én ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a Nikon, teljes nevén: Nippon Kogaku Kogyo. A kerek születésnap megünneplésének részeként a japán világmárka bevezeti a jubileumi emblémát és megnyitja a centenáriumi weboldalát.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >