ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Digitális hang- és képfelvevők
A televíziózás jövője: Cisco Videoscape Unity Las Vegasban, a legutóbbi Consumer Electronics Show-n mutatta be a Ciscio a Videoscape Unity szoftver platformot. Segítségével a szolgáltatók többképernyős videószolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek. A rendszer használata minden eszközön egységes videóélményt eredményez.
A 80. Oscar-díj átadásakor a legjobb film, rendezés, vágás, hangvágás, valamint a legjobb hangkeverés, a legjobb dokumentumfilm és legjobb zene kategóriákban az összes Oscar-díjra jelölt, illetve Oscar-szoborral díjazott film elkészítéséhez legalább egy one Avid®, Digidesign®, Sibelius® vagy Softimage®  technikát használtak – jelentette be az Avid Technology. 
Új QuickCam-szoftver: egyetlen kattintással feltölthetők videók a YouTube-ra Ma megjelent a Logitech QuickCam szoftverének új, 11.5-ös változata, amellyel egyetlen gombnyomással lehet videókat feltölteni a világ legnépszerűbb videómegosztó szolgáltatására, a YouTube oldalaira.
Az IDC harmadik éve a Canon fényképezőgépeit minősíti legjobbnak a digitális készülékek európai piacán Az IDC piackutató cég friss adatai alapján a Canon már harmadik éve megszakítás nélkül első helyezett a digitális fényképezőgépek nyugat-európai piacán. A Canon tavaly megerősítette vezető helyzetét: az egész nyugat-európai digitális fényképezőgéppiac több mint 25 millió eladott egységéből 16,8% részesedést mondhat magáénak. A 2003-i adatokhoz képest 66,6%-os növekedést ért el 4,2 millió digitális tükörreflexes (D-SLR) és kompakt digitális fényképezőgép eladásával.
címkék: 
A Canon bemutatta a szuper-kompakt, 1,33 millió képpont rögzítésére alkalmas digitális videokameráit. Az MVX350i jelű 20-szoros optikai (a digitális nagyítással kombinálva 400-szoros) zoommal, az MVX330i és az MVX300 pedig 18-szoros optikai zoommal rendelkezik. Mindhárom modell alkalmas 16–9 képarányú, nagy felbontású mozgóképek rögzítésére is. Fontos szolgáltatásuk az elektronikus képstabilizátor (EIS), 2,5 hüvelykes LCD-képernyőjük 123 000 pixel megjelenítésére képes – az MVX350i jelű modell beépített mini video-lámpája és digitális állóképvakuja pedig gyenge fényviszonyok között is tökéletes felvételeket biztosít.
címkék: 
Bemutatta a Canon a Powershot A75 masina utódát, a négyszeres optikai zommal gazdagított Powershot A510-et. Az “fotó-erőgép” képszenzora akár 3,2 megapixel felbontású felvételekre is alkalmas.
címkék: