ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Újdonságok
,,Aki hallgat, az is beszél” Nemrég jelent meg Aczél Petra Neked van igazad? című könyve a Tinta Könyvkiadónál. Ebből az alkalomból beszélgetett a szerzővel tudósítónk, aki elsőként ezt kérdezte: A könyv címlapján csupán egy kulcs az illusztráció; melyik zárat nyitja ez a kulcs? (A képen a könyv írója, Aczél Petra.)
Nemzetek sajtversenye – Ranolder, a nagy esélyes Negyedik alkalommal rendezik meg a nemzetek sajtversenyét – az idén  tizenöt európai ország képviselteti magát hazája legjobb sajtjával. Magyarország ezúttal olyan sajttal nevez, amelyet a közönség és a szakmai zsűri is a legjobbnak ítélt.
Állati jó lesz! – egyedülálló látványosságokkal gazdagodik a pesti állatkert Előző cikkünkben a budapesti állatkert alapításának 150 éves évfordulója alkalmából az intézmény létrehozásának előzményeiről és a nyitás körülményeiről számoltunk be. Essen most szó a jövőről, a várható fejlesztések irányáról is, amelyekhez a költségvetés 25 milliárd forintos keretösszeget folyósít.
Cd-sorozat a 25 éves Gryllus Kiadótól Ferenczi György és Rackajam, az Apnoé, a Kosbor, az EastWing Group, Korpás Éva és az Eszter-lánc mesezenekar cd-je jelent, illetve jelenik meg a Gryllus Kiadónál. A műhely az idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a most bejelentett új kiadványaival. (A képen: Korpás Éva háromszoros Harmónia-díjas szlovákiai magyar énekes.)
Liechtensteini bélyegen a majom éve A liechtensteini bélyegkiadás folytatja az évekkel ezelőtt megkezdett, művészi módon kivitelezett kínai horoszkóp-sorozatát – a bélyeggyűjtők nagy örömére. Ez alkalommal a majom a főszereplője az öntapadó alkalmi bélyegnek (CHF 1,90). Tervezője, Ste­fan Erne; a négyes blokk színvilága a vörös, amely a kínai hagyomány szerint a szerencse jelképe.
Kínai horoszkóp magyar bélyegen A Magyar Posta ma bélyegkisívet jelentetett meg a kínai horoszkóp szerinti majom éve alkalmából. A kétféle, eltérő színvilágú bélyegkép főmotívuma kalligrafikus ábrázolásmóddal egy-egy majom; a kompozíciót a „2016”, illetve a „MAJOM ÉVE” felirat egészítik ki. A 60 ezer példányban készült kisívet Rácz-Fodor Katalin grafikusművész tervezte.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >