ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Árcsökkentések
November 1-jétől kiderül, mennyivel csökken jövőre az internetszámla A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendeletmódosítása alapján november 1-jétől a szolgáltatók külön tájékoztatást kötelesek közzétenni honlapjaikon arról, hogy a januártól 27 százalékról 18 százalékra csökkenő  internetáfa díjcsomagonként mekkora tétel. A hatóság előírta, hogy az előfizetők – az igénybe vett szolgáltatás sajátosságaihoz igazodva – előzetes tájékoztatást is kapjanak a változásokról. Emellett, az előfizetők januártól külön sorban láthatják majd a számlán az általuk használt internet-előfizetéshez kapcsolódó összegeket, főszabály szerint a több szolgáltatásból álló csomagok igénybevétele esetén is.
Energiaár-zuhanás a láthatáron? Bár a vállalati fogyasztók már 6–8 éve a szabadpiacon is beszerezhetik a működésükhöz szükséges villamos energiát és földgázt, a kis- és középvállalatok 72 százaléka még sosem kért árajánlatot energiakereskedőtől avégett, hogy csökkentse közüzemi kiadásait – derül ki a Tarifa24 felméréséből. Az első online energiabróker adatai szerint a megkérdezettek 44 százaléka nem számít érdemi díjváltozásra, negyede díjemelkedéssel kalkulál.
Az eddiginél gyorsabb és olcsóbb internet Egy éven belül másodszor növeli a DIGI az internet-sávszélességet az optikai hálózatán, és egyben drasztikusan csökkenti a már eddig is kedvező netes árait.A sávszélesség-növelés minden optikai csomagot érint, a legkisebb csomag előfizetőit is beleértve.
Feltöltő kártyával is hazai áron Európában A Vodafone folytatja a roaming-díjak megszüntetését: május elsejétől már a feltöltő kártyás ügyfelei is a hazai perc- és sms-alapdíjakkal telefonálhatnak, vagy küldhetnek haza üzenetet az EU-tagállamokból, valamint Izlandról, Liechtensteinből, Norvégiából, Svájcból és Törökországból. Az opcióval természetesen a hívásfogadás ingyenes ezekben az országokban. (További részletek itt: http://infovilag.hu/hir-32141-eltorolte_roamingot_magyar_vodafone_euro.html)
Mobiltelefon-hívás percenként akár 6 forintért A szolgáltató üdvözölte az NMHH múlt heti döntését a hívásvégződtetési díjak új szabályozásáról, amire tekintettel a DIGI április 1-jétől látványosan csökkenti díjait, és új, rendkívül kedvező díjcsomagot is bevezet, amelynek lényege: havi 500 Ft előfizetési díjért a mobil irányú hívások díja mindössze 6 Ft/perc lesz a DIGI ügyfelei számára.
Európai módon: negyedére csökken a mobil hívásvégződtetési díj A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) április 1-jével tovább csökkenti a mobilszolgáltatókra vonatkozó nagykereskedelmi hívásvégződtetési díjat. A hatóság elnökének határozata szerint a végződtetési díj 2013 januárja óta 7,06 forint/perc, amely egységesen, valamennyi szolgáltatóra nézve azonos mértékben, 1,71 forint/percre, azaz negyedére mérséklődik. A döntéssel egy időben három újabb mobiltelefon-szolgáltató is bekerült a szabályozási körbe: a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft., a Netfone Telecom Távközlési Szolgáltató Kft. és a Tesco MBL Távközlési Zrt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >