ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Adattárak, archívumok
Kommunikációs cégóriások hadüzenete a terrornak Az amerikai Google olyan szoftvert vet be, amely az «iszlám állam» angol és arab nevére érkező kereséseket a radikálisok megfékezését szolgáló oldalakra vezeti. A Twitter csevegőprogram központjában pedig bejelentették, hogy 125 ezer fiókot blokkoltak, mert a felhasználóknak közük volt a terrorizmushoz. Az akcióban azt a technológiát alkalmazták, amelyet korábban a gyermekpornográfia terjesztői ellen vetettek be. A fellépést az tette indokolttá, hogy  az «iszlám állam»  propagandistái remekül használták és részben használják ma is a közösségi médiát eszméik terjesztésére, toborzásra.
Csillagászati összegbe kerül a felesleges adatok tárolása és kezelése A Veritas Technologies LLC, a biztonsági mentési és visszaállítási megoldások vezetője cége bemutatta az európai közszféra és magánszektor adatkezelési módszereit feltérképező Databerg-jelentését. A felmérés szerint a munkavállalók úgy kezelik a vállalati rendszert, mint a saját infrastruktúrájukat, a vezetők pedig túlzott mértékben támaszkodnak a felhő alapú tárolási rendszerekre. Ezek nem csak a hatósági szabályozásokra lesznek hatással, hanem megnövelik az adatvesztés kockázatát is.
Ütésálló külső merevlemez – biztonságos adattárolás, másolás Ütésálló modellel bővítette merevlemez -termékcsaládját a Sony. Gumiburkolatának és masszív felépítésének köszönhetően új HDD 1 terabájtnyi adat biztonságos tárolására és hordozására alkalmas; csepp- (IPX2), por- (IP5X) és törésálló, akár 1,2 méteres zuhanást is kibír.
Samsung chipen 32 gigabájt adat A Samsung Electronics elkezdte az iparág első, 256 gigabites, háromdimenziós vertikális NAND/V-NAND [soros adathozzáférésű, nem futtatható benne közvetlenül program, olcsó] nagy kapacitású flash-memóriájának a tömegtermelését. A 48 rétegnyi 3 bites MLC (mulit-level-cell) tömbökből felépülő memóriát SSD-meghajtókhoz használják majd.
Megjelentek a két terabájtos SSD-k A Samsung Electronics bemutatta a 2 terabájtos 850 PRO és 850 EVO szilárdtest-meghajtóit (SSD). A dél-koreai gyártó vertikális 3D NAND (V-NAND) technológiára épülő SSD-családja mostantól húsz különféle tagot foglal magába, amelynek kapacitása a 120 gigabájttól (GB) egészen a 2 terabájtig (TB) terjed. Rövidesen a magyarországi kínálatban is megjelennek a 2 TB-s meghajtók.
Hálózati adattároló: 24 TB-os médiaszerver Megjelent a ZyXEL 4-Bay Personal Cloud médiaszervere, az NAS 540-et. A hálózati adattároló más tárolóeszközökkel és platformokkal is kompatibilis, és teljesen felszerelve akár a 24 TB-os kapacitást is elérheti. A NAS-t (—> Nework Attached Storage —> hálózati adattár) használók megvédhetik fájljaikat az esetleges veszteségektől, a megerősített fájlkezelésnek köszönhetően pedig mobilitást és kényelmet kínál.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >