A NAP HÍRE
Átadták a Magyar Innovációs Nagydíjat – az idén 500 milliárdot szánnak a K+F+I-re Az idén a nemzeti össztermék 1,5 százalékát, mintegy 500 milliárd forintot szán a kormányzat a kutatás, a fejlesztés és az innováció támogatására – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Innovációs Nagydíj mai átadási ünnepségén a Parlamentben. Az idei, 17-dik díjkiosztón a digitális technikai és informatikai innovációk vitték a prímet.
Civilek az «iszlám állam» pajzsai Sok száz iraki civil halt meg légicsapások következtében moszuli otthonában, miután az iraki kormány azt javasolta az embereknek, hogy ne próbáljanak meg elmenekülni. A kelet-moszuli övezet túlélői és más szemtanúk elmondása szerint azért nem menekültek el a harcok elől, mert folyamatosan azt hallották az iraki hadseregtől, hogy maradjanak a házaikban.
Megnyílt a 35. Magyar Sajtófotó-kiállítás – díjat neveztek el Szalay Zoltánról Megnyílt a 35. Magyar Sajtófotó kiállítás: május végéig várja a látogatókat akár angol nyelvű tárlatvezetéssel is. Az idén 234 fényképész több mint hatezer fotóval jelentkezett. A legjobbakat ötfős nemzetközi zsűri válogatta ki. A Magyar Sajtófotó-pályázat és -kiállítás nemrég elhunyt alapítójáról, Szalay Zoltán fotoriporterről ifjúsági szakmai díjat neveztek el.
Tizenkilenc éves csúcson az építőipari konjunktúraindex Márciusban már ötödik egymást követő hónapban emelkedett a GKI konjunktúraindexe. A változások egyik alkalommal sem voltak látványosak, de az index így is két és fél éves csúcsára jutott. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások legutóbb tavaly nyáron voltak ilyen kedvezőek, a fogyasztóiak vi­szont tizenegy éve.
Mozgósította a világot „A Föld órája” kezdeményezés Kis híján kétszáz, pontosan 187 ország részvételével söpört végig a világon „A Föld órája” kezdeményezés. Itthon 150 fős, fejlámpás túrával ünnepelték a budai Normafán az estét, miközben a WWF Magyarország önkormányzati felmérést indított, melynek eredményeként hamarosan egy hazai körkép készül az önkormányzatoknak az energiagazdálkodásban betöltött szerepéről.
Órákkal a római csúcs előtt – exkluzív tudósítás az Örök Városból – Lefényképezett? - lép hozzám a terepszínű overállba öltözött, kezében maga előtt géppisztolyt tartó legény. – Igen – mondom. – Mutassa, kérem! – Mutatom: az előtérben egy idős német házaspár tanakodik egy térkép felett, mögöttük a katona, amint rám néz, a háttérben pedig a Trevi kúthoz érkezett turistatömeg tagjai. (A szerző felvételeivel.)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >