Orbán szerint Európának nincs szüksége bevándorlókra – ellenzék: embertelen, visszataszító, szégyenletes (8:29) Európa határait meg kell védeni, evégett az Európai Uniónak komoly rendészeti, katonai lépéseket is tennie kell – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. – A kormányfői megnyilatkozás kemény tiltakozásra késztette az ellenzéki pártokat.
Áfa-csökkentés: azonos megítélést kér a baromfiágazat Nincs szakmai indoka a baromfiágazati szereplőket tömörítő Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint annak a kormányzati javaslatnak, amely szerint a sertés tőkehús általános forgalmi adója (áfa) 5 százalékra csökkenne 2016 januárjától, miközben a baromfitermékek áfa-kulcsa továbbra is 27 százalékos maradna.
Tüntető egyetemisták követelik a felsőoktatási törvény módosításának visszavonását A felsőoktatási törvény tervezett módosításának visszavonását és minden érintett bevonásával teljes körű, érdemi egyeztetést követeltek egyetemi hallgatók és oktatók a fővárosban, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt szerda este tartott tüntetésen, melynek fő jelszava: „Mi vagyunk az emberi erő forrása”.
Háromszázezer magyar meggyilkolásában társtettes – bíróság előtt a halál könyvelője „Jobb későn, mint soha” – mondta Pusztai-Fahidi Éva auschwitzi túlélő. Ezért is nagyon fontos a magyar asszony és más holokauszt-túlélők és családtagjaik számára a valamikori hanza-városban, a németországi Lüneburgban ma kezdődött per „Auschwitz könyvelője” ellen. Oskar Gröninget, az SS önkéntesét 300 ezer magyar zsidó meggyilkolásában való bűnrészességgel vádolják.
Megint a 3-as metró: mi az igazság? Egy meghibásodott szerelvény miatt pótlóbuszok közlekednek a 3-as metró vonalán a Nagyvárad tér és a Deák Ferenctér között - közölte 13:19-kor a Budapesti Közlekedési Központ hétfőn az MTI-vel. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté a hírügynökségnek elmondta: a fővárosi tűzoltókat füstöléshez riasztották a Kálvin téri metróhoz, de a tűzoltók egyelőre sem füstöt, sem tüzet nem találtak.
A "Fidelio – Alice utazása" nyerte a 22. Titanicot – "Megléptek": különdíjas finn film A fiatal francia rendezőnő, Lucie Borleteau első nagyjátékfilmje, a Fidelio – Alice utazása nyerte a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Hullámtörők-díját. A Borislav Anđelić vezette háromtagú zsűri különdíjat ítélt a finn J.-P. Valkepää Megléptek című alkotásának. A közönség véleménye szerint az idén a Hétköznapi vámpírok című áldokumentumfilm bizonyult a legjobbnak.   

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >