Orbán évértékelője: „pártközösségünk vezércsillaga a polgári Magyarország” A következő éveknek a minden nap keményen dolgozó emberekről kell szólniuk – tűzte célul Orbán Viktor miniszterelnök ma Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében. A kormányfő előadásában kiállt a polgári Magyarország eszménye mellett, és kitért a Fidesz–KDNP veszprémi időközi választási vereségére is, amellyel kapcsolatban azt kérte híveiktől: "legyünk ismét észnél, ne üljünk a babérjainkon".
Pörkölt és globális növekedés: a titkuk közös – a Nobel-díjas Michael Spence interjúja Önmagában az újfajta jegybanki beavatkozások sora, az olcsóvá tett rengeteg pénz nem fogja megoldani Európa és a többi fejlettebb régió legsúlyosabb problémáját: nem indítja be a rendes gazdasági növekedést. Michael Spence az Alapblog.hu-nak adott interjúban leszögezi, hogy aktívan elő kell segíteni és ki kell aknázni az állam és a privát szféra egymásra hatásából fakadó lehetőségeket.
Mi áll a Malév-csőd hátterében? Most megtudhatja! A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogerősen pert nyert a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal szemben 2014-ben, aminek eredményeképpen nyilvánossá vált a MALÉV pénzügyi helyzetének rendezéséről szóló dokumentum. A terjedelmes anyag itt elérhető (tessék katintani!), hogy mindenki megismerhesse a Malév-csőd háttéranyagait.
Mennyire digitális országban élünk? – Európa még fejlődhetne A digitális eszközök és szolgáltatások területén az uniós polgárokra és vállalkozásokra még számos kiaknázatlan lehetőség vár. Az internetes vásárlástól és tanulástól kezdve a számlabefizetésen át egészen az online hivatali ügyintézésig a világháló a legjobb megoldás, ha ehhez adottak a feltételek.
Új idegpályát fedeztek föl magyar agykutatók A robbanásszerű technikai fejlődés miatt napjaink agykutatása olyan, mint egy száguldó gyorsvonat, és aki nem száll fel, végleg lemarad. Ez a technikai fejlődés tette lehetővé annak az idegpályának a felfedezését, amely eddig nem ismert módon köti össze a mozgásért, a figyelemért és az öntudatért felelős agyközpontokat. Az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet vezetésével született eredményt ma közölte a világ legrangosabb idegtudományi folyóirata, a Nature Neuroscience.
GKI-Erste: mélyponton az építőipari bizalmi index Februárban nem változott a GKI-Erste konjunktúra-index (szezonális hatásoktól megtisztított) értéke, s szintje továbbra is viszonylag optimista hangulatot tükröz. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások kissé rosszabbak, a fogyasztóiak viszont valamicskével jobbak lettek a januárinál.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >