Az MSZP és a Jobbik újra fej-fej mellett A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, május 12–17. között 1050 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. A Fidesz szavazóinak száma lassú csökkenés után, a múlt három hónapban stagnál, majd erre a hónapra újra egy százalékpontot csökkent, és a párt támogatottsága 22 százalékon áll. 
Sürget az "elmetörvény" megalkotása – segítségre szorul a pszichiátriai hivatás Holnap zárul a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) szerdán kezdődött XX. vándorgyűlése Budapesten. Azé a hivatásé, amelynek középpontjában az emberek megértése és segítése áll, s mindeközben maga a szakma sorsa is segítségért kiált. – Tudósításunk végén közreadjuk a Magyar Pszichiátriai Társaság állásfoglalását a pszichiátriai ellátásról.
Hatodával növelte árbevételét, 1700 új munkahelyet létesített a magyar Bosch A hazai GDP három százalékát állítja elő a magyarországi Bosch cégcsoport, amely kiugró eredményekkel zárta a múlt évet. A 16 százalékos (!) növekedés mellett három telephelyén 1700 új munkahelyet hozott létre, és különösen az automatizált technológiák területén vívott ki piacvezető pozíciókat.
Vitázik a világ ifjú­sága:  Nick Patrick a magyarországi győztes Izgalmas szócsata dúlt a német nyelvű vitavetélkedő magyarországi döntőjében, amelyen a magyarországi négy legjobb vitázó vett részt. „Beleegyezzen-e Magyarország a menekültek éves kvóta szerinti elosztásá­ba, ha az EU átvállalja a költségeket?“ A magyar vitázóknak a kérdésre 24 percük volt arra, hogy meggyőzzék álláspontjukról a vita­partnereiket és a zsűrit.
Fürdővizeink kétharmada kiváló A fürdővizek minőségéről készült, ma közzétett legújabb éves jelentés megerősíti: sikerrel jártak az európai uniós minőségügyi előírások, valamint a szennyvízkezelést szolgáló infrastrukturális beruházások és a szennyezés csökkentését célzó egyéb intézkedések. A fürdővizek minősége folyamatosan javul, aminek eredményeként tavaly a vizsgált európai uniós fürdőhelyek 96 százaléka teljesítette a vízminőségi minimumkövetelményeket.
Magyarország az ukrán cégek temetője? – Németek, osztrákok látványos kivonulása A meghatározó vállalkozások körében csökkenőben van a külföldi érdekeltségű cégek aránya, azaz a külföldi tőke szerepe fogyatkozik. Mindez azért szembetűnő, mert a külföldi tulajdonosi hátterű társaságok általában a magyarnál stabilabb pénzügyi háttérrel és eredményességgel rendelkeznek – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató felmérésből.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >