Erdő Péter: az ünnep üzenete, hogy sorsközösségben vagyunk egymással A húsvéti ünnep üzenete, hogy sorsközösségben vagyunk egymással, ezért meg kell próbálni egymásban a méltóságot felfedezni – mondta Erdő Péter bíboros az InfoRádió Aréna című, csütörtöki műsorában. – Azoknak, akik „a múlt nagy öröksége körül különböző oldalakon állnak”, beszélniük kell egymással, meg kell osztani a tapasztalatokat és le kell vonni a tanulságokat
Holokauszt-emléknap: Horthyék magyar állampolgárok százezreit küldték a halálba Éppen hetven esztendővel ezelőtt, 1944. április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását a korabeli Magyarország kárpátaljai területén. A Holokauszt Emlékközpont minden évben e napon emlékműsorral, az Áldozatok Emlékfalánál mécsesgyújtással emlékezik meg az áldozatokról. Ezen a napon újabb 1494 azonosított áldozat nevét helyezték az Áldozatok Emlékfalára.
Szélessávú internetet mindenkinek! – épül az eCall segélyhívó-rendszer A szocialisták és demokraták európai parlamenti képviselőcsoportjának határozott célja, hogy 2020-ra az Európai Unió minden polgára hozzáférjen legalább 30 Mb/mp sávszélességű internethez, és a háztartások több mint felében elérhető legyen a 100 Mb/mp sebességű kapcsolat.
A közmunkások 200 ezres tömege elfedi a piaci munkahelyek számának stagnálását A magyar gazdaságban a szerény elmozdulás ellenére nem következett be növekedési fordulat. A tavalyi éves bővülés számszerű értékeit a bázishatás determinálta, de még így is a mezőgazdaság húzta magával a GDP indexet – írja az Infovilág rendelkezésére bocsátott friss elemezésében dr. Katona Tamás, okleveles matematikus, a demográfia-tudomány kandidátusa, a közgazdaság-tudomány habilitált doktora.
Az Európai Parlament kiáll Ukrajna területi egysége és függetlensége mellett Az Európai Parlament nem ismeri el Oroszország illegális területfoglalását a Krím-félszigeten, és felszólítja Oroszországot, hogy a nemzetközi joggal összhangban vonja vissza csapatait az ukrán határról – mondta a jelenlegi ciklus utolsó ülését megnyitó Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke. Schulz elnök egyperces csenddel emlékezett a húsz évvel ezelőtti ruandai népirtás 800 ezer áldozatára.
EP-választási kampánynyitó – Gyurcsány: európai egyesült államokat szeretnénk Akkor lehet a világunk sikeresebb, ha nem félünk kimondani, hogy történelmi távlatokban európai egyesült államokat szeretnénk – mondta Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció (DK) EP-kampánynyitó rendezvényén, vasárnap délután Budapesten. A politikus szerint, aki Európában sikeres akar lenni, annak barátokra van szüksége. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >