16. AV Trend & Hifi Show
Pártok támogatottsága: újabb mélyponton a Jobbik A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, november 10-14. között, 1000 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. Az elmúlt hónapok után a bizonytalanok csökkenése megállt, és erre a hónapra kis elmozdulás figyelhető meg a mélypontról. A Fidesz ebben a hónapban újabb egy százalékponttal növelte támogatói arányát. Viszont több hónapnyi stagnálás után újra csökkent a Jobbik szavazóianak a száma, újabb, választások utáni mélypontot elérve ezzel.
Uniós intézkedések a menekültügyi válság kezelésére – 160 ezren szorulnak védelemre A migrációkezelés átfogó megközelítésére van szükség – állapította meg az Európai Bizottság által 2015. májusban elfogadott európai migrációs stratégia. Azóta egy sor intézkedés történt – ideértve két szükséghelyzeti program elfogadását, amelyek értelmében 160 000, egyértelműen nemzetközi védelemre szoruló személyt helyeztek át a leginkább érintett tagállamokból más uniós tagállamokba, és elfogadták a Bizottság visszatérésre vonatkozó cselekvési tervét.
Matek a csúcson: magyar akadémikus kiemelkedő eredménye a számítástudományban Minden eddiginél kedvezőbb időkorlátú algoritmust talált egy nevezetes számítási feladatra, a gráfizomorfizmus-problémára Babai László akadémikus, a Chicagói Egyetem tanára. A matematikusok által nagy érdeklődéssel és izgalommal fogadott hír tudományos hátterét Rónyai Lajos akadémikus foglalta össze.
Uniós stratégiát vár az Európai Parlament a fiatalok radikalizálódásának megfékezésére A párizsi támadások ismét bizonyították, mennyire sürgős a közös tagállami fellépés a radikalizálódás megelőzése céljából és a terrorizmus ellen – jelentette ki az Európai Parlament a ma megszavazott, nem törvényerejű állásfoglalásban. A Ház a börtönökben, az interneten, az oktatás és a társadalmi befogadás keretében alkalmazható, konkrét stratégiát vár a fiatal európaiak radikalizálódásának megfékezésére.
A gyermekek negyede nehéz körülmények között él az EU-ban – Magyarországon az arány 41,4 százalék Szegénység és társadalmi kirekesztés fenyegeti ma Európában a gyerekek negyedét, a gyermekkori nehézségeik pedig egész életükre hatással vannak. A ma elfogadott állásfoglalásban az Európai Parlament felszólítja a tagállamokat, hogy tegyenek konkrét lépéseket a gyermekszegénység csökkentéséért.
Paks-2: kötelezettségszegési eljárás után EU-bizottsági vizsgálat is Részletes állami támogatási vizsgálatot kezdett az Európai Bizottság a paksi atomerőmű tervezett két új reaktorának építéséhez Magyarország által nyújtott finanszírozás ügyében. A testület azt fogja értékelni, hogy egy magánberuházó is hasonló feltételek mellett finanszírozta volna-e a beruházást, illetve hogy Magyarország beruházása állami támogatásnak minősül-e. Ha megállapíttatik, hogy a projekt állami támogatást tartalmaz, a Bizottság meg fogja vizsgálni, a tervezett formában versenytorzuláshoz vezethet-e a magyar energiapiacon.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >