15. AV Trend & Hifi Show
Tehetségkutató fiatal feltalálóknak – bárki lehet világhírű Tudósjelöltek, ifjú felfedezők jelentkezését várja az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny. Immár huszonnegyedik alkalommal rendezik meg hazánkban a rangot adó megmérettetést a 15–20 év közötti korosztály számára, hogy ráirányítsák a fiatalok figyelmét a műszaki és természettudományokra, a technológia és a kutatás meg a fejlesztés területére.
Új korszak nyitánya – új frekvenciák mobilinternetre – új mobilszolgáltató: DIGI Sikeresen lezárult a mobiladat- és hangforgalomra eddig meg nem nyitott frekvenciák értékesítése – jelentette be ma újságírók előtt az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság). Mihelyt a szolgáltatók elfoglalják az új frekvenciákat és antennáik az éternek mostanáig fekete lyuknak számító sávjait is elérik sugárzásukkal, gyakorlatilag az egész országban egyenletes erősségűvé és az eddiginél sokkal gyorsabbá válik az internet-elérés mobil eszközökkel.
A Seuso-kincsek nyomában – megoldatlan rejtélyek Regényes bonyodalmak után néhány hónap óta ismét magyar tulajdonban van (15 millió euró fejében) egy római kori ezüst leletegyüttesnek a hét darabja. A valaha Polgárdi közelében kiásott készletből ma összesen tizenöt darabot ismerünk, de nem kizárt, hogy ennél jóval többet talált  Sümegh József, akit később – 1980 decemberében – egy borospincében meggyilkoltak.
Százhetvenhétezerrel dolgoznak többen – 187 459 közfoglalkoztatott Az idén június–augusztusban 4 millió 158 ezer volt a foglalkoztatottak száma, 177 ezerrel több, mint egy évvel azelőtt. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 62,4%-ra emelkedett. Ugyanebben az időszakban a munkanélküliek száma az egy évvel azelőttihez képest 99 ezerrel, 341 ezerre csökkent, a munkanélküliségi arány 2,3 százalékponttal, 7,6%-ra mérséklődött.
A telefont az Európai Unió fizette: 911 millió forint a 1818-nak Nagy kár, hogy Csajkovszkij gyönyörűséges nyitányának „1812” a címe és nem 1818. Mert ha ez utóbbi lenne (netán fordítva…), akkor még egy nagyszerű zenei élményhez is köthető lenne a kormányzati ügyfélvonal, amelynek fejlesztése éppen ma fejeződött be. Igaz, némi izgalommal, mert az eseményt bejelentő sajtótájékoztató kezdetén kialudtak a lámpák, mivel a szomszédos telken egy markoló elvágta az elektromos kábelt…
Az USA növeli a civil társadalmi csoportok támogatását – Obama is odapörkölt az Orbán-kormánynak Az amerikai elnök szerint Magyarországtól Egyiptomig véget nem érő szabályozással és nyilvánvaló megfélemlítéssel egyre inkább célba veszik a civil társadalmat. Barack Obama azon az eseményen szólalt fel, amelyet az elődje, Bill Clinton által életre hívott Globális Kezdeményezés Alapítvány rendezett a civil mozgalmak támogatására.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >