Sebészeti orvostechnikai eszköz kapta az Innovációs Nagydíjat A Sanatmetal Kft. Vortex poliaxiális csontlemez-rendszere nyerte el az idén a Magyar Innovációs Szövetség Innovációs Nagydíját. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának Innovációs Díját is ez az eredmény kapta meg. A méltatás szerint a kor legmagasabb technikai színvonalán álló lemezrendszer a csonttörések ellátására kiválóan alkalmas.
Lebontandók a digitális egységes piac előtt tornyosuló akadályok A digitális technológia mindennapi életünk része. A tanulástól a filmnézésig, az online vásárlástól vagy eladástól a barátokkal vagy éppen az orvosunkkal való kapcsolattartásig – az internet a digitális lehetőségek aranybányája. Az európai polgárok és vállalatok mégis folyamatosan a legkülönfélébb korlátokba ütköznek – a területi alapú tartalomkorlátozástól és a határokon átnyúló csomagkézbesítés nehézségeitől az e-szolgáltatások kapcsolódási hiányosságaiig.
Zsákutca a piacgazdaságot kiiktató, államosító modell A magyar gazdaság 2014-ben a bárki által vártnál sokkal jobb teljesítményt mutatott, de előretekintve továbbra sem állt a régióhoz mérten tartós felzárkózást biztosító pályára. A látványosan kedvező 2014. évi statisztikai adatok jórészt átmeneti tényezőkből és/vagy más területeken hozott, indokolatlanul súlyos áldozatokból adódnak.
Európaiak vagyunk – verseny „A virágos Magyarországért” Kereken tíz hete van azoknak a településeknek – városoknak, falvaknak, sőt fővárosi kerületeknek is – amelyek nevezni-pályázni szeretnének az idei „A virágos Magyarországért” versenyre. A hazai és nemzetközi zsűri által a legjobbnak minősítettek tovább jutnak az alapításának az idén 50. évfordulóját ünneplő Európai Virágos... 
Merénylet Tuniszban – biztonságban a Magnus-expedíció A Földközi-tenger megkerülését célul kitűző – Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán (a képen) fotós-producer alkotta – Magnus-expedíció éppen Tuniszban tartózkodott a 22 halálos áldozatot követelő terrorcselekmény idején. Fellegvándoraink biztonságban vannak, a tervek szerint folytatják útjukat. (Hankusz Kálmán felvételei)
Nyíregyházán megkezdődött a "Digitális Magyarország"-program Magyarország csak úgy maradhat meg a kemény munkával kivívott, fenntartható növekedési pályán, ha képes megvetni a lábát a digitális korban. Ezért a kormány piaci szereplők és intézmények bevonásával a Digitális Magyarország programmal eddig nem tapasztalt léptékű, az egész országra kiterjedő infokommunikációs fejlesztéseket hajt végre – hangzott el ma a kezdeményezés első állomásán, Nyíregyházán.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >