15. AV Trend & Hifi Show
Öncenzúrára késztetett magyar újságírók – meghallgatás az Európai Parlamentben Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadság-képviselője szerint – bár a magyar kormányzat végrehajtott kisebb változtatásokat a médiaszabályozáson – a módosítás nem tekinthető kielégítőnek. Dunja Mijatovic erről videoüzenetében beszélt, amelyet az Európai Parlament (EP) székházában hétfő este tartott közmeghallgatás résztvevőihez intézett.
Bulvár-születésnap: 150 éves a Ringstraße – általa lett Bécs világváros A bécsieken, az osztrákokon kívül alighanem a magyarok ismerik a legjobban a (valamikori) császárváros leghíresebb útját, a Ringet, a pompás paloták, az operaház, a parlament, a Burgtheater, a Volksgarten, a városháza, az egyetem, az Imperial szálloda, a természet- és művészettörténeti múzeum, Mozart, Johann Strauss és Mária Terézia emlékműve, a Votivkirche és persze a Hofburg szegélyezte Ringstrassét. Azt viszont már kevesen tudják, hogy a beruházói nagyvonalúsággal megterveztetett és megépíttetett látványos, akár egy jó óra alatt végigjárható útonal nem is olyan régi: jövőre lesz 150 éves.
Hatvanba beköltözött Nyugat-Európa Szerencsések a hatvaniak, mindenekelőtt azok, akik (csaknem négyezren!) a térség legnagyobb munkaadójánál, a Robert Bosch Elektronika Kft.-nél dolgozhatnak. Ez a hatalmas ipari létesítmény a világcég Bosch legnagyobb autóelektronikai gyára. Talán nincs is olyan autómárka, amelybe ne hatvani elektronika működnék.
A gazdaságélénkítés ára a növekvő államadósság Az online kereskedésre és befektetésekre szakosodott Saxo Bank közzétette idei negyedik negyedéves nemzetközi kitekintését. Steen Jakobsen, a bank vezető közgazdásza szerint a növekedés ösztönzésére elindított mennyiségi lazítási programok hátulütője a világ gazdaságai által felhalmozott tetemes mennyiségű adósság, amelyet nem lehet a végtelenségig figyelmen kívül hagyni.
FLIRT-motorvonatokkal korszerűsödik a vasút – jórészt az Európai Unió pénzéből Nemrég zárult le a Kelenföldet Székesfehérvárral összekötő vonal felújítása, és bár a tervezetthez képest jókora csúszással, de előbb-utóbb elkészül a főváros és Esztergom közötti pálya rekonstrukciója is. A hazai vasúti személyszállítás fejlesztésének mai híre, hogy vadonatúj FLIRT motorvonatokat adtak át az utasforgalomnak.
Százezrek süllyedtek a létminimum alá, a gyermekek fele nélkülöz A 2013. évi büdzsé zárszámadásáról szóló javaslatot tárgyalták a képviselők kedden az Országgyűlésben. Tállai András, a nemzetgazdasági tárca államtitkára expozéjában azt mondta, tavaly fenntartható pályára állt a gazdasági növekedés…

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >