A Jobbik újra a mélypontján A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, június 10–15. között, 1000 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. A Fidesz szavazóinak száma a múlt havi mélypont után egy százalékpontot növekedve, 23 százalékon áll. Az MSZP negyedik hónapja 12 százalékon áll, a Jobbik támogatottsága egy százalékpontot csökkenve újra a korábban is mért mélypontjára csúszott, és 11 százalékon áll. Ezzel a két párt közötti, a második helyért folyó versenyben újra az MSZP jutott leheletnyi előnybe. 
Az Európai Unió sajnálja és tiszteletben tartja a britek kilépésről hozott döntését Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke; Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke; Mark Rutte, a holland miniszterelnök, az Európai Unió Tanácsának soros elnöke ma délelőtt Brüsszelben találkozott Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, hogy megvitassa az egyesült királyságbeli népszavazás eredményét. Az egyeztetés eredményeképpen a következő közös nyilatkozatot tették:
A britek távoznak az Európai Unióból A csütörtöki népszavazáson 52 százalék voksolt a kilépésre, 48 százalék a maradásra Nagy-Britanniában. Az utolsó közvéleménykutatások ennek a fordítottját mutatták. Érdekesség, hogy Skócia és Észak-Írország inkább maradáspárti, míg Angliában (kivéve Londont) és Walesben többségben voltak a távozás mellett szavazók. 
Országos hőségveszélyjelzés – szélsőséges UV-B-sugárzás – zivatarok, jégeső A tartós hőség miatt péntekre öt megyére másodfokú, tizenegy megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Az előrejelzésben külön felhívták a figyelmet az extrém UV-B-sugárzás veszélyére is, ilyenkor már 15–20 perc napon tartózkodás alatt bőrpír keletkezhet,.
Van pénz a világban, de Magyarországot elkerüli a befektetési célú tőke Tavaly 1,3 milliárd dollárra apadt a beérkező külföldi közvetlen tőkebefektetés értéke Magyarországon, ez 83 százalékos csökkenés a megelőző, amúgy kiugrónak látszó 2014. évhez képest, miután a világban negyven százalékkal nőtt a befektetések mértéke – idézi Blahó Miklós az ENSZ kereskedelmi és fejlesztési szervezetének (Unctad) most közzétett jelentését a Világgazdaságban megjelent írásában.
Percenként 24 ember válik menekültté – napjainkban 65 milliónál többen vannak Ma, a menekültek világnapján tette közzé, hagyományaihoz híven az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) a legújabb, a 2015. esztendő menekültügyi számait és folyamatait összegző Global Trends című jelentését. Tavaly 65,3 millióra nőtt a világban az otthonukból erőszakkal elűzöttek, menedékkérők és belső menekültek száma, tizedével több, mint a 2014. végi 59,5 millió.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >