15. AV Trend & Hifi Show
Beutazási tilalom, Orbán: Magyarország jogállam, bizonyítékok nélkül nincs eljárás Kárpáti János és Konsiczky Zoltán, az MTI tudósítói jelentik Brüsszelből: Az Amerikai Egyesült Államok döntése, hogy kiket enged be az országba, azt Magyarország csak tudomásul veheti – közölte Orbán Viktor magyar kormányfő pénteken Brüsszelben. A miniszterelnök szerint lényegében egy vádról van szó, a bizonyítékok ugyanakkor az amerikaiaknál vannak, állításuk szerint hiteles információik vannak. Ha ezeket átadják, a magyar hatóságok azonnal lépni is fognak – tette hozzá.
Tedd magad szabaddá! – tüntetés a civil szervezetek aktív közéleti szerepvállalásáért Civil szervezetek az eddiginél aktívabb közéleti szerepvállalásáért tartottak tüntetést csütörtökön a fővárosi Blaha Lujza téren. A „Tedd magad szabaddá!” mottóval meghirdetett demonstráción felszólalók közül többen a kormányt bírálták, és azt hangoztatták, hogy a szabadságért mindenkinek tennie kell.
A Fidesz-szavazók is az internetadó vesztesei – a gazdaságfejlesztés ellen hat Az internetadó tovább mélyítheti a Magyarországon egyébként is szerfölött mély digitális szakadékot, nehéz helyzetbe hoz minden magyarországi vállalkozást, az internet-előfizetések árának növekedéséhez vezet. Ez a szabályozás nem adónövelő, hanem az internet-használatot csökkentő hatású.
A bruttó átlagkereset az egészségügyben 142 400, a közmunkásnettó: 65 520 forint Egy tized híján három százalékkal nőt­tek az átlagkerese­tek az egy évvel azelőttihez képest a legalább 5 személyt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmé­nyek és a nonprofit szervezetek körében – a Központi Statisztikai Hivatal szerint.
Öncenzúrára késztetett magyar újságírók – meghallgatás az Európai Parlamentben Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadság-képviselője szerint – bár a magyar kormányzat végrehajtott kisebb változtatásokat a médiaszabályozáson – a módosítás nem tekinthető kielégítőnek. Dunja Mijatovic erről videoüzenetében beszélt, amelyet az Európai Parlament (EP) székházában hétfő este tartott közmeghallgatás résztvevőihez intézett.
Bulvár-születésnap: 150 éves a Ringstraße – általa lett Bécs világváros A bécsieken, az osztrákokon kívül alighanem a magyarok ismerik a legjobban a (valamikori) császárváros leghíresebb útját, a Ringet, a pompás paloták, az operaház, a parlament, a Burgtheater, a Volksgarten, a városháza, az egyetem, az Imperial szálloda, a természet- és művészettörténeti múzeum, Mozart, Johann Strauss és Mária Terézia emlékműve, a Votivkirche és persze a Hofburg szegélyezte Ringstrassét. Azt viszont már kevesen tudják, hogy a beruházói nagyvonalúsággal megterveztetett és megépíttetett látványos, akár egy jó óra alatt végigjárható útonal nem is olyan régi: jövőre lesz 150 éves.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >