Savanyú az alma: 13 ezer millió euró jogellenes ír adókedvezmény az Apple-nek Az Európai Bizottság következtetése szerint Írország indokolatlan adóelőnyt nyújtott az Apple-nek, melynek összege a 13 milliárd eurót is elérheti. Az állami támogatásra vonatkozó uniós szabályok szerint ez jogellenes, mivel így az Apple más vállalkozásoknál lényegesen kevesebb adót fizetett. Írországnak ezért vissza kell fizettetnie a jogellenes támogatást.
Visszatért idei mélypontjára a GKI konjunktúraindexe A magyar gazdaság idei növekedése a tavalyihoz és a régió más országaihoz képest is lassú, bár a második félévben némi gyorsulás valószínű. A belső és külső egyensúly számszerűen nagyon kedvező, az infláció szinte megszűnt. A második félévben azonban az államháztartási hiány – részben az élénkítéssel összefüggésben – némileg magasabb, a külső aktívum pedig a mérséklődő cserearány-javulás miatt kisebb lehet az első félévinél, miközben lassan megkezdődik az áremelkedés.
Pártok támogatottsága: nyári mozdulatlanság A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, augusztus 11–16. között, 1000 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. A Fidesz szavazóinak aránya a májusi mélypont után újabb egy százalékpontot növekedve, 25 százalékos. Az MSZP öt hónap  után egy százalékpontot csökkent és így 11 százalékon áll, a Jobbik támogatottsága ebben a nem változott és mélypontján 10 százalékon áll.
Aspern-Seestadt: a holnap mai városa  – érdemes Bécsben lakni: épít és támogat Nem először számol be az Infovilág Bécs évek óta legnagyobb beruházásáról, a valamikori császárváros keleti peremén, a 22. kerületi (Donaustadt) Aspernben tervezett, a rég nem használt repülőtér helyén már javában épülő „tóvárosról”. Mi több, az első lakók éppen két évvel ezelőtt már be is költöztek (és azóta is folyamatosan érkeznek) Aspern Seestadtba, amely – sok, új várostól eltérően – korántsem kongó bolygó, hanem napról napra nyüzsgőbbé váló, élhető-lakható, ám minden vonatkozásában 21. századi település. (Képek: Orbán Valéria.)
Az örök császár – emberközelből, hitelesen – nagyszabású bécsi kiállítás Ferenc Józsefről Micsoda véletlen! Éppen Ferenc József 186. születésnapján (*1830. augusztus 18.) sikerült megtekintenünk „Az örök császár” című kiállítást, amelyet az osztrák–magyar uralkodó halálának 100. évfordulója (†1916. november 21.) alkalmából rendeztek a hihetetlenül gazdag (legalább 11 millió kötet könyv) és a császári-királyi pompát méltó módon reprezentáló Osztrák Nemzeti Könyvtárban. (Képek: Orbán Valéria)
Visszatért idei mélypontjára a GKI konjunktúraindexe Augusztusban – a látványos júliusi emelkedés után – érezhetően csökkent (–3,9-re) a GKI konjunktúraindexe, s ezzel visszatért idei mélypontjára. A GKI által, az Európai Unió támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások erőteljesen, a fogyasztóiak kismértékben romlottak.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >