Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.
Középpontban a XPrime – megvette a Vidanet az ADSL-előfizetők egy részét Látványos változáson ment keresztül a Business Telecom Nyrt. (BTel) a megalakulása óta eltelt nyolc évben. A folyamatos fejlesztéseknek és az üzletpolitikának köszönhetően tavaly és ez év első felében is figyelmet keltő eredményeket ért el. A kecskeméti telephelyű BTel igazgatósága most portfólió-tisztításról döntött, melynek keretében ügyfél-állományának egy részét eladta a győri közponrú Vidanet Zrt.-nek.
Hova teszi a pénzt az EBRD? – Interjú Simor András pénzügyi vezérigazgató-helyettessel A londoni székhelyű nemzetközi pénzintézet, az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank / EBRD (amelyben Magyarország is részvényes) azzal a szándékkal száll be tőkéstárs beruházóként vagy csak hitelezőként több, enyhén szólva homályos hátterű, nem éppen demokratikusnak nevezhető országba, például a volt Szovjetunió területén, mert feltételezi, hogy ezzel hozzájárulhat ezen rendszerek demokratizálódásához. (Képek: Peredi Ágnes.)
Határnyitás: ki mondta, hogy mondta? – újabb adalék a történtekhez Számtalan publikáció igyekszik „körüljárni” a 25 esztendővel ezelőtt történteket, különös tekintettel a hazájukból legnagyobb számban az akkoriban legszabadabbnak ígérkezett Magyarországra menekült és sorsuk jobbra fordulására váró keletnémet (NDK-beli) polgárok sorsának alakulását, majd Nyugatra távozásának körülményeit. Azonos című tegnapi írásunkban ismertettük Németh Miklósnak, a Magyar Népköztársaság utolsó miniszterelnökének (és a Magyar Köztársaság első kormányfőjének) interjúját, amelyet a bécsi Die Presse című lapnak adott. Az interjúban volt egy különösen érdekes részlet… (A képen: Helmut Kohl.)
Határnyitás: ki mondta, hogy mondta? Az idén 166 esztendős – az európai, a nemzetközi sajtóban is kiemelkedően tekintélyes – osztrák napilapban, a Die Presse ma megjelent számában interjú jelent meg a Magyar Népköztársaság utolsó miniszterelnökével, Németh Miklóssal az 1989-i határnyitásról, nevezetesen a vasfüggöny lebontásáról a magyar–osztrák határon, továbbá a ma 25 éve lezajlott páneurópai piknikről és a hazánkba menekült sok tízezer keletnémet (NDK-) állampolgár nyugatra engedéséről.
A beruházások 97%-át az EU fedezi – a többi kormányzati presztízsépítkezés A magyar gazdasági növekedés idei kedvező adatai, sajnos, nem jelentik a lecsúszási folyamat megfordulását, mert egyszeri tényezők együttes hatására jöttek létre. Közöttük szerepel az uniós források felhasználásának torlódása – írja a többi között dr. Katona Tamás kandidátus, a közgazdaság-tudomány habilitált doktora az Infovilág rendelkezésére bocsátott legfrissebb elemzésében.
Keményen nekiment Orbánnak a Washington Post – autoriter nacionalizmus fenyeget Újabb éles hangú vezércikkben bírálják az orbáni politikát. Az írás a Washington Postban olvasható. A cikk címe: «A magyar „illiberalizmus” nem maradhat válasz nélkül». Az elemzés felidézi, hogy a kormányfő négy éven át lobbisták és magas rangú diplomaták segítségével igyekezett megmagyarázni Brüsszelben és Washingtonban: félreértik a politikáját.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >