Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat Nyilvánosságra hozták ma este nyolc órakor az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Az idén felsőoktatásba jelentkezett több mint 111 ezer diák mintegy kétharmadát felvették valamelyik egyetemre, illetve főiskolára, majdnem 4 százalékkal többet mint tavaly. Az előző évhez hasonlóan a szakminiszter az idén is 41 szakon előre meghatározta a magyar állami ösztöndíjas képzéshez szükséges ponthatárokat. 
Ment az UBER, jön a Taxify – nemzetközi taxisvállalat Skype-háttérrel A hétvégi búcsúfelvonulással az UBER (egyelőre) befejezte magyarországi működését. És máris itt az új társaság, hogy a magyarok ne maradjanak modern technológiát használó, utas-központú taxisszolgáltatás nélkül: augusztus elején indulnak a Taxify sárga autói. 
Az újságíró aktualizált archívumából – Mire számíthatnak a menekültek és Európa az Orbán–Kern-találkozótól? Kedden Budapestre látogat Christian Kern (SPÖ) osztrák szövetségi kancellár. A két ország kapcsolata egyáltalán nem mondható felhőtlennek. A reménybeli Orbán–Kern-találkozó célja budapesti hivatalos körök megfogalmazása szerint, hogy „új fejezetet nyisson“ a két ország kapcsolataiban.
Müncheni lövöldözés: a kilenc áldozatból egy magyar Késő délután jelentette a távirati iroda: a bajor rendőrség írásos közlése szerint egy magyar állampolgárságú, 2001-ben született fiú is van a pénteki müncheni lövöldözés áldozatai között; a holttest azonosítása megtörtént – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter. A bajor fővárosban működő magyar főkonzulátus kapcsolatban áll az érintett családdal.    
A Margitszigetről Rióba – ötpróbával Még nem késő! Aki részt vesz a szombati ötpróbás sporteseményen a budapesti Margitszigeten, akár a brazíliai helyszíneken izgulhatja végig az ötkarikás versenyeket. Mint a mai tájékoztatón is hangsúlyozták a rendezők, a lényeg nem a minél jobb teljesítmény, hanem a részvétel. Lesznek ugyan szintidők, ám inkább a testmozgáson van a hangsúly. Az időmérés csupán tájékoztató jellegű.
Olimpia a Zika-vírus árnyékában – információk a kiutazóknak Több mint száz éve övezi hatalmas érdeklődés az ötkarikás játékokat, ám a mostani izgalmak merőben eltérnek az eddigiektől. Bár Brazília nem mondta le az augusztusban kezdődő olimpia megrendezését a veszélyes Zika-vírus miatt, ám az élsportolók közül jó néhányan nem mennek el Rióba.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >