Ezreket mentett meg: sétányt neveznek el Ocskay László századosról A zuglói önkormányzat mindenkit meghív az Ocskay László sétány utcanév-táblájának ünnepélyes átadására, elhelyezésére. A helyszín: Városliget, Olof Palme sétány, az Ajtósi Dürer sor felőli végén. Időpont: július 8., szerda, délután fél háromtól. Beszédet mond: Karácsony Gergely, Zugló polgármestere. Jelen lesznek az Ocskay család tagjai. A szerk. megj.: a magyar királyi honvédség egykori századosa, a holokauszt idején a legtöbb üldözöttet, bizonyítottan legalább 2500 ember életét megmentő magyarok egyike megérdemelné, ha a köztársasági elnök (a honvédelmi tárca fölterjesztésére) posztumusz legalább tábornokká léptetné elő.
Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság regionális képviselőjének nyílt levele a Magyar Országgyűlés tagjaihoz Tisztelt Képviselő Úr, Képviselő Asszony! Azon sok ezer kétségbeesett, traumatizált menedékkérő és menekült nevében fordulok Önhöz, aki háborús konfliktusok elől menekül, mert hazájában nincs számára védelem, és aki most az életét mentve próbál biztonságba jutni.
Magyarország egy amerikai nagykövet szemével Madam Ambassador címmel májusban jelent meg az Egyesült Államokban Eleni Tsakopoulos Kounalakis, volt amerikai nagykövet budapesti éveit, magyarországi tapasztalatait feldolgozó könyve. Eleni Kounalakis, aki 2010–13 között volt az Egyesült Államok budapesti nagykövete, nemrég rövid, baráti látogatásra érkezett Budapestre. Sűrű programja ellenére szívesen állt tudósítónk rendelkezésére interjú céljából. Akkor tudta meg, hogy könyve augusztusban már magyarul is olvasható lesz.
Ma megkezdődött az európai gazdasági és monetáris unió elmélyítésének első szakasza Az európai gazdasági és monetáris unió elmélyítésének első szakaszában – amely 2015. július 1-jén kezdődik – a biztosok testülete megtartotta az első eszmecserét az „Öt elnök jelentése” alapján. A 2014. októberi euróövezeti csúcstalálkozó és az Európai Tanács kérésére készült 2014. decemberi jelentést öt elnök készítette és múlt héten tették közzé.
Drága, egyetlen Telenorom! Kedves Telenor, először is engedd meg, hogy ne kérjem az elnézésedet. Már csak azért sem, mert valamit nagyon elnéztél, leginkább a naptárat. Bár az utolsó pillanatokban mindenféle csatornán megpróbáltad elérni magyarországi ügyfeleid millióit, ez aligha sikeredett. Ha meg igen, akkor ők, akikből (meglehetősen jól) élni méltóztatol, nos, ők nem érnek el Tégedet. Mert ügyfélszolgálati telefonvonalait bedugultak, szalonjaid, boltjaid előtt hosszú sorok kígyóznak.
Közlekedésfejlesztés, növekedésösztönzés: 13 milliárd euró Az Európai Bizottság ma tett javaslatot 13,1 milliárd euró odaítélésére az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (Connecting Europe Facility/CEF) első pályázati felhívásában kiválasztott 276 közlekedési terv, beruházás számára. Ez a beruházás további köz- és magánfinanszírozást mozgósít, összesen 28,8 milliárd euró értékben.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >