15. AV Trend & Hifi Show
Az okos otthonok felé nyit a jubiláló Vöröskő/Euronics Nem kis teljesítmény kell ahhoz, hogy valaki 25 éves korára ötvenszeres milliárdossá küzdje föl magát. A veszprémi Vöröskő Kft. képes volt erre. Az Euronics műszaki áruházláncot üzemeltető, teljes egészében hazai tulajdonú műszakicikk-kereskedelmi társaság – hangzott el a cég mai, jubileumi sajtóeseményén – az év végére ötvenmilliárd forintot meghaladó forgalommal és 23 százalékosnál is nagyobb piaci részesedéssel számol.
Paks II. – nagy beruházás, nagy korrupciós kockázat Mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne nagyberuházásoknál a korrupció, úgy beszéltek róla az Energiaklub és a Heinrich Böll Alapítvány „Paksról komolyan” című konferenciáján. Legfeljebb az kérdéses, mennyire lehet mérsékelni a kenőpénz költségének kockázatát, amely a nemzetközi tapasztalatok szerint öt százalék, de a hazai gyakorlatban inkább 10-15 százalékra becsülik. Ez Paks II. esetében akár 600 milliárd forint is lehet.
Internetadó: minden eddiginél nagyobb tömegtüntetések – a kormány nem érti, mekkora a tét A kormány által bevezetni tervezett internetadó ellen kezdődött újabb tüntetés Budapesten, az V. kerületi József nádor téren kedd este. A felszólalók a törvényjavaslat visszavonását követelték, majd a budai Clark Ádám térre indultak a tiltakozók. Az internetadó bevezetése ellen Debrecenben, Nyíregyházán, Szegeden, Miskolcon, Győrött és Pécsett is sok ezren tüntettek kedd este.
Az Európai Bizottság szerint biztonságos hazánk földgázellátása Befejeződött a földgázszállítási zavarokat modellező lehetséges forgatókönyvek vizsgálata. Az eredményeit az összefoglaló bizottsági közleménnyel, a kapcsolódó rövid és hosszú távú, valamint az országspecifikus ajánlásokkal kapcsolatos vita a napokban megkezdődött. (A kép illusztráció, forrás: Reuters.)
Kétnapos haladék a kormánynak az internetadó visszavonására – hatalmas tüntetés Budapesten – erőszakos cselekmények a Fidesz-székháznál Az internetadó elleni vasárnap esti budapesti tüntetés végén a szervezők a Hősök terén elköszöntek a (a teret zsúfolásig megtöltő  a szerk.) demonstrálóktól, a tüntetők egy része azonban a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment, megdobálták az épületet, és más, erőszakos cselekmények is történtek. A rendőrség esti közleményében azt írta, garantálják a közrendet, egyúttal jelezték, hogy kettős sorfalban felálltak a Fidesz-székház elé. Este tíz óra után megindulhatott a forgalom a Dózsa György úton.
Beutazási tilalom, Orbán: Magyarország jogállam, bizonyítékok nélkül nincs eljárás Kárpáti János és Konsiczky Zoltán, az MTI tudósítói jelentik Brüsszelből: Az Amerikai Egyesült Államok döntése, hogy kiket enged be az országba, azt Magyarország csak tudomásul veheti – közölte Orbán Viktor magyar kormányfő pénteken Brüsszelben. A miniszterelnök szerint lényegében egy vádról van szó, a bizonyítékok ugyanakkor az amerikaiaknál vannak, állításuk szerint hiteles információik vannak. Ha ezeket átadják, a magyar hatóságok azonnal lépni is fognak – tette hozzá.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >