Csak azért is Európa! Európai uniós és nemzetiszínű zászlókat ragasztottak laptopjaikra a Magyar Szocialista Párt parlamenti frakciójának tagjai az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. november 24-én. (MTI Fotó: Kovács Attila) A képviselők így válaszoltak Kövér László házelnöknek és egyik helyettesének parancsára, miután a két tisztségviselő a minap kivitette az Európai Unió lobogóját, amelyet ugyancsak a szocialisták vittek be az ülésterembe.
Egyre nő a szegénység Magyarországon A kormányzati intézkedések ellenére évről évre nő a szegények száma itthon. Ez derül ki az Európai Unió statisztikai hivatalának adataiból, amit a Tudományos Akadémia Szociológiai Intézete dolgozott fel. A 7 év alatti gyermekek körében még Románia és Bulgária is jobban teljesít Magyarországnál.
Elveszítette a választások óta gyűjtött szavazóit a Fidesz Csökkent az utóbbi egy hónapban a Fidesz tábora, és érzékelhetően bővült a bizonytalanok csoportja – állapította meg novemberi elemzésében az Ipsos. A közvélemény-kutató – a november első felében, az ország felnőtt lakossága körében végzett felmérése eredményeit ismertetve közölte: a Fidesz az elmúlt egy hónapban annyi szavazót veszített el, mint amennyit a parlamenti választások óta összegyűjtött.
Veszélyben az állami természetvédelem működőképessége Egy minapi kormányzati döntés a nemzetipark-igazgatóságok vagyonkezelésében lévő védett természeti területek csaknem ötödét – mintegy 50 ezer hektárt – a Nemzeti Földalap-kezelő Szervezethez utalja. A döntés hazánk három nagy természetvédelmi civil...
Kutatás és fejlesztés svéd támogatással – újító gondolatok cserefóruma A Nobel-díjnál kevésbé ismerik a világon Svédországot, holott a skandináv állam élenjár a kutatás és fejlesztés, az innovációként emlegetett műszaki-technológiai megújulás területén is. Egyebek mellett ezt hangsúlyozta Őexcellenciája Niclas Trouvé, a Svéd Királyság hazánkba akkreditált nagykövete egy ma kezdődött szemináriumsorozat budapesti megnyitóján.
Adócsomag, 2015: felügyeleti díjjal drágul az élelem – figyelik az internetes vásárlásokat – környezetvédelmi termékdíj szappanra Elfogadta a parlament kedden a jövő évi adótörvényeket. A képviselők 128 kormánypárti igen szavazattal, 30 nem ellenében hagyták jóvá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javaslatát. A Jobbik mellett az LMP és a független..

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >