Tavaszi gazdasági előrejelzés: 1,8%-kal növekedik az Európai Unió az idén Várhatóan szerény mértékű marad az európai gazdasági növekedés, mivel kulcsfontosságú kereskedelmi partnereink teljesítménye lassul, és az eddigi ösztönző tényezők némelyike gyengülni kezd – áll az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete lapunkhoz eljuttatott közleményében. Ebből adódóan az előrejelzés szerint az euróövezeti GDP-növekedés a 2015–17 közötti időszakban változatlanul szerény mértékű marad.
Csökkennek az EU-támogatások – lassul a magyar gazdaság Az év eleji növekedési adatok a magyar gazdaság lassulását jelzik. A múlt hónapokban a nemzetközi előrejelző intézmények jellemzően tovább csökkentették a magyar gazdasági dinamikára vonatkozó prognózisaikat, s kissé romlottak a gazdasági várakozások is.
Fiatalok és előítéletek – változtatás „értünk s velünk” Lezárult a „színházzal a nem előítéletes fiatalokért" drámapedagógiai foglalkozássorozat, amelyet négy civil szervezet – a Gyerekesély Egyesület (GYERE), a Mentőcsónak Egység, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és az UCCU Roma Informális Oktatási Alapítvány – vezetett a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával 16–18 éves középiskolásoknak.
Kecskemét: 185 milliárd forint értékű fejlesztés a Mercedes-Benz-gyárban Ma ünnepi külsőségek között bejelentették: a Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást valósít meg Kecskeméten új nemzedékű kompakt autókat gyártása céljából. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a múlt év végéig 320 milliárd forintot fektetett be az alföldi nagyvárosban.
Kövér László nem húzhatja meg a sajtószabadság határait – A TASZ képviseli a kitiltott újságírókat Az Alkotmánybírósághoz és a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a TASZ annak a hat újságírónak az ügyében, akit április 25-én tiltottak ki a parlamentből. A házelnöki rendelkezés gyakorlatilag ellehetetleníti a sajtó munkáját az országgyűlés épületén belül.
Mozdulnak a civilek: antidiszkriminációs per Miskolc vezetése ellen Miskolc város vezetése az utóbbi években nyíltan cigányellenes politikát folytat. Állandóvá váltak a diszkriminatív intézkedések és az ellenséges, megbélyegző kommunikáció a romákkal szemben. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) emiatt pert indított az önkormányzat, a polgármesteri hivatal és az önkormányzati rendészeti szerv ellen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >