Jön az „internetkon”, kezdődik a társadalmi párbeszéd – a netadó örökre halott „Az internetadó bevezetésére vonatkozó elképzelés hál’ istennek halott, erről az elképzelésről jót nem tudnék mondani…” – szögezte le egy ma déli sajtóeseményen a tavasszal kezdődő digitális konzultáció előkészítésével megbízott...
MSZP: semmiféle hasznot sem hozott a keleti nyitás Az MSZP külügyi kabinetvezetője szerint semmiféle hasznot nem hozott a kormány által meghirdetett keleti nyitás, sőt súlyos károkat okozott Magyarországnak, mert ellentétes az ország tényleges nemzeti érdekeivel. Értékalapú külpolitikára van szükség, Magyarországnak az euroatlani közösség keretében kell működnie.      
Az Európai Parlament elfogadta a 2015-i uniós költségvetést A Parlament ma elfogadta a 2015-i költségvetést és többletforrásokat szavazott meg a 2014-re. A jövő évre 145,32 milliárd euró áll rendelkezésre kötelezettségvállalásokra, 141,21 milliárd euró konkrét kifizetésekre, a 2014-i rendezetlen számlák kifizetésére pedig további 4,25 milliárd eurót ad Európa.
Romlik Magyarország nemzetközi megítélése – államosító, piacellenes, korrupciógyanús gazdaságpolitika Az idei folyamatok a szeptemberben gondoltnál számszerűen kissé kedvezőbbnek (de valós tartalmukban nem eltérőnek), a 2015. éviek – főleg a növekvő világgazdasági és politikai kockázatokkal, illetve Magyarország romló nemzetközi megítélésével összefüggésben – viszont bizonytalanabbnak látszanak. A GKI 2014-re 3,2%-os, 2015-re 2%-os GDP-növekedést jelez előre.
Okosmobil módra: kártya és tárca keddtől Saját márkás hitelkártyájával mobil alapú (okostelefonos) banki és pénzügyi fizetési szolgáltatás megkezdését jelentette be ma délben az alapításának 20. évfordulóját ünneplő Telenor Magyarország. A mobil-alkalmazással párosuló újdonság működtetésében a „kék óriás” partnere az egyik kereskedelmi bank, amelyet éppen a minap vásárolt föl az állam.
Eredeti NordTelekom-ötlet: olcsó mobiltelefonálás magyaroknak Nagy-Britanniában A Nagy-Britanniában élő magyarokat megcélozva kezdett mobilszolgáltatásba NordTelekom Mobile néven a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett NordTelekom. Lényege: az Angliában élő sok százezer magyar mobilja olcsón, vezetékes tarifával érhető el ittthonról, miközben a hívott félnél nincs költség, ráadásul a helyi angol, valamint nemzetközi hívások percdíja is kedvező.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >