Azonnali béremelést és áfa-csökkentést követel az MSZP A Magyar Szocialista Párt szerint az Orbán-kormány reformjai csak a plakátokon működnek és azonnali béremelésre, valamint áfa-csökkentésre van szükség. Közölte: az MSZP benyújtotta béremelési programját, és azt követeli a kormánytól, kezdje meg a bérek felzárkóztatását, hogy megakadályozzák mindenekelőtt a fiatalok kivándorlását.
A példa ragadós: az oroszok is nekimentek a civil szervezeteknek Az orosz hatóságok egy új drákói szigorúságú törvény alapján tegnap feketelistára tettek egy újabb „nemkívánatos” külföldi szervezetet, az egyesült államokbeli National Endowment for Democracy (NED) karitatív szervezetet azzal a céllal, hogy elvágják az orosz civilszervezetek finanszírozási csatornáit – jelentette be az Amnesty International.
Mától Windows 10: leg, leg, leg – jogtiszta elődökre ingyen letölthető Történelmi pillanat az éppen negyven esztendővel ezelőtt, 1975 tavaszán alapított Microsoft életében: mától a világ 190 országában elérhetővé válik a Windows 10 operációs rendszer. A Windows 7 és 8.1 OS-t használó eszközökre ingyenes frissítésként érkezik, illetve új személyi számítógépekre és táblagépekre előre telepítve.
EU-pályázatokról már magyarul is Pályázatok magyarul, azaz a http://www. palyazatokmagyarul.eu internetcímen érhető el mostantól az a magyar nyelvű portál, amelyet a Magyar Fejlesztési Központ alapított és nyitott meg azzal a céllal, hogy bárki (mindenekelőtt a pályázni szándékozók) értesülhessen az Európai Uniótól elnyerhető támogatásokról.
Kővé fagyott jég, furcsa légkör: milyen égitest a Plútó az új eredmények fényében? Első alkalommal látogatta meg űreszköz a Plútó rendszerét. A majdnem tíz éve úton lévő New Horizons 2015. július 14-én 12 500 km-re haladt el a törpebolygó mellett. Első adatai meglepően fiatal felszínű, változatos hegyvidékkel megtűzdelt, aktív égitestet mutattak, amelynek a felszínén viszonylag ritkák a nagy kráterek. – Kereszturi Ákos, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézet munkatársának összefoglalója.
Fizeti az Európai Unió: csaknem egymilliárd euró a magyar közigazgatás fejlesztésére Az Európai Bizottság elfogadta a magyar Közigazgatás- és Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Programot (KÖFOP). E program rézeként Magyarország jó 935 millió eurót mozgósíthat, ide értve a 795 millió eurós uniós finanszírozást (amelynek 75,7%-a az Európai Szociális Alapból, 24,3%-a Kohéziós Alapból származik), azért, hogy a hatóságok által nyújtott szolgáltatásokat továbbfejlesszék.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >