Pártok támogatottsága: kampány utáni felfokozottság A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, október 11–13. között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. A népszavazási kampány hatására már a múlt hónapban növekedett a szavazói aktivitás, és ez erre a hónapra is megmaradt. A Népszabadság felfüggesztése utáni napokban készített kutatásban az Fidesz, az MSZP, a Jobbik tábora is változatlan maradt a múlt hónap kutatásához képest 26, 12, és 11 százalék, valamint a Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága is maradt 1 százalékon.
A TASZ ingyen segíti a Népszabadság újságíróit, de támogatást kér Közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a Társaság a Szabadságjogokért; a dokumentumot készséggel közzé tesszük: "Biztos te is értesültél a Népszabadság botrányos bezárásáról. Az elmúlt két hétben kollégáimmal rengeteget dolgoztunk azon, hogy ingyenes jogsegélyt nyújtsunk a Népszabadság munkatársainak. Most azért írok neked, hogy elmondjam, mi  történt  ebben az időszakban.
Hazánk 7575 ezer millió forintot kap az európai strukturális és beruházási alapokból – korszerűsítik a Budapest–Székesfehérvár vasútvonalat az idegenforgalom javára A Bizottság jóváhagyott egy nagy projektet, melynek keretében Magyarország 30 millió eurót kap a Kohéziós Alapból a Budapest és Székesfehérvár közötti vasúti összeköttetés javítására.
TTIP: mi lesz az EU–USA szabadkereskedelmi tárgyalások sorsa? Az Európai Unió és az Egyesült Államok között a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerségről (TTIP) szóló tárgyalások az unió és a magyar nemzetgazdaság jövőjére ható tényezők. A 2013-ban kezdődött egyeztetések azonban az integráció összetett válsága közepette, illetve az amerikai elnökválasztás közeledtével leállni látszanak. Egyelőre nem tudható, hogy végleg kifulladnak-e?
Jogszabálysértő és megalapozatlan Paks II környezetvédelmi engedélye A Greenpeace Magyarország és az Energiaklub fellebbezést nyújtott be Paks II környezetvédelmi engedélye ellen. A kiadott engedély alapjául szolgáló környezeti hatástanulmány (KHT) ugyanis több ponton hiányos. Nem ad választ arra, mi történnék súlyos baleset esetén; hol tárolnák véglegesen a kiégett fűtőelemeket; vagy hogyan hatna az erőmű hőterhelése a Duna élővilágára.
Kis magyar károgás A varjúk Kispesten, a házunk szomszédságában, szelídeknek látszanak. Az aszfalton sétálnak, belekóstolnak a szemétgyűjtőkbe, kapirgálnak a parkban. Ősszel máskor is megjelentek. Csapatostul szálltak az égen, és ahogyan a halottszállítók, ők is a rossz időkre emlékeztettek. Eddig ritkán merészkedtek a házak közé. Egy-kettő talán levált a többiektől, feltörte az aszfaltra esett diók héját, aztán ment a raj után.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >