Auschwitz, 70 – Európában nincs helye az embertelenségnek Megemlékezést tartottak ma késő délután az auschwitzi náci koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulója alkalmából a budapesti Holokauszt Emlékközpontban. Az eseményen a magyarországi német és izraeli diplomácia misszió vezetői, valamint a lengyel nagykövet megbízottja mondott beszédet. Mága Zoltán hegedűművész koncertet adott, majd a sok százezer magyar mártír emlékére mécsest gyújtottak az áldozatok emlékfalánál. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd felvételei)
Élménykönyvtár kiállításokkal – kiköltözik-e a várból a Széchényi? Bár egyre több szöveget olvasunk képernyőn, a könyvekre még sokáig szükségünk lesz. Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) vezetői azonban értik az idők szavát, és már évek óta dolgoznak új elektronikus szolgáltatásuk fejlesztésén. A használók az Elektronikus Dokumentumküldés Országos Rendszerének (ELDORADO) köszönhetően otthonról is elérhetik a digitális tartalmakat. Tüske László főigazgató és munkatársai most azon dolgoznak, hogy a nemzeti gyűjtemény igazi élménykönyvtárrá lehessen.
Európai Polgári Díjat kapott Kerényi Lajos piarista szerzetes A 2008-ban alapított Európai Polgári Díjjal olyan kivételes teljesítményt nyújtó személyeket díjaz az Európai Parlament, akik hozzájárultak a közös megértés, a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció előmozdításához, vagy az EU értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítanak ki.
Útdíjrendszer: lesznek ingyenes szakaszok – meghátrált a kormány Az egyhónapos próbaüzemet követően február 1-jétől változik az útdíjrendszer: a döntés értelmében több szakasz ingyenes lesz, közöttük a ferihegyi gyorsforgalmi út – jelentette be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára kormányszóvivői sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
Versenytorzító reklámadó – fenyeget a hirdetési piac szűkülése Csaknem napra pontosan negyven évvel ezelőtt alapították meg a Magyar Reklámszövetséget (MRSZ); erre emlékeztek ma délelőtt szakemberek, és köszöntötték a szövetség által frissen alapított „tiszteletbeli örökös tag” cím első kitüntetettjeit, dr. Takács Ildikót, a szövetség volt alelnökét és Sas István reklámfilmest. A jubileumi rendezvényen ismertették az Ernst & Young (EY) médiapiaci áttekintő tanulmányát, amelynek legfőbb megállapítása: a reklámadó torzítja a versenyt.
Paks II-nek van ésszerű alternatívája – az Energiaklub jövőképe 2030-ra Nincs szükség Paks II-re, mert Magyarország jövőbeni energiaigénye az új atomerőmű nélkül is maradéktalanul kielégíthető. Ez derül ki az Energiaklub által készített abból a tanulmányból, amely a terv szerint négyezer-milliárd forintos beruházásnak a felesleges megépítése helyett hazánknak egy sokkal kedvezőbb megoldást javasol. Mindez az energiafogyasztás racionalizálásával, energiahatékonysági fejlesztésekkel, a megújuló energiaforrások nagyarányú felhasználásával és egy rugalmas, decentralizált energiarendszer kiépítésével biztonságosan elérhető. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >