Példára serkentő Telekom-kezdeményezés: LTI – jó tízezer informatikus kellene Azaz: Legyél te is informatikus! Ma délelőtt a budai Móricz Zsigmond Gimnáziumban a Magyar Telekom vezérigazgatója, Christopher Mattheisen tartott rendhagyó tanórát az iskola diákjainak, és ezzel megkezdődött a Telekom-csoport úttörő vállalkozása, a pályaválasztást segítő kezdeményezése.
Hatszáz új munkahely létesül 1890 milló forintos beruházással Hatvanban A magyarországi Bosch csoport egy újabb fejlesztési terv megvalósításával összesen 600 új munkahelyet hoz létre a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-nél – jelentették be ma kora délelőtt Budapesten. A 2018-ig megvalósuló beruházás összértéke 18,9 milliárd forint, ebből egyedi kormánydöntés alapján 4,7 milliárd forint a vissza nem térítendő állami támogatás.
Gyerekek (is) kérik: legyen az internet biztonságos az év minden napján! Súlyos traumákat okozhatnak az internetes zaklatások a fiataloknak, akik könnyen bűncselekmények áldozataivá válhatnak. Az FBI adatai alapján minden harmadik tinit zaklatták már az interneten. A szülők, a technológiai vállalatok és a civil szervezetek felelőssége, hogy a gyerekek számára az internet a tudás és a lehetőségek forrása maradjon, és ne a veszélyeké. A Microsoft ma, a biztonságos internet napján mutatta be a Windows 10-hez kapcsolódó biztonsági megoldásait.
Tombol a CSOK-láz: kilencéves csúcson a GKI–MGYOSZ-ingatlanindex A GKI-MGYOSZ fővárosi és magyarországi ingatlanpiaci index értéke 2016 januárjában egyaránt csaknem 3–3 ponttal magasabb volt a negyedévvel azelőttinél. Mindez 35 negyedévi csúcs: legutóbb 2007. III. negyedévében jártak ilyen magasságokban az indexek. 
Morvay Imre Pio OH irgalmasrendi szerzetes és Sándor Mária Civil Becsületrendet kapott A tudósok, egyházi személyek, művészek és a művészet pártolói alkotta Ars Humanica Hungarica Kör február 7-én hatodik alkalommal adta át a Magyar Civil Becsületrendet Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A kitüntetettet, Morvay Imre Pio OH irgalmasrendi szerzetest Beer Miklós püspök méltatta. (Képek: Thaler Tamás)
Az első tisztáldozat: Czunyinét leváltották – államtitkárból kormánybiztos, átalakul a KlIK Palkovics László felsőoktatási államtitkár ezentúl oktatási államtitkár lesz, elődje, Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár pedig a digitálistartalom-fejlesztésért felel kormány-biztosként – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere ma délelőtt Budapesten.  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >