Növekedési jelentés, 2015: munkahelyteremtés, befektetések Az Európai Bizottság által ma közzétett 2015. évi éves növekedési jelentééséneks középpontjában az áll, hogy Európát határozattan visszaterelje a fenntartható munkahelyteremtés és gazdasági növekedés útjára. Az új Bizottság hivatalba lépése és munkahelyteremtést, növekedést, méltányosságot és demokratikus változást célzó ambiciózus programja jó pillanat ezen új lendület létrejöttéhez.
Rátz Tanár Úr Életműdíj: kitüntették a legjobbak legjobbjait Tizennegyedik alkalommal ma délben adták át a legméltóbb helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében a „Rátz Tanár Úr Életműdíjakat” annak a nyolc pedagógusoknak, aki kimagasló szerepet tölt be tantárgya népszerűsítésében és...
Bugyelláris helyett használjunk MobilTárcát Akár el is felejthetjük a hagyományos pénztárcát (és a bankkártyát is), ha áttérünk a Telekom digitális megoldására. A távközlési cég és partnerei ma jelentették be, hogy lezárult az aprólékos „próbaüzem”, és Magyarországon – Európában az elsők között – válik lehetővé, hogy okostelefonunkat bankkártyaként használjuk.
Ferenc pápa Európa összes polgárához szólt az Európai Parlamentben Az emberi méltóság védelme volt a fő üzenete Ferenc pápa mai beszédének az Európai Parlamentben. A pápa emellett szólt a bevándorlás, a környezetvédelem, az emberi jogok és a demokratikus értékek kérdéséről, miközben felszólított: Európa ismét találjon rá önmaga legjobb oldalára.
címkék: 
Csak azért is Európa! Európai uniós és nemzetiszínű zászlókat ragasztottak laptopjaikra a Magyar Szocialista Párt parlamenti frakciójának tagjai az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. november 24-én. (MTI Fotó: Kovács Attila) A képviselők így válaszoltak Kövér László házelnöknek és egyik helyettesének parancsára, miután a két tisztségviselő a minap kivitette az Európai Unió lobogóját, amelyet ugyancsak a szocialisták vittek be az ülésterembe.
Egyre nő a szegénység Magyarországon A kormányzati intézkedések ellenére évről évre nő a szegények száma itthon. Ez derül ki az Európai Unió statisztikai hivatalának adataiból, amit a Tudományos Akadémia Szociológiai Intézete dolgozott fel. A 7 év alatti gyermekek körében még Románia és Bulgária is jobban teljesít Magyarországnál.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >