A NAP HÍRE
Kémkedő játékok a karácsonyfa alatt Kisgyerekeknek szánt játékokról derült ki, hogy túl sok személyes adatot gyűjtenek össze, és azokat külső szolgáltatóhoz továbbítják. Az adatok továbbítását, feldolgozását a gyártó nem titkolja, de elrejti a használati feltételek hosszú és szövevényes leírásában. A G Data arra figyelmeztet, hogy minél okosabb egy játék, annál nagyobb az adatvédelmi veszélye. (A képen: a szerző, Petrányi-széll Rita.)
Világméretű változásokat sürgetnek a Budapest Klub tudósai Huszonnégy ország vezető tudósai gyűltek össze a magyar fővárosban, hogy megvitassák a világ problémáit és megpróbáljanak utat mutatni. A Budapest Klub tagjai a Planetáris Tudat Kiáltványa aláírásának 20. évfordulóját ünnepelték. A dokumentumot a Budapest Klub 28 tiszteletbeli tagja írta alá, mások között a dalai láma, Karan Singh filozófus, volt maharádzsa, nagykövet, Vigdís Finnbogadóttir (Izland volt köztársasági elnöke) és Göncz Árpád köztársasági elnök.
Átmeneti javulásra, az EU-források folytatódó felélésére, további leszakadásra számíthatunk A magyar gazdaság lényegében a szeptemberben jelzett pályán halad. Az EU-támogatások apálya miatt a 2016. évi GDP-növekedés 2%-ra, a régióban az egyik legalacsonyabbra lassul. Majd dinamikája 2017-ben, az EU-transzferek kezdődő dagálya és a gyorsuló fogyasztás-bővülés...
Budapesten a művészet él, és élni akar Ezer ok van Budapesten a panaszkodásra. Nem is érdemes részletezni. Sokan megteszik. Arról már ritkábban esik szó, milyen csodák történnek, amikor remek emberek dacolnak a bajokkal, és két kézzel szórják a művészetet. Ha csak az elmúlt néhány hét rendkívüli élményeit nézzük, mert nézhettük, akkor – kivált egyben látva – rengeteg ok van az örömre, a bajokon való felülemelkedésre, és annak a tiszteletére, hogy vannak kiválóságok, akik nem engedik szürke bánatba zuhanni az embereket. És vannak emberek, akik látva ezt a sok szép igyekezetet, erőt kapnak.
A lázadás éve megkezdődött – Lengyelországban Varsóban pénteken reggel a belpolitikával foglalkozó személy még úgy érezhette, hogy a dolgok akár rendbe is jöhetnek. Jaroslaw Kaczynski, a kormányzópárt tisztséget nem viselő, de mindenható vezetője ugyanis egy kormánypárti lapnak adott interjúban azt mondta, hogy olyan típusú ellenzékre van szükség, mint Angliában és rendezni és intézményesíteni kell az ellenzék munkáját és meg kell adni a tiszteletet az ellenzék vezetőjének, úgy, mintha miniszterelnök-helyettes lenne.
A magyar kormány nem tudja, mit kezdjen a paksi radioaktív hulladékkal Több mint fél évszázada használja az emberiség a nukleáris energiát, és ennyi idő alatt sem sikerült működőképes megoldást találni a több százezer évig sugárzó radioaktív hulladékok kezelésére. Az európai szervezetek – köztük az Energiaklub – által közösen szervezett konferencián a többi között kiderült: a magyar kormánynak nincs elképzelése, mit kezdjen a paksi radioaktív hulladékkal. Továbbá: miért nem szállíthatjuk a nukleáris hulladékot Oroszországba, és hogy az Európai Bizottságnak nincsen álláspontja a nukleáris energia használatáról.

<   6 7 8 9 10 11 12 13 14 15   >