ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 A NAP HÍRE
Tizenkilenc éves csúcson az építőipari konjunktúraindex Márciusban már ötödik egymást követő hónapban emelkedett a GKI konjunktúraindexe. A változások egyik alkalommal sem voltak látványosak, de az index így is két és fél éves csúcsára jutott. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások legutóbb tavaly nyáron voltak ilyen kedvezőek, a fogyasztóiak vi­szont tizenegy éve.
Mozgósította a világot „A Föld órája” kezdeményezés Kis híján kétszáz, pontosan 187 ország részvételével söpört végig a világon „A Föld órája” kezdeményezés. Itthon 150 fős, fejlámpás túrával ünnepelték a budai Normafán az estét, miközben a WWF Magyarország önkormányzati felmérést indított, melynek eredményeként hamarosan egy hazai körkép készül az önkormányzatoknak az energiagazdálkodásban betöltött szerepéről.
Órákkal a római csúcs előtt – exkluzív tudósítás az Örök Városból – Lefényképezett? - lép hozzám a terepszínű overállba öltözött, kezében maga előtt géppisztolyt tartó legény. – Igen – mondom. – Mutassa, kérem! – Mutatom: az előtérben egy idős német házaspár tanakodik egy térkép felett, mögöttük a katona, amint rám néz, a háttérben pedig a Trevi kúthoz érkezett turistatömeg tagjai. (A szerző felvételeivel.)
A helytelen fűtés, avagy a láthatatlan tömeggyilkos Az OECD számításai szerint Kína után népességarányosan Magyarországon hal meg a legtöbb ember idő előtt a légszennyezettség miatt, amelyet csaknem háromnegyed részt a lakossági (helytelen!) fűtés okoz. Az állapot javítására ad tanácsot a WWF Magyarország két nappal „a Föld órája” előtt.
Antirasszista díjak Budapesten – a rasszizmus elleni világnapon A Radnóti Miklósról elnevezett Antirasszista Díjak átadási ünnepségét 17. alkalommal rendezték meg Budapesten, a költő nevét viselő művelődési központban. Az eseményen, amelyet a rasszizmus elleni világnapra, március 21-ére időzítettek a szervezők, „A humanizmus nagykövetei” kitüntető címet is átadták az arra érdemeseknek.
Törvényesített korrupció – a letelepedési államkötvény, mint állatorvosi ló A Transparency International Magyarország pereket indít az Orbán-kormány ellen – számon kérendő a jogállamiság megsértését. Hiszen a hatályos alaptörvény is jogsértőnek tartja, ha a közpénzek felhasználása nem átlátható módon történik. Márpedig a letelepedési államkötvények átláthatatlanul működő kereskedő cégeket gazdagítanak – hangzott el egy mai tájékoztatón.

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >