A NAP HÍRE
Antirasszista díjak Budapesten – a rasszizmus elleni világnapon A Radnóti Miklósról elnevezett Antirasszista Díjak átadási ünnepségét 17. alkalommal rendezték meg Budapesten, a költő nevét viselő művelődési központban. Az eseményen, amelyet a rasszizmus elleni világnapra, március 21-ére időzítettek a szervezők, „A humanizmus nagykövetei” kitüntető címet is átadták az arra érdemeseknek.
Törvényesített korrupció – a letelepedési államkötvény, mint állatorvosi ló A Transparency International Magyarország pereket indít az Orbán-kormány ellen – számon kérendő a jogállamiság megsértését. Hiszen a hatályos alaptörvény is jogsértőnek tartja, ha a közpénzek felhasználása nem átlátható módon történik. Márpedig a letelepedési államkötvények átláthatatlanul működő kereskedő cégeket gazdagítanak – hangzott el egy mai tájékoztatón.
Nyílt levél Európa állam- és kormányfőinek Március 25-én az EU 27 tagállamának állam- és kormányfői Rómában gyűlnek össze, hogy megünnepeljék az Európai Unió 60. születésnapját. Szeretnénk az európai történelem új fejezetének írói közé tartozni és várjuk, hogy részesei lehessünk az európai jövőről szóló vitának, amint ezt Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kezdeményezte a múlt héten. Ennek a széles körű vitának magába kell foglalnia a tagállamokat, a parlamenteket, a civil társadalom képviselőit és az állampolgárokat – kezdődik a magyar Millennium Intézet levele.
Ítélj az eredményekből! – Öt tény a magyar „illiberális államról” Hat év gyurmázás a jogrendszerrel: A magyar alkotmányos és jogrendszer alapvető változásokon ment át a Fidesz 2010-ben bekövetkezett hatalomra kerülése óta. Az utcai tüntetések, az Európai Unió és az Európa Tanács részéről megfogalmazott kritikák ellenére Orbán Viktor miniszterelnök megkérdőjelezhető jogalkotási lépései alapjaiban érintették a fékek és egyensúlyok rendszerét, a bíróságok függetlenségét, továbbá a médiaszabadságot Magyarországon.
A forint teljesít a leggyengébben a régióban –  2,9%-kal növekedett fogyasztói árindex Az utóbbi napokban a forint a leginkább gyengülő valuta a közép-európai régióban. Szerdán áttörte a 310 HUF/EUR árfolyam-határt, és csütörtök délután a 311 HUF/EUR árfolyamszint körüli értékre gyengült. Most a leggyengébb január vége óta. Nagy veszteségeket szenvedett el az amerikai dollárral szemben is.
Európai Szolidaritási Testület: egymásra találnak a fiatalok és a szolidaritási szervezetek A Bizottság tavaly decemberben hirdette meg az „Európai Szolidaritási Testület” kezdeményezést, amelyben 18–30 évesek Európa-szerte különféle szolidaritási projektekben vehetnek részt, hozzájárulva ezzel a társadalmi kihívások kezeléséhez. Három hónappal azután, hogy létrejött az Európai Szolidaritási Testület és az érdeklődők elkezdhettek jelentkezni, 24 000 európai fiatal regisztrált a honlapon.

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >