ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 A NAP HÍRE
Több mint 60%-kal csökkentek a költségvetési szektor beruházásai tavaly A GKI előrejelzésével azonos, 2%-os volt a magyar növekedés 2016-ban . Az idén 3%-os, vagy kissé magasabb lehet a magyar GDP növekedése. Főként az EU-támogatások újraindulása következtében a tavalyi, 20%-os beruházási zuhanást 2017-ben érdemi, körülbelül 8%-os növekedés váltja fel, miközben a már a múlt évben is lendületesen növekvő fogyasztás kissé tovább gyorsulhat.
Paks: a magyar–orosz megállapodás kiszolgáltatottá teszi hazánkat A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, január végén, 1503 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a paksi atomerőmű esetleges bővítésének megítélését. A megkérdezettek többsége szerint a beruházás költséges, túlzott méretű adósság az ország számára. A válaszadók többsége szerint a megállapodás Oroszországgal kiszolgáltatottá teszi Magyarországot.
Elgondolkoztató francia vígjáték: Háziúr kiadó – exkluzív interjú François Desagnat filmrendezővel A budai Francia Intézetben premier előtt bemutatták az eredeti címén Adopte un veuf című komédiát, amely a magyar nézők számára is jól ismert André Dussollier (71) francia színész jutalomjátéka. A film rendezője, François Desagnat (44, a képen) exkluzív interjút adott az Infovilág számára. 
Győr és Pannonhalma különösen értékes programokkal várja vendégeit – megnyílt az Utazás 2017 kiállítás Kettős jubileum jegyében nyílt meg ma nem sokkal dél előtt a Budapesti Vásárközpontban az idei Utazás-kiállítás Ötvenéves a Hungexpo, amelyet sokáig Budapesti Nemzetközi Vásárként ismert a nagyközönség, és negyven az Utazás, az ország legnagyobb, a térség egyik kiemelkedően rangos turisztikai seregszemléje. A vasárnap estig látogatható rendezvénnyel egyidejűleg tartják a beszédes nevű Bringaexpót is.
Az egység és nyitottság csodálatos ereje – interjú Luxemburg külügyminiszterével Jean Asselborn meggyőződése, hogy az Egyesült Államok elemi érdeke az Európai Unió továbbélésének segítése, Európának pedig létérdeke az, hogy mind Oroszországgal, mind Kínával, mind az Egyesült Államokkal a lehető legnyitottabb, kölcsönösen előnyös kapcsolatot tartson fenn.
A jogellenes szlovákiai iskolai szegregáció megfosztja a roma diákokat a jövőjüktől A szlovákiai roma gyerekeknek továbbra is előítéleteken alapuló olyan iskolai rendszerben kell tanulniuk, amelyik jogellenes elkülöníti őket és aláássa a valódi oktatáshoz való jogukat. A szegregáció szegénységre és kirekesztettségre kárhoztatja a roma tanulókat – áll az Amnesty International és az European Roma Rights Centre (ERRC) új jelentésében.

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >