ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 A NAP HÍRE
Bizottsági országjelentés: hazánk korlátozott haladást ért el Az Európai Bizottság közzé tette a tagállamok gazdasági és szociális helyzetéről készített éves elemzését az európai szemeszter keretében. A tagállamokban zajlik a tavaly kapott egyedi szakpolitikai iránymutatások megvalósítása, amelyek a beruházás-élénkítést, a strukturális reformokat és a felelős fiskális politikát hivatottak segíteni. A tagállamok által elért haladás értékelése, más néven az európai szemeszter téli csomagja része az uniós szintű gazdaságpolitikai koordináció éves ciklusának.
A magyar Mindenki Oscar-díjas! – Deák Kristóf alkotása kapta a legjobb rövidfilmnek járó kitüntetést Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer kapta a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben. A Mindenki című alkotás az első magyar kisfilm, amely elnyerte az amerikai filmakadémia díját.
Hargitai Miklóst választották a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnökévé Ma kora délutánra "felszállt a füst", és a hosszas választási procedúra után kihirdették a küldöttek szavazásainak eredményét, amely szerint Hargitai Miklóst (a képen) választották hazánk legrégibb, 120 esztendős múltra visszatekintő, számos megpróbáltatáson keresztülment szakmai és érdekvédelmi szervezete, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnökévé.
Halasztódik a győri helyi közlekedés korszerűsítése – sürgető a vasútállomás fölújítása Elfogadta Győr közgyűlése pénteken a város idei költségvetését, a források ez évi összege több mint 15 milliárd forinttal meghaladja a tavalyit. A rendeletben, amelyet az ülésen 17 igen és 4 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett fogadtak el, 41 milliárd 626 millió forint bevételi és 55 milliárd 181 millió forint kiadási főösszeg szerepel.
Az Amnesty International elmarasztaló éves jelentése a világról – és Magyarországról „A megosztó félelemkeltés veszélyes erővé formálódott a nemzetközi kapcsolatokban. Legyen szó Trumpról, Orbánról, Erdoğanról vagy Dutertéről, egyre több politikus áll elő olyan mérgező programmal, amely komplett embercsoportokat dehumanizál és kiált ki bűnbakká” –  állapítja meg az Amnesty International (AI) 2016/17-i éves jelentése, amelyet Budapesten, sajtótájékoztatón ismertetett az AI magyarországi képviselete.
Budapest is esélyes az EU fenntartható városi mobilitási díjára Az Európai Bizottság ma jelentette be a fenntartható városi mobilitási tervért járó díjra és az európai mobilitási hét díjára jelölt, döntőbe jutott városokat, amelyek közül március 20-án kihirdetik a rangot adó két díj idei nyerteseit. A különféle közlekedési és szállítási igényeket szem előtt tartó, az életminőség javítását célzó városi mobilitási tervért járó, az idén már az ötödik alkalommal kiosztandó elismerésre a független szakértőkből álló zsűri olyan helységeket jelölt, amelyeknek fenntartható városi mobilitási terve kiemelt figyelmet fordít a városi teherforgalom okozta problémák megoldására. A díjesélyes városok között találjuk Brüsszel és Stockholm mellett Budapestet is.

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >