ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 A NAP HÍRE
Nyomtatóban matathat a hacker A nagyvilágban működő százötvenezer nyomtatót tört fel nemrég egy brit egyetemista, és küldött valamennyire nyomtatandó fájlokat. Tettével szemléltetni akarta: az online (is) használt, de kellő védelemmel el nem látott dokumentumkezelő eszközök óriási biztonsági kockázattal járnak használóik számára. A magyar Xerox szakértője, Pap Kornél szerint a támadás megelőzhető lett volna, ha a tulajdonosaik az elvégzik az eszközök szoftverfrissítését.
Kétharmad a budapesti olimpia ellen A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, február 9–14. között, a népszavazási aláírásgyűjtő kampány hajrájában, 1050 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a 2024-i budapesti olimpia megítélését. A 2016. augusztusi, a riói játékok alatt készített kutatásunkhoz képest érdemben változott az esetleges budapesti esemény megítélése és támogatottsága.
Energiaunió: siófoki cég a támogatottak között Az EU tagállamai ma jóváhagyták azt a bizottsági javaslatot, melynek értelmében 444 millió eurót ruháznak olyan kiemelt munkákra, melyek célja az európai energiainfrastruktúra fejlesztése. A 18 kiválasztott villamosenergia-, gáz- és intelligens energiahálózat-kezdeményezés hozzájárul az energiaunió céljai megvalósításához.
Európa valószínűleg túl fogja élni a rá váró megrázkódtatásokat A patinás brüsszeli agytröszt, a Breugel (Brussels European and Global Economic Laboratory) magyar tudósa, Darvas Zsolt egyedül az olaszországi pénzügyi, gazdasági, politikai helyzetben lát olyan súlyos kockázatokat, amelyek kikezdhetik az Európai Uniót. Az „Itália-horror” bekövetkeztének valószínűségét 20-25 százalékosra becsüli. (A képen Zentai Péter.)
Bizottsági intők: kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen (is) Jogi lépéseket tesz az Európai Bizottság a kötelezettségszegésekkel kapcsolatos e havi határozatait tartalmazó csomag részeként azon tagállamokkal szemben, amelyek nem tettek eleget az uniós jog alapján rájuk háruló kötelezettségeiknek. Az ágazatokat és uniós szakpolitikai területeket érintő határozatok a polgárokat és a vállalkozásokat szolgálják.
Közérdekű adatokkal szolgál az Assist.hu Megnyílt az Assist internetes oldal, a Transparency International Magyarország (TI) legújabb fejlesztése. Az egyelőre próbavváltozatként működő honlap olyan eszköz, amellyel gyorsan és egyszerűen lehet közérdekű adatokat letölteni – derült ki a TI által ma szervezett budapesti sajtóbeszélgetésen.

<   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   >