ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 A NAP HÍRE
A bizonytalanságok ellenére gazdasági növekedés várható Az európai gazdasági élénkülés tavaly ellenállónak bizonyult a világméretű kihívásokkal szemben, és a várakozások szerint az idén és a következő évben is folytatódni fog: csaknem tíz év óta először fordul elő, hogy a teljes előrejelzési horizonton (2016, 2017 és 2018 tekintetében) az EU minden tagállamában növekedésre számít a Bizottság. A kilátásokat azonban a szokásosnál nagyobb bizonytalanság övezi.
Csaknem kezelhetetlen a hazai informatikushiány Szoftver- és mobilalkalmazás-fejlesztőkből lesz továbbra is a legnagyobb hiány az informatikai munkaerő magyar piacán, ahol a foglalkoztatóknak egyre nagyobb erőfeszítéseket kell tenniük az állások betöltéséért – derült ki a Codecool informatikai szakoktató cég emberierőforrás-vezetők körében végzett kutatásából.
Nyugdíjak csak akkor lesznek, ha vannak aktívak, gazdasági növekedés, tartalékképzés Cikksorozat jelent meg a minap az Alapblogon: Szabó László, a Concorde Alapkezelő elnöke felvetette a demográfia megváltozásával kapcsolatosan, hogy az egy nyugdíjasra jutó aktív dolgozók arányát tekintve sokkal rosszabb a helyzet, mint ahogy hivatalos adatok mutatják, tekintve, hogy a legtöbb országban a valós nyugdíjba vonulás átlagéletkora jóval alacsonyabb, mint a hivatalos nyugdíj-korhatár.
Puska, pótkávé, térkép – Új utak a Trianon-kutatásban Milyen okok vezettek az első világháborút követő katonai összeomláshoz és a hadsereg leszereléséhez? Miként változott az élelmiszer-ellátás 1917 és 1922 között, és mi volt a politikai jelentősége ezeknek a változásoknak? Hogyan lehet a határmegvonás földrajzi következményeit új módszerek alapján vizsgálni? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre keresi a választ az MTA Lendület Trianon 100 Kutatócsoport.
Titokban ezreket akasztatott föl a szíriai kormány a Saydnaya börtönben Az Amnesty International most közzé tett, sokkoló jelentése szerint a szíriai kormány tömegével akasztatott fel embereket a Saydnaya börtönben 2011–15 között hetente gyakran kétszer is, nem ritkán ötvenesével. Öt év alatt 13 000 embert, főleg kormánykritikus civilt gyilkoltak meg titokban a saydnayai börtönben.
Bombaüzlet a hackerkedés: hatalmas nyereség, még nagyobb kár Gyakori téma volt a múlt évben a kiberbűnözés. Rengeteg, egyenként is sokmillió embert érintett hackertámadás történt, és volt olyan is – a Yahoo esete – amely mintegy milliárd internetező életét keserítette meg. Mi sarkallja azokat, akik az informatikai törvényszegés útjára lépnek? A Hunguard magyar kiberbiztonsági vállalat szakemberei segítettek tudósítónkat annak kiderítésében, hogy mi ellen küzdenek folyamatosan az etikus hackerek.

<   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12   >