ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 A NAP HÍRE
Oroszok és magyarok kemény ügyek nélkül Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin évi rendes találkozójának legfontosabb eseménye várhatóan a fényképezkedés lesz. Persze elkerülhetetlen, hogy tegyenek közös nyilatkozatokat, mondjuk Paksról és a gáz jövőbeli áráról, a keresztényüldözésről is esetleg. Köthetnek megállapodásokat, például orosz ortodox templomok felújításáról. (A képen a szerző: Barát József újságíró.)
Kiemelkedően tehetséges programozó-palánták A családok időbeosztását és kommunikációját segítő DailyTakeMe, valamint az interaktív jelnyelvet oktató játékos Mutasd! alkalmazás tizenéves feltalálói nyerték el hazánkban az UPC Future Makers Nagydíját. A programozás iránt érdeklődő 10–17 év közötti tehetségek számára kiírt nemzetközi verseny hazai megmérettetésére számos értékes pályázat érkezett, szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat.
EU-támogatások: beruházásbővülés – három százalék körüli idei gazdasági növekedés A 2016. évi 2% után az idén 3% körüli lehet a magyar GDP növekedése. Főként az EU-támogatások újraindulása következtében a tavalyi látványos beruházási visszaesést ez évben érdemi növekedés váltja fel, miközben a már a múlt évben is nagyon gyorsan növekvő fogyasztás lendülete folytatódni fog.
Pártok támogatottsága: csökkenő Fidesz – egyre több a bizonytalan A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, december 9–14. között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. A múlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága két százalékponttal csökkent és 25 százalék, az MSZP, a Jobbik tábora is változatlan maradt 12 és 11 százalék, valamint a Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága immár negyedik hónapja 1 százalék.
Trump szerint a világ Nehéz pontos képet alkotni arról, milyen lesz Donald Trump külpolitikája. A leendő elnök sem írott dokumentumokban, sem beszédeiben nem részletezte erre vonatkozó szándékait. Sokan vélik úgy, hogy megközelítése kevés információra alapul, nem koherens, a sajtó hangzatos címeire épül, valamint üzletemberi tapasztalataira.
A Hatvani Ipari Parkba telepíti közép-kelet-európai logisztikai központját a Bosch Daniel Korioth, a magyarországi Bosch-csoport vezetője a Külügyminisztériumban ma délelőtt újságírók előtt hangoztatta: cége továbbra is elkötelezett amellett, hogy hazánkat tekintse legfőbb térségi bázisának. Ennek megfelelően megállapodtak a magyar illetékesekkel, hogy 2018-tól tizenhat évre szóló bérleti szerződés alapján kereken 62 ezer négyzetméteres terület bérel a Bosch, ahonnan egész kelet-közép-európai tevékenysége logisztikai teendőit elláthatják, miközben 250 új munkahelyet kínálnak a környék munkavállalói számára.

<   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13   >