ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 A NAP HÍRE
Korrupciós világrangsor: tovább romlott Magyarország megítélése – a korrupció a rendszer jellemzőjévé vált Bár a korrupció üldözendő és büntetendő, a jelek szerint ott sem könnyű megbirkózni vele, ahol a hazainál jóval kedvezőbb a helyzet. Erről a Norvég Királyság Magyarországi Nagykövetségének  képviseletvezető-helyettese beszélt a Transparency International (IT) legfrissebb nemzetközi felmérésének mai bemutatóján. Kathrina Ramberg hazájában évekkel ezelőtt nulla toleranciát hirdettek meg e káros jelenséggel szemben, ami sok munkát adott/ad a bíróságoknak.
Uniós polgárság – jogok, értékek, demokrácia Az Európai Bizottság ma tette közzé harmadik jelentését az uniós polgárságról, amelyben bemutatja, milyen intézkedéseket tesz azért, hogy az uniós polgárok más tagállamokban is teljes mértékben élni tudjanak a jogaikkal a munkavégzés, utazás, tanulás vagy a választásokon való részvétel közben.
Ma gyászol az ország A kormány szombati döntésének megfelelően nemzeti gyásznapot tartanak ma a péntek éjjel Verona közelében történt autóbuszbaleset áldozatainak emlékére; az Országház előtt reggel Magyarország lobogóját ünnepélyes külsőségek között, katonai tiszteletadással felvonják, majd félárbocra eresztik.
Magyar diákok szörnyű balesete Olaszországban: 16 halott Tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van az éjfél előtt Olaszországban, Verona közelében történt buszbalesetnek, tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet – közölte szombat délelőtt Budapesten, sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Jelezte: nagyjából mostanra állt össze a sértetlenek listája, és „nagyjából végleges” a kórházban ápoltaké.
Győri lány, veszprémi fiú a legintelligensebb magyar diák A lányoknál egy műegyetemista, a fiúk között pedig egy ELTE-hallgató nyerte el a fődíjat és a legintelligensebb diák címet a szeptember óta tartó Nagy Diák IQ-teszt keddi döntőjében. A DUE Médiahálózat által szervezett háromfordulós, országos versenyen több mint 18 ezren vettek részt.
Sikeres év elé néz az Akadémia: kutatóház, milliárdos beruházások Minden jel arra mutat, hogy a 2017. esztendő emlékezetes marad a Magyar Tudományos Akadémia életében. A ma átadott Humán Tudományok Kutatóházában az MTA vezetői a múlt évet is értékelték: 2016-ban kiemelkedően sok kutatási pályázatot nyertek el akadémiai kutatók, heten pedig az Európai Kutatási Tanács világszínvonalat megkövetelő pályázatán voltak sikeresek.

<   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   >