ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Játék, sport, szórakozás
Újra forog a falovas körhinta Április 1-jétől hétvégenként ismét fel lehet ülni a több mint százesztendős körhintára, amely első üzemeltetője után Scheffner-körhinta néven is ismert. Az szezon kezdetére a fővárosi állatkert rendbe hozatta a forgópódium figuráit, így a híres falovacskákat, a gondolákat és az angyalos-tükrös hintókat is. Emellett korszerűsítették a hajtásrendszert is. Egy menet ára 400 forint, bejárat az állatkerti út felől. (Gyarmati László képes beszámolója.)
címkék: 
Hosszú Katinka a nagy sportágválasztón Száz sportágat vonultat fel szeptember 16–17-én a XIX. budapesti nagy sportágválasztó, melynek helyszíne hagyományosan kőbányai Merkapt Sportközpont. A rendezvényen olimpiai közönségtalálkozókat is tartanak. A rendezvény második napján, szombaton délután két órától Hosszú Katinka tartja meg motivációs előadását.
Wizz Air Budapest Félmaraton vasárnap A 31. fővárosi félmaratonon 21097,5 méteres távot kell teljesíteni. A rajtpisztoly reggel 9 órakor dördül el majd a Városligetben. A versenyre több mint tízezren neveztek, a távot duóban és trióban teljesítőkkel együtt több mint 15 ezer futó halad majd végig Budapest látványosságai között. A verseny komoly vonzerőt jelent a külföldieknek: 77 országból már 2177-en jelentkeztek.
Már itthon is suppantanak Hazánkban először mutatkozott be két új sportág: a SUP-ball és a SUP-fight. A legújabb nyári sportőrület, az állószörfös evezés (a Stand Up Paddle, rövid nevén a SUP) csak nemrégiben tört be a magyar vizekre, és máris továbbgondolták: két, élvezetes, ugyanakkor sportértékkel bíró ágazatát fejlesztették ki a Velencei-tavon.
Vízben a vakációban – jó tanácsok szülőknek, gyerekeknek Ha a naptár végre június hónaphoz ér, diákok százezreinek szívéről nagy kő esik le: már csak néhány nap, és kezdődik a várva várt vakáció. A szülők azonban most kezdenek csak el igazán aggódni: a gyerekek felügyelete körültekintő szervezést követel, és még így is sokan kényszerülnek az „ősi”, kulcsos megoldásra, bízva abban, hogy elég felelős, megbízható a csemetéjük.
Parasportok először a budapesti sportágválasztón Immár a 18. nagy sportágválasztót kereshetik föl az érdeklődők május 27-én és 28-án a kőbányai Merkapt Sportközpontban. A nagykorúvá vált eseményen csúcsot döntenek a szervezők: 101 sportágat és az idén először hét parasportágat mutatnak be. A sportágválasztó esemény számos aktivitás mellett kísérőprogramokkal várja a sportkedvelőket.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >