ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Internet
Együtt a mostaninál jobb, biztonságosabb internetért A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felkérésére hatóságok, informatikai vállalatok, civil szervezetek és gyerekek fognak össze, hogy a biztonságos internet napja alkalmából felhívják a figyelmet a mostaninál biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára és alapvető szabályaira.
A Facebook lesz az új internet? Van-e jövője a weboldalaknak és a mobil alkalmazásoknak a közösségi hálózatok mellett? – Ma a weboldalak és a webáruházak különféle változatai a legtöbb cég esetében a digitális jelenlét alapköveinek számítanak. Sokan el sem tudják képzelni az üzleti életet a webes megjelenésük nélkül, miközben a közösségi platformokra csak mint kiegészítőre, jobb esetben forgalomterelőre gondolnak – állítja az Infovilágnak írt eszmefuttatásában Lévai Richárd közösségimédia-specialista, az RG Stúdió munkatársa.
Itt az IPv6, a fenntartható internet építőköve A hazai távközlési szolgáltatók közül elsőként a Magyar Telekom vezeti be minden hozzáférési technológián mostantól folyamatosan lakossági ügyfelei részére az IP-protokoll újabb verzióját az IPv6-ot, ami idővel fölváltja a most még tömegesen használt IPv4 protokollt.
A DIGI után a Telekom is: 1000 Mb/mp A Telekom országszerte elérhetővé teszi lakossági és vállalati ügyfelei számára egyaránt az 1000 Mb/mp gyorsaságú vezetékes netet azokon a területeken, ahol már kiépítették az optikai hálózatot. Ezzel megnyílik az út a szupergyors vezetékes netezéshez is, amelynek úttörője egyébként a DIGI volt hazánkban.
Digitális egységes piac: Magyarországot is fölszólította a Bizottság az árcsökkentésre Az Európai Bizottság arra kérte fel Ausztriát, Belgiumot, Bulgáriát, Ciprust, Csehországot, az Egyesült Királyságot, Észtországot, Finnországot, Franciaországot, Görögországot, Hollandiát, Horvátországot, Lettországot, Litvániát, Luxemburgot, Magyarországot, Portugáliát, Szlovákiát és Szlovéniát, hogy hajtsák végre a nagy sebességű hálózatok kiépítési költségeinek csökkentésére irányuló intézkedéseket (a 2014/61/EU irányelvnek megfelelően; lásd a témában készült közleményt itt).
Óföldeákon mától SZIPpantanak a világhálóból Tizenegy járás csaknem száz települését érintő, kis híján kétmilliárd forint értékű európai uniós támogatást nyert el az Invitel a Széchenyi 2020 program részeként kiírt pályázat első és második körének eredményeként a 30 Mbit/mp sebességű vezetékes internet-hálózat fejlesztésére.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >