ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Véleménykutatás
Tizenháromezer válasz: rugalmas munkahelyre, alkotói szabadságra vágynak a fiatalok A rugalmas munkavégzés és a kollégák személye a legfontosabb tényezők a jövő munkavállalói számára. Az alapfizetés is fontos, ám a relatív fontosságot tekintve az öt legfontosabb elem között a javadalmazáshoz kapcsolódó tényező csupán a harmadik. A PwC Magyarország 13 ezer közép- és felsőoktatási intézményben tanuló, 16–26 éves munkahely-választási igényeit, terveit elemezte.
Már nem Orbán az egyértelműen legnépszerűbb vezető politikus A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, március 9–14. között 1054 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát és egyes politikusok megítélését. A múlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága két százalékpontot növekedve 25 százalék.
A legszegényebbek költenék a legtöbbet a saját temetésükre Csak a magyarok harmada gondolja úgy, hogy teljesen saját magának kellene előteremtenie a temetésének költségeit, 44 százalék szerint ez mások, az állam, a hozzátartozók vagy az örökösök dolga – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából készült országos reprezentatív kutatásból.
Pártok támogatottsága: csökkenő Fidesz A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, február 9-14. között, 1050 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága két százalékpontot csökkenve 23 százalék. Az MSZP és Jobbik tábora nem változott, 13 és 10 százalék, így a pártok közt, a múlt hónapban kialakult különbség is megmarad.
Ha a népszavazáson múlnék, biztosan visszalépnénk az olimpiarendezéstől Ha a Momentum kezdeményezése sikerrel jár, és kiírják a népszavazást, a budapestiek többsége amellett tenné le a voksát, hogy a főváros vonja vissza olimpiai pályázatát. Bár a népszavazásra az adminisztratív korlátozások miatt csak a bejelentett fővárosi lakosoknak lehet esélyük, a döntésen érdemben az sem változtatna, ha mindenki szavazhatna, ugyanis a vidékiek körében is egyértelmű többségben vannak azok, akik a visszalépést támogatják.
Fordul-e a világ 2016-ban? – szavazás szavakra A Tinta Könyvkiadó minden év végén internetes szavazással gyűjti össze (immár 2009 óta) az év szavait, mert a mindenekelőtt nyelvészeti kiadó szakembereinek meggyőződése, hogy ilyetén összegyűlt szavak pontosabban mutatják be világunkat, mint a nagy történészi tanulmányok.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >