ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Vélemény
Kinek a sajtószabadsága? Van-e sajtószabadság egy olyan országban, ahol bármelyik nap szabadon leírhatom, hogy Orbán Viktor (Habony Árpád, Mészáros Lőrinc stb.) gazember? Látszólag van, hiszen tényleg le lehet írni ilyeneket – néha meg is történik –: nem visz el a rendőr, nem fenyeget börtön vagy erőszak, nem bocsát el a munkáltatóm.
Ákos-botrány – a Magyar Telekom elkötelezett a nemi egyenjogúság mellett A Magyar Telekom szerződést bontott Ákossal, erről az előadóművészt ma délelőtt írásban tájékoztatta – áll a vállalatcsoport illetékeseinek a szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatásában. A Magyar Telekom elkötelezett amellett, hogy minden körülmények között fenntartsa a vállalaton belüli nemi egyenjogúságot.
„Az újságíró szerepe a népirtás megelőzésében és a szélsőségek elleni fellépésben” Lehet-e előre látni a népirtások bekövetkezését? Mit tehetnek az újságírók a tömeges atrocitások megelőzéséért? Mit lehet tenni az újságírók védelmében? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozott az a nemzetközi tanácskozás, amit a „Budapesti Központ a Népirtás és a Tömeges Atrocitások Nemzetközi Megelőzéséért” nevű szervezet kezdeményezésére a magyar fővárosban – a fenti címmel, szerdán – tartottak.
Tovább csökkenhet a bizalom az Európai Unióban a menekültválság hatására A Political Capital frissen publikált tanulmányában a politikai bizalom természetét és változását vizsgálja. A kutatás azt mutatja, hogy a politikai intézményekbe vetett bizalom jelentősen visszaesett az elmúlt egy évtizedben Európa-szerte. Ennek ugyanakkor nem a válság az egyetlen oka, hiszen a folyamat már jóval a válságot megelőzően megkezdődött.
Október 23.: János nap Nemrég, október 23. közelségét érezve, az ATV csatornáján Kádár János személyéről, örökségéről beszélgettek egykori tisztelői. A meghívottak közül hiányzott Berecz János (az archív képen). Lassan elfelejtjük… Berecz konokul következetes. Vállalva múltját, írásba is adja, hogy ő nem rendszerváltó. Egyszerű ibrányi parasztgyerekként őrzi korabeli reformelképzeléseit, és Kádár János emlékét. 
Az adómérséklés növelné a casco-biztosítások számát Azok a plusz jövedelmek, amelyek a kormány jövő évi adócsökkentésének köszönhetően a lakosság rendelkezésére állnak majd, várhatóan a hazai biztosítási piacra is pozitív hatással lesznek – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) napokban tartott, VI. nemzetközi biztosítási konferenciáján, Budapesten. (Kép: az Állami Biztosító reklámja 1984-ből.)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >