Jó szívvel ajánljuk
Kezdődik a nyári időszámítás – kisebb áramszámla, környezetvédelem Minden év március utolsó vasárnapján – az idén március 26-án – kezdődik a nyári időszámítás és október utolsó vasárnapjáig tart. Ezen a hétvégén, vasárnap hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítanunk időmérő eszközeinket. Az óraátállítással 1980 óta hazánk – mindenekelőtt a lakosság – tetemes mennyiségű villamos energiát takarít meg.
Itt a jó idő! – kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál Rügyfakadáskor nemcsak egy-egy kellemes séta kedvéért célszerű otthonról kimozdulni, hanem érdemes ellátogatni Európa egyik kiemelkedően fontos összművészeti fesztiváljának programjaira is. A budapesti „kulturális tavasz” március 31-én kezdődik: a több mint három héten át tartó fesztiválon, rendhagyó rendezvényeken világsztároknak tapsolhat a közönség.
Idézettel fizethető a kávé a költészet világnapján Március 21., kedd: a költészet világnapja. Miként hazánkban tavalyelőtt és tavaly, akként az idén is minden idézet, ismert, vagy éppen frissen költött saját szösszenet fizetőeszközzé válik azokon a helyeken, ahol Meinl-kávét kínálnak a vendégnek. Az irodalomszeretőnek vagy éppen fűzfapoétának semmi egyéb teendője, mint az asztalkákra kirakott formanyomtatványra firkantani egy-egy verssort, világmegváltó saját gondolatot…
Ron Werber megszólalt: Az emberek szerencsére nem hülyék A nagyszülei révén magyar származású izraeli kampányguru, Ron Werber 2002-ben reménytelennek látszó helyzetből győzelemre segítette a szocialistákat. Magyarországon először ő alkalmazta a „földharcos” kampányt: utcára küldte az aktivistákat, hogy győzködjék az embereket, és adatokat gyűjtsenek róluk. A negatív kampány elemei is nála tűntek fel először.
Rangja van a magyar szinkronnak – találkozó a szakma jeleseivel Szállóigévé vált: „Jobb, mint az eredeti!” – A tömegtermeléstől távoli műhelyek évtizedekig ontották magukból azokat a hanganyagokat, amelyek akár önmagukban képesek voltak sikerre vinni Magyarországon olyan filmeket, és amelyeknek máshol gyors bukás volt a sorsuk. (A képen: Harkányi Endre  Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.)
Hanti Vilmos fotókiállítása Kubáról „Pillanatok Castro Kubájából 2007” címmel rendezett Hanti Vilmos fotókiállítást, melyet ma, március 2-án nyitottak meg a budapesti Aranytíz Kultúrházban. A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ), valamint az Ellenállók Nemzetközi Szövetségének (FIR) elnöke tíz évvel ezelőtt járt Kubában, és akkor készítette képeit. (A fotón: Hanti Vilmos az unokájával.)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >