ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Jó szívvel ajánljuk
Mars, Seuso-kincsek, történelemhamisítás – kezdődik az Akadémia filmklubsorozata A Tanácsköztársaság története és a történelemhamisítás, Szigetvár ostroma egy játékprogrammal életre keltve, a 2033-i Mars-misszió, a dunai halak élővilága Budapestnél – csupán néhány azon témák közül, amelyekről több is megtudható az április 12-én kezdődő „Filmklub az Akadémián” sorozat vetítésein.
Kezdődik a nyári időszámítás – kisebb áramszámla, környezetvédelem Minden év március utolsó vasárnapján – az idén március 26-án – kezdődik a nyári időszámítás és október utolsó vasárnapjáig tart. Ezen a hétvégén, vasárnap hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítanunk időmérő eszközeinket. Az óraátállítással 1980 óta hazánk – mindenekelőtt a lakosság – tetemes mennyiségű villamos energiát takarít meg.
Itt a jó idő! – kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál Rügyfakadáskor nemcsak egy-egy kellemes séta kedvéért célszerű otthonról kimozdulni, hanem érdemes ellátogatni Európa egyik kiemelkedően fontos összművészeti fesztiváljának programjaira is. A budapesti „kulturális tavasz” március 31-én kezdődik: a több mint három héten át tartó fesztiválon, rendhagyó rendezvényeken világsztároknak tapsolhat a közönség.
Idézettel fizethető a kávé a költészet világnapján Március 21., kedd: a költészet világnapja. Miként hazánkban tavalyelőtt és tavaly, akként az idén is minden idézet, ismert, vagy éppen frissen költött saját szösszenet fizetőeszközzé válik azokon a helyeken, ahol Meinl-kávét kínálnak a vendégnek. Az irodalomszeretőnek vagy éppen fűzfapoétának semmi egyéb teendője, mint az asztalkákra kirakott formanyomtatványra firkantani egy-egy verssort, világmegváltó saját gondolatot…
Ron Werber megszólalt: Az emberek szerencsére nem hülyék A nagyszülei révén magyar származású izraeli kampányguru, Ron Werber 2002-ben reménytelennek látszó helyzetből győzelemre segítette a szocialistákat. Magyarországon először ő alkalmazta a „földharcos” kampányt: utcára küldte az aktivistákat, hogy győzködjék az embereket, és adatokat gyűjtsenek róluk. A negatív kampány elemei is nála tűntek fel először.
Rangja van a magyar szinkronnak – találkozó a szakma jeleseivel Szállóigévé vált: „Jobb, mint az eredeti!” – A tömegtermeléstől távoli műhelyek évtizedekig ontották magukból azokat a hanganyagokat, amelyek akár önmagukban képesek voltak sikerre vinni Magyarországon olyan filmeket, és amelyeknek máshol gyors bukás volt a sorsuk. (A képen: Harkányi Endre  Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >