Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2019. július 24. Az év 205. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737661. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Rendszerfrissítés szerverkonszolidációval

Infovilág
A Gartner független piacelemző cég azt jósolja, az elavulófélben lévő NT-rendszereket -- már csak a hamarosan egyébként is megszűnő, NT-sorozathoz kapcsolódó terméktámogatás okán is --, nagyon sokan a legmodernebb, idén áprilisban bejelentett Windows Server 2003-ra cserélik majd. A használatban lévő Windows-serverek 60-70 százaléka még ma is NT-kiszolgáló.
A Gartner elemzői leszögezték: a Windows Server 2003 megfelelően stabil ahhoz, hogy a cégeket a régi rendszerről a frissítésre ösztönözze. Bár a Windows Server 2003-on futtatni szánt, külső gyártók által fejlesztett szoftverek és az alájuk kerülő hardverek kis részénél előfordulhat, hogy még nincs teljes támogatás, a Gartner -- miután felvette a kapcsolatot ezekkel a külső gyártókkal -- meggyőződött arról, hogy legkésőbb 2003 végére a támogatás gyakorlatilag teljessé válik.
A Windows NT Server felhasználóknak már most érdemes megindítaniuk a WS 2003-ra átállás előkészítését, hogy még az NT Server támogatásának végleges beszüntetése (2004 vége) előtt -- sikeresen átálljanak a nemrégiben bemutatott operációs rendszerre.
A Microsoft következő szervertermékét, a jelenleg Blackcomb fedőnevű rendszert, előreláthatólag 2007--08-ban jelenteti meg. A Windows XP-t követő Longhorn fedőnevű klienstermékére pedig szintén várni kell még: legkorábban jövőre jelenhet meg, bár valószínűbb, hogy csak 2005-ben kerül a polcokra.

Címkék