Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2019. augusztus 25. Az év 237. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737693. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Elkészült az OKI környezetvédelmi jelentése – küzdelem a globális felmelegedéssel

Infovilág
A környezetért felelős, hálózati szintű menedzselést igazolva, az OKI megkapta a vállalatok szerte konszolidált ISO14001 tanúsítványt, valamint kiépített egy környezetgazdálkodási rendszert, ami minden üzleti folyamatra kiterjed, kezdve a tervezéstől egészen a gyártásig. Az OKI tizenegy telephelye és nyolc regionális irodája nyerte el az ISO minősítést Japán területén.

Környezetvédelmet érintő kérdésekben az OKI – felhasználva az évek során megszerzett tudást és az általa kifejlesztett technológiákat – még határozottabban törekszik a környezetbarát megoldásokra, pl. ólommentes készülékek előállításával, továbbá Európai Parlament és Európai Bizottság direktívájának megfelelő termékek gyártásával. Az iránymutatás szigorítja a veszélyes hulladékot tartalmazó elektromos és elektronikus készülékek gyártását.

Az OKI további kezdeményezései az elmúlt pénzügyi évben ezen a területen:

A globális felmelegedés megelőzésére: csökkentette a CO2-kibocsátást nagy sebességű légtisztítók felszerelésével a félvezetőgyárakban, csökkentette a szerverek számát; környezetbarát irodaépületeket emelt.

Az erőforrások újra hasznosítására: „kijelölt újrahasznosító gyártóként” növelte az elhasznált termékek újra hasznosításának mennyiségét. Megkezdte a nyomtató kellékanyagok újra hasznosítási programját.

A veszélyes anyagok csökkentésére: létrehozott azt a termelési programot, amely eleget tesz az európai iránymutatásban meghatározott céloknak.
Címkék