Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2019. június 18. Az év 169. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737625. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Cáfol a Novell: nem szűnik meg a SuSE

Cáfol a Novell: nem szűnik meg a SuSE
Infovilág
A Novell Linux Desktop megszüntetéséről a Linux Today adott hírt a Nürembergben megtartott találkozó után, ahol a vállalat 200 munkatársát világosították fel az üzleti terveket illetően. A pánikkeltő információt - annak ellenére, hogy a vállalat többször is kedvezően nyilatkozott a disztribúció jövőjéről - arra alapozták, hogy a cég nagy létszám-csökkentésekre készült. Egyesek a teljes munkaerő ötödének menesztését is elképzelhetőnek tartották.

A vezetés végül mintegy 600 dolgozó, azaz nagyjából 10 százalék távozásáról számolt be, tehát a hír részben igaznak bizonyult.

Röviddel ezután azonban a Novell cáfolta a szerző állításait, aki azt sugallta, hogy a cég a Red Hat stratégiáját követve, a vállalati szektorra koncentrálná erőfeszítéseit. Bruce Lowry, a Novell Global Public Relations igazgatója kategorikusan tagadta a vészjósló értesülést, hangsúlyozva, hogy szó sincs a SuSE Linux részleg megtizedeléséről. Pontos adatokba nem ment bele, de kiemelte, hogy az értesülés nem helytálló.

Hasonló szellemben nyilatkozott Greg Mancusi-Ungaro, a Linux-marketingért felelős csoport vezetője, aki arról beszélt, hogy a stratégiailag fontos területekre helyezik a hangsúlyt, és az asztali vonal ezek közé tartozik. Úgy érzik, hogy ezen a területen előkelő pozíciót vívtak ki, és ebből nem szeretnének engedni. "A teljes KDE grafikus interfész és a termékcsalád továbbra is fontos szerepet kap az openSuSE keretében" - jelentette ki Mancusi-Ungaro.

Az openSuSE projekt megvalósításával több célt követnek: egyrészt minden felhasználónak megkönnyíteni a hozzáférést a SuSE Linuxhoz, másrészt egy olyan közös fórumot indítani, ahol a Linux továbbfejlesztéséhez új ötletekkel járulhatnak hozzá.

Címkék