Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2019. augusztus 25. Az év 237. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737693. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Helytakarékos Logitech X-540 hangszóró Matrix Surround Sound technológiával

Infovilág


A hanganyagok többsége – így a játékok és a digitális zeneszámok is – mindössze kétcsatornásra van kódolva, és ezzel meglehetősen lekorlátozzák az 5.1-es rendszerek kihasználhatóságát. A Logitech X-540 hangszórórendszer, a cég első mátrix surround-technológiával készült terméke, amely (Európában) 100 euró alatti áron kapható, úgy osztja az audio jelet az ötcsatornás hangzás céljából, hogy közben nem torzul a hangminőség. A mátrix gombot a középkonzolon helyezték el a főkapcsoló, a hangerő-szabályzó és a fülhallgató-kimenet mellett.

Napjainkban egyre több játékos használ lapos monitort, amelynek tetején – a hagyományos katódsugár-csöves készülékekkel ellentétben – nincs elegendő felület, ezért a középső hangsugárzót sem lehet elhelyezni rajta. A Logitech úgy oldotta meg ezt a problémát, hogy újabb forradalmi megoldásként, szabadalmazott monitor-csattal látta el a középső hangsugárzót. A klip biztonságosan rögzíti a középső hangszórót a lapos képernyő felső élének hátulján. Azok számára, akik ragaszkodnak CRT monitorukhoz, a középső sugárzó rögzítő-klipje állványként is szolgál, hogy a monitor tetejére állíthassák a hangszórót, akár elé, az asztalra.

Nagy teljesítmény, szögletes formavilág

A kijelölt középső sugárzónak és hozzá illesztett első és hátsó szateliteknek köszönhetően a Logitech X-540 rendszer kiegyensúlyozott térhangzást kínál. Az X-540 rendszert a Logitech Frequency Directed Dual Driver technológiával szerelték fel, amely úgy segít gazdagabb hangzást létrehozni, hogy minden szatelitben két hangszórónak ad helyet. Ez a technológia kiküszöböli a magas-frekvenciás interferenciát, ami egyenetlen hangzáshoz vezetett, és jócskán lerontotta a korábbi kéthangszórós szatelitek teljesítményét. Ezentúl egyenletes, intenzív hangzást érhetünk el a szoba bármelyik részén.

Az öt szatelit és a mélynyomó együttesen 70 watt RMS (Root Mean Square) teljesítmény leadására képes. A lefelé irányított mélynyomóba dinamikus, valósidejű equalizert szereltek a maximális basszus és minimális hangtorzulás érdekében.

A Logitech egyéb X-series termékeivel összehasonlítva az X-540 rendszer jóval modernebb formatervezéssel készült: szögletesebb és stílusosabb lett. A szatelitek hangszóróit masszív fémrácsok védik, a mélynyomóba pedig egy lefelé irányított hangszórót terveztek. A kényelmesen elérhető fülhallgatóval, amelynek kimenetét a központi kezelőfelületen helyezték el, a játékok és a zenék még személyhez szólóbb élményt kínálnak.

Címkék